Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İmamoğlu: 17 yılda yapamadıklarını 17 günde yaptık, bize çay getirene bile hesap sordular

by aktifhabercom
June 11, 2019
İmamoğlu: 17 yılda yapamadıklarını 17 günde yaptık, bize çay getirene bile hesap sordular
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

November 22, 2025
5k
Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k

‘Millet ittifakı’nın 23 Haziran seçimindeki İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta düzenliği mitingde, halka hitap etti.

‘Millet ittifakı’nın 23 Haziran seçimindeki İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta düzenliği mitingde, mevcut iktidar partisinin 17 yıl yönettiği belediyede yapamadıklarını 17 günde yaptıklarını, buna karşılık mazbatasının elinden alınmasından sonra kendilerine çay getirenler ile telefon bağlayan sekretere bile hesap sorulduğunu söyledi.

İmamoğlu, Beylikdüzü’nde yaptığı basın açıklamasının ardından, Esenyurt caddelerinde ve sokaklarında, miting öncesi seçim turu attı. İmamoğlu’nun içinde bulunduğu seçim aracı, yoğun ilgi nedeniyle zorlukla yol alabildi. Seçim otobüsü, mitingin yapılacağı Esenyurt Meydanı’na, izdiham nedeniyle zorlukla girebildi. Mitingde İmamoğlu’na, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve çok sayıda milletvekili de eşlik etti.

Mitingdeki konuşmasına işsizlik ve ekonomik sorunlardan bahsederek başlayan İmamoğlu, şöyle konuştu: ”Demokrasiye sıkıntı veren bir avuç insan, bizi sizden koparmak istediler. Ama çok güçlü geliyoruz. Milletçe, halkımızla beraber geliyoruz. İstanbul’da neredeyse 3 gençten biri işsiz. Açlık sınırının altında yüz binlerce insanımız var. Biz, bu şehrin ekonomisini düzeltmeye, bu şehirde işsizlere iş bulmaya geliyoruz. Biz, bu bir avuç insana yalvardık. Bir avuç insan. Bazen YSK’da, bazen siyasette bir avuç insan oluyorlar. Onlar için varsa yoksa, kendi yakın çevresi, ailesi, eşi dostu. Biz öyle bakmıyoruz. Size, bu millet 2023’e kadar yetki verdi. Gidin ekonomideki sorunları çözün, işsizliği çözün. Biz de İstanbul’daki sorunları çözelim. Anlatamadık.”


İşsizlik ve ekonomik sorunlara çözümünü ”Yoksullukla ilgili projelerimiz var. Hane halkının daha mutlu olabilmesi için gıda, eğitim destek paketlerimiz var. Her yurttaşına yardımcı olacak, bu şehrin nimetlerini bu şehrin insanına dağıtacağız” sözleriyle açıklayan İmamoğlu, ‘İsrafa son, tasarruf var’ sloganıyla, israfa asla müsaade etmeyeceklerini, milletin kaynaklarını çarçur edenlere fırsat tanımayacaklarını ifade etti. İmamoğlu, tasarruf tedbirlerini ise şöyle açıkladı: “İBB’de, yılda 5-6 milyar tasarrufla bütçe artısı elde edeceğimizi düşünüyoruz. Duyuyor ve görüyorsunuz, yapılan ihalelerde, harcamalarda derenin suyu ne hikmetse aynı yerlere akıyor. Hakkıyla, hukukuyla insanların kabiliyetleriyle herkes iş alsın. Bizim partiyle işimiz yok. ‘Biz, partizanlığı bitirmeye geliyoruz’ dedik. Partizanlık bitecek. Onlar gibi 25 belediye başkanını ‘ortak’ kabul etmiyoruz, biz bu şehrin 39 belediye başkanını ortak kabul ediyoruz. Hepsi bizim. Bahsettikleri şey parti ülkesi. Öyle bir şey yok. Ben, bu durumdan AK Partililerin de mutlu olmadığını biliyorum. Oy vermeyenlere neredeyse ‘terörist’ demeye kalktılar. Oy veren vermeyen herkes benim kardeşim. Hangi yaşamdan, inançtan olursa olsun, Türkmüş, Kürtmüş, Lazmış, Çerkezmiş kardeşim. Bu şehrin nimetlerini, ekonomisini herkesle, 16 milyon insanla paylaşacağız.”

