Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

‘Erdoğan, HDP’nin örgütlerini dağıtıp devlet zoruyla ne kadar oy alabileceğini hesaplıyor’

by aktifhabercom
July 21, 2021
‘Erdoğan, HDP’nin örgütlerini dağıtıp devlet zoruyla ne kadar oy alabileceğini hesaplıyor’
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Şener, ‘Bugün seçime girse kaybedecek. Ama bunu 2023’e kadar da düzeltemeyecek’ dediği Erdoğan’ın ilk hedefinde HDP oyları olduğunu söyledi.

ARTI TV’de ekrana “Gündem Özel” programına Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ve gazeteci İsmet Demirdöğen konuk oldular.

Programın ilk bölümünde erken seçim ihtimali ve HDP yönelik baskılar konuşuldu. İkinci bölümde ise kayıt dışı silahlar ve paramiliter yapı iddiaları gündeme getirildi.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

AKP’ye geçti, Erdoğan’ı taklit etmeye yetişemedi

AKP’ye geçti, Erdoğan’ı taklit etmeye yetişemedi

January 30, 2026
5.1k
Arınç: Af gelmeli, AİHM kararları uygulanmalı

Arınç: Af gelmeli, AİHM kararları uygulanmalı

January 30, 2026
5.1k

‘İKTİDAR BLOĞU ÇATLAMADAN ERKEN SEÇİM OLMAZ’

“Muhalefet her zaman seçim ister” diyen Sanem Oktar, “Genel Başkanımız Ali Babacan demişti ki, ‘İktidar bloğu çatlamadan önce erken seçim olmaz’. Açıkçası ben de bu görüşe tamamen katılıyorum. Bu blok ne zaman çatlar, hangi koşullarda bozulur, ona bakmak lazım. Burada zorunlu ve çaresiz bir ortaklık görüyoruz, yönlendiricisi de sayın Devlet Bahçeli. Mesela, sayın Gergerlioğlu milletvekilliğini geri kazandığında Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ni neredeyse tehdit eden bir açıklaması oldu. Bu ortaklık Bahçeli istediği zaman çatlar. Ne zaman ‘seçim olmaz’ dense baskın seçimleri, erken seçimleri de yaşadık. Cumhur İttifakı şu an freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor” ifadelerini kullandı.

Oktar, muhalefetin sokağa çıktığında cesaretinin arttığını çünkü yurttaşların ülkedeki çıkmazı çok net gösterdiğini söyledi. Bunun da erken seçimin sinyalleri olduğunu dile getiren Oktar, bu konuda belirleyicinin iktidar ve Bahçeli olduğunu bir kez daha vurguladı. 

‘SEÇİM KARARI ALMA TEK BAŞINA ERDOĞAN’IN İNİSİYATİFİNDE’

Abdüllatif Şener ise Erdoğan’ın yurt gezilerini ve burada teşkilatlarına söylediği “kapı kapı dolaşın” ifadeleri için “Bunları öteden beri sürdürdüğü davranışlar olarak görüyorum. Dolayısıyla bundan bir anlam çıkarmanın çok da doğru olduğu kanaatinde değilim. Hatırlarım, her il başkanları toplantısında ‘Kapı kapı dolaşın, seçim varmış gibi çalışın’ talimatlarını zaten verirdi, örgüt de bildiğini yapardı. Yani o ‘çalışın’ dedi diye bir farklılık olmazdı. Gezmiş olduğu illerle ilgili de bir çıkarımda bulunmak mümkün görünmüyor. Bütün partilerin yarın seçim varmış gibi hazır olması lazım, siyasetin kaderinde bu vardır. Ama artık seçim kararı alma yetkisi doğrudan Erdoğan’ın inisiyatifindedir. Erdoğan, kendisi için seçim kararı almayı uygun görür mü? Bunu sormak lazım. Veya seçimi normal takvimde yaptığında daha kötü bir durumda seçime girmeye cesaret edebilir mi? Bugün seçime girse kaybedecek. Ama bunu 2023’e kadar da düzeltemeyecek.” dedi.

