Bursa’da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Uçakta bulunan pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar hayatını kaybetti.
Bursa Yunuseli Havaalanı yakınında tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilot hayatını kaybetti.
Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta, evlerin arasına tek motorlu eğitim uçağı düştü, uçağın düşmesiyle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.
Yangını kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmasına başladı.
SON DAKİKA! #Bursa‘da evlerin arasına #uçak düştü!
Anlık detaylar için -> https://t.co/pnMfI7ZcAa pic.twitter.com/lwQmW6rQUB
— Bursa’ya Dair Her Şey (@bursayadairhrsy) April 25, 2022
VALİ CANBOLAT: MUHTEMELEN TEKNİK BİR SEBEPLE DÜŞTÜ
Kazanın ardından açıkama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yunuseli Havaalanı’ndan eğitim amaçlı kalkan TC-UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağının muhtemelen teknik bir sebeple düştüğünü söyledi. Canbolat, “Park halindeki araçların üstüne düşüyor. Düşmeyle birlikte yangın başlıyor. Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok” dedi.
Canbolat’ın verdiği bilgiye göre, olayda iki ev ve iki araç hasar gördü.
BAŞKAN AKTAŞ: MAHALLEDE HAATINI KABEDEN VEYA YARALANAN YOK
Kazanın ardından son duruma ilişkin bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise mahalle sakinleri arasında yaralanan veya hayatını kaybeden olmadığını bildirdi. Aktaş, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu ‘ultralight’ tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.