‘Hak, hukuk adalet diyorum, onlar Pontus diyor’

Hak ve adalet taleplerine ‘terörizm’ yaftası yapıştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken İmamoğlu, bu duruma karşılık rakibinin yaklaşımını da şöyle eleştirdi: ”Biz, bunları söylerken onlar ne diyor? Ben hak, hukuk, adalet diyorum. Onlar ‘Pontus’diyor. Gülelim, vallahi gülelim. Ben israf, tasarruf diyorum, onlar ‘Yunan’ diyor. Ben huzur diyorum, onlar ‘terörist’ diyor. Ben birleşelim diyorum, onlar İstanbul’a ‘Konstantinopol’ diyor. Allah bir avuç insana akıl versin. Allah, 23 Haziran’da bu bir avuç insana akıl verecek. İçlerinde bir avuç insan çığırtkanlık yapıyor. Söylediklerimizi her gün tekrar eden insanlar. Bir bakıyorum il başkanları, milletvekilleri, bakanları konuşuyor. Rakibimiz bazen onlara eşlik ediyor, bazen de susuyor. Bu susan rakibim, sözüm ona bana devlet adamlığı tavsiyesinde bulunuyor. Allah şahit siz de şahit olun: Bu kardeşiniz hiçbir gün kötü söz söylemeyecek. Bu tavırları, kötü davranışları yapanlara sevgiyi saygıyı öğreteceğiz. Aynı zamanda erdemli olmayı, devletini, milletini sevmeyi, herkese eşit davranmayı öğreteceğiz.”Reklam‘Ümmetine muktedirlik taslayanlar (anladınız siz onu)’

Saadet Partisi adayı Gökçınar’ın oğullarının işten çıkarılmasına da değinen İmamoğlu, 17 günlük görev süresi içinde İstanbul büyükşehir belediyesinde kendilerine hizmet edenlere de benzer muamelenin yapıldığını şöyle anlattı: ”Biliyorsunuz, İstanbul’da Saadet Partisi’nin adayı var. Sayın Necdet Gökçınar, Sevgiler saygılar gönderiyorum. Bir oğlunu bu süreçte işten çıkardılar. Rakibimizin bir diğer çocuğunu, İGDAŞ kurumu ile iş yapıyor, sözleşmesi var, sözleşmesini iptal ettiler. Diyorlar ki bizden olmayan iş yapamaz. Vicdanları yok oldu, ne yazık ki akılları da yok oldu. Soruyorum size bunun neresinde adalet var. 17-18 gün kaldık ya görevde, bize çay getiren insanlara bile hesap sordular. Telefonu bağlayan santral memuruna bile hesap sordular. Bunlarda vicdan yok. Biz herkese sahip çıkmaya geliyoruz. Herkese sahip çıkacağız.”

Esenyurt’a kreş, istihdam ofisi, yeşil alan ve tapu sözü veren İmamoğlu, bölgedeki uyuşturucu sorununun çözümü için de seferberlik başlatacaklarını kaydetti. İmamoğlu, Hz. Ebu Hanefi’nin “İnsanın tek bir gücü vardır. Muktedir olana duadır. Ey ümmetine muktedirlik taslayanlar, (anladınız siz onu) sizin muktedirliğiniz, benim duamın yanında zerredir” sözünü hatırlatan İmamoğlu, hakaret etmeden, kimseye kötü laf etmeden güzel sözlerle konuşulmasını tavsiye etti. “Bu milletin aklıyla birleştirdiği bir duygu vardır: Tam bağımsız Türkiye ruhu” diyen İmamoğlu, şehrin bütün mağdurlarına, bütün gariplerine, problem yaşayan bütün insanlarına, EYT’lilere, ulaşımla uğraşan insanlarına, işsizlerine, 350 bin okuyamayan, iş verilmeyen gençlerine ve Esenyurtlular’a da sahip çıkma sözü verdi.

‘Plajlardan fotoğraf göstererek mülteci sorunu anlatılmaz’

İstanbul ve Esenyurt’taki mülteci sorununa dikkat çeken İmamoğlu, mevcut yönetimin mülteci sorununu arka ceplerini attığını belirterek, şöyle dedi: “Biz, insanlığı iyi biliriz. Biz insana değer veririz. O ayrı. Ama mülteci dostlarımız mülteci olduklarını bilecek. Bu konuda ulusal bir politika geliştirmekten aciz davrananlara ulusal bir politika geliştireceğiz. Bu şehirde olan mültecilerin özellikle kadınlarına çocuklarına elbette destek olacak. Günün sonunda zamanı geldiğinde memleketlerine gitmek zorunda olduklarını elbette anlatacağız. Biz mülteci hukukunun ne olduğunu bilen insanlarız. Kucaklarız, barınma konusunda destek çıkarız. Kadınların, çocukların mağdur olmaması için çabalarız. Bu konuda koltuk işgal eden bir belediye başkanı olmayacağım. Ulusal ve uluslararası platformlarda anlatacağım. Sadece plajlardan fotoğraf göstererek bu sorun anlatılmaz. Mülteci sorununu anlamak için Esenyurt’a geleceksiniz. Bu sorunu bu kardeşinizle çözeceksiniz. Bu arkadaşlar çözemez kardeşim. Göreve geldiklerinde ne zaman gideceklerini bilmedikleri için çözemezler. Biz, beş yıllığına göreve geldiğimizi biliriz.”