‘HDP ÖRGÜTLERİNİ DAĞITARAK DEVLET ZORUYLA O BÖLGEDE NE KADAR OY ALABİLECEĞİNİ HESAPLIYOR’

“Ancak Erdoğan bir takım siyasi atraksiyonlar yapıyor” diyen Şener, şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakının oylarıyla tekrar seçilemeyeceğini görüyor. Bunun üzerinden, ‘Ne yapabilirim, kimin oyunu alabilirim?’ diye düşünüyor. İlk hedefte gördüğü parti Halkların Demokratik Partisi’dir (HDP). Onun örgütlerini dağıtmak suretiyle, belediyelerine kayyım atamak suretiyle, milletvekilleri üzerinde dokunulmazlıkları kaldırmak suretiyle ve de parti hakkında bir kapatma davası açtırmak suretiyle kontrol etmeye çalışıyor. Yani HDP örgütlerini, seçmenini dağıttığı zaman  devlet zoruyla o bölgede ne kadar oy alabileceğini hesaplıyor.”

‘ERDOĞAN ÇÖZÜM SÜRECİ ÜZERİNDEN ALGI ÜRETMEYİ PLANLIYOR AMA HDP SEÇMENİ ÇOK POLİTİK’

Ümit Dede ise Şener’in bıraktığı yerden devam ederek “Aslında HDP’ye yönelik saldırılar yeni değil, 7 Haziran seçimlerinden bu yana devam ediyor” dedi. Dede, erken seçim kararının son yerel seçimlerin ardından alınması gerektiğini, geç kalındığını çünkü orada yurttaşların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilk kez dur dediğini belirtti. Dede, “İktidarın şu halde, kesinlikle kaybedecekleri bir seçime gireceğini zannetmiyorum” dedi. 

“Erdoğan çözüm süreci üzerinden halkı kendisine çekmeyi planlıyor ancak HDP seçmeni çok politik” diyen Dede, şunları ifade etti:

“Cumhur İttifakı’nın oyları hızlı bir biçimde eriyor. Yapılan bütün anket ve kamuoyu yoklamalarında bu durum çok net görünüyor. AKP de buna ilişkin hamleler yaparak, mesela HDP’nin üzerindeki baskıyı artırmak, belki de kapatarak bir şekilde seçime giremeyecek duruma getirmek ve diğer taraftan HDP seçmenine çözüm sürecinin sanki yeniden başlayabileceği ya da çözüm sürecinin bitirilmesinde kendisini katkısının olmadığı gibi bir algı üretmeyi planlıyor. Ancak şunu çok net söylemeliyiz: HDP seçmeni çok politik. Yani bir HDP siyasetçisi, milletvekili kadar gündemi takip eden, temel sorunların ne olduğunu ve bu sorunların çözümlerinin ne olduğunu çok net görebilen bir seçmen kitlesiyle karşı karşıyayız. Örneğin, 31 Mart seçimlerinde HDP, seçime girmediği yerlerde bile kazananı belirleyebilecek bir etkiye sahip. Erdoğan’ın bunu hâlâ anlamaması ve Diyarbakır’da çözüm süreci üzerinden kuracağı birkaç cümleyle bu seçmeni kendi tarafına çekebileceğini düşünüyorsa, büyük bir gaflet içerisindedir. Bunun sebebi, aslında Erdoğan’ın çaresizliği.”

Kayıt dışı silahlar ve paramiliter yapı iddialarının konuşulduğu bölümde ise Şener, “Erdoğan’ın etrafı çıkar gruplarıyla dolmuştur. Seçimi kaybedeceğini gördükleri takdirde en hızlı terk edecek kişilerdir” diyerek şu ifadeleri kullandı:

‘ERDOĞAN’IN EN YAKININDAKİLER, ONU EN HIZLI TERK EDECEK KİŞİLERDİR’

“Bir siyasetçi paramiliter gruplara umut bağlayarak seçim sonuçlarını elde etmeye çalışırsa kendisi için yaşayacağı en büyük felaket olur. Erdoğan’ın bu dengeleri göreceğini veya böyle bir şeye tevessül etmeyeceğini düşünüyorum. Sayın Erdoğan’ın etrafı çıkar gruplarıyla dolmuştur. En güvendiği insanlar en büyük çıkar beklentisi içindeki insanlardır. Seçimi kaybedeceğini gördüklerinde bunlar Erdoğan’ı en hızlı terk edecek kişilerdir. Bu kişilere umut bağlayarak hukuk düzeni içerisinde yapılmaması gereken bir şeye tevessül ederse hiç işe başlamadan seçimi kaybetmiş ve sırtında büyük bir küfe taşımış olur.