ShareTweet
Previous Post

Sosyal medyanın gündemine oturan başörtülü genç kız

Next Post

New York’ta 11 Eylül paniği! Helikopter gökdelene çarptı

İLGİLİHABERLER

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek
GÜNDEM

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

November 22, 2025
5k
Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek
Manşet Altı

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k
SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur
Manşet Altı

SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

November 21, 2025
5.1k
CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş
Manşet

CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş

November 20, 2025
5.1k
‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler
Manşet

‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler

November 19, 2025
5.1k
MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti
Manşet

MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti

November 19, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Cihan Ekşioğlu ‘tefecilik’ten tutuklu kalacak

Cihan Ekşioğlu ‘tefecilik’ten tutuklu kalacak

November 24, 2025
5k
Bir kadın, boşandığı erkek tarafından taksiden zorla indirilerek öldürüldü

Bir kadın, boşandığı erkek tarafından taksiden zorla indirilerek öldürüldü

November 24, 2025
5k
Bağcılar Plevne Parkı’nda oynayan beş çocuk elektrik akımına kapıldı

Bağcılar Plevne Parkı’nda oynayan beş çocuk elektrik akımına kapıldı

November 24, 2025
5k
Yaşlı kadının hayatta olduğu tabuttan gelen sesle anlaşıldı

Yaşlı kadının hayatta olduğu tabuttan gelen sesle anlaşıldı

November 24, 2025
5k
Bursa’da şinitzel yiyen 60 öğrenci ve personel fenalaştı

Bursa’da şinitzel yiyen 60 öğrenci ve personel fenalaştı

November 24, 2025
5k
Kerem Aktürkoğlu’ndan tek kelimelik Galatasaray yanıtı

Kerem Aktürkoğlu’ndan tek kelimelik Galatasaray yanıtı

November 24, 2025
5.1k
Şifre raporu: En çok kullanılan şifre ortaya çıktı, en çok Z kuşağı kullanıyor

Şifre raporu: En çok kullanılan şifre ortaya çıktı, en çok Z kuşağı kullanıyor

November 24, 2025
5.1k
Saray gözünü çalışan emeklinin maaşına dikti

Saray gözünü çalışan emeklinin maaşına dikti

November 24, 2025
5.1k
Fenerbahçe – Rizespor maçının ikinci yarısındaki bahis hamlesi ortalığı karıştırdı

Fenerbahçe – Rizespor maçının ikinci yarısındaki bahis hamlesi ortalığı karıştırdı

November 24, 2025
5.1k
Betimar ve Sonar birbirine girdi: ‘Asıl teknik hata Hakan Bayrakçı’nın ta kendisi’

Betimar ve Sonar birbirine girdi: ‘Asıl teknik hata Hakan Bayrakçı’nın ta kendisi’

November 24, 2025
5.1k
Öğretmenler Günü neden 24 Kasım’da kutlanıyor?

Öğretmenler Günü neden 24 Kasım’da kutlanıyor?

November 24, 2025
5.1k
AKP’liler İmralı’ya heyet gönderme kararı öncesi farklı seçenekleri değerlendirdi: ‘Öcalan Sincan’a gelsin’ önerisi

AKP’liler İmralı’ya heyet gönderme kararı öncesi farklı seçenekleri değerlendirdi: ‘Öcalan Sincan’a gelsin’ önerisi

November 24, 2025
5k
GSS primlerinde yeni dönem: Tebligatları atlayan yandı

GSS primlerinde yeni dönem: Tebligatları atlayan yandı

November 24, 2025
5.1k
Erdoğan’dan İmralı sorusuna cevap; Kılıçdaroğlu’na destek

Erdoğan’dan İmralı sorusuna cevap; Kılıçdaroğlu’na destek

November 24, 2025
5k
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Futbolda deprem var, bazı kulüpler bu işten zarar görecek, takım sayısı da düşebilir

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Futbolda deprem var, bazı kulüpler bu işten zarar görecek, takım sayısı da düşebilir

November 24, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.