‘ERDOĞAN, SONUÇLARINI SADECE KENDİSİNİN GÖREBİLDİĞİ ANKETLER YAPTIRIYOR’

Buna ihtimal vermiyorum ama seçimi almak için neler yapabileceğini gözden geçirecektir. En fazla kamuoyu yoklaması yapan genel başkan kendisi. Kendi dönemimden biliyorum, sadece kendisine çalışan kurumlardan gelen sonuçları parti yönetimiyle paylaşmazdı. Hatta oradaki sorulara müdahale eder, bazı konuşmaları anlaşılmadıysa oraya soru olarak eklenmesini isterdi. Dolayısıyla gidişatı kendisi de çok iyi okuyordur. Ama zor kullanarak seçim sandığına hükmetmek, çıkmayan sonucu ilan etmek yapabileceği ve gücünün yetebileceği bir şey değil Türkiye’de.”

‘KAYIT DIŞI SİLAHLARIN SAYISI YEDİ BUÇUK KAT ARTMIŞ’

Oktar, iktidarın sorunları çözemediği için bir korku siyaseti yürüttüğünü ifade ederek “kayıt dışı” silahlar konusunda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı idari faaliyet raporundan elde ettiği bilgileri paylaştı: 

“2014’te kayıt dışı silahların sayısı 14 bin 682 iken, 2017’de 106 bin 740’a çıkmış. Yani, yedi buçuk kat artmış. Bu önemli bir konu ve bunun üç boyutu var. İlki, bu silahların 15 Temmuz gecesi dağıtıldığını biliyoruz. İkincisi, Suriye boyutu, burada elinde silahlarla poz veren insanlar var. Ama üçüncüsü ve en önemlisi bu kayıt dışı silahlar nerede? Bu vatandaşın güvenliğini tehdit eden bir durum. Bunlar nasıl kullanılıyor? Bir sürü bilinmezlik var. İçişleri Bakanlığı da sessiz.”

Ümit Dede ise “Bugün gelinen noktada sadece HDP değil bütün muhalefet risk altında” dedi.

 

ShareTweet
Previous Post

IMF açıkladı: Türkiye konut fiyat artışında birinci sırada

Next Post

Hakan’dan haber var; ilik uyum sağladı, sağlığı iyiye gidiyor

İLGİLİHABERLER

AKP’ye geçti, Erdoğan’ı taklit etmeye yetişemedi
Manşet Altı

AKP’ye geçti, Erdoğan’ı taklit etmeye yetişemedi

January 30, 2026
5.1k
Arınç: Af gelmeli, AİHM kararları uygulanmalı
Manşet Altı

Arınç: Af gelmeli, AİHM kararları uygulanmalı

January 30, 2026
5.1k
Fuat Oktay “Bizden size ekmek çıkmaz” demişti: Hakan Fidan’ın ekibine atılan fırçanın tutanağı ortaya çıktı
Manşet

Fuat Oktay “Bizden size ekmek çıkmaz” demişti: Hakan Fidan’ın ekibine atılan fırçanın tutanağı ortaya çıktı

January 30, 2026
5.1k
AKP’li isim Erdoğan’ın olduğu toplantıda ağır konuştu: Lüks arabaların camından vatandaşlara sabır dilemekten vazgeçmeliyiz
Manşet Altı

AKP’li isim Erdoğan’ın olduğu toplantıda ağır konuştu: Lüks arabaların camından vatandaşlara sabır dilemekten vazgeçmeliyiz

January 30, 2026
5.1k
Özgür Özel’den Erdoğan’a erken seçim çağrısı: Kaybedersek siyaseti bırakırım
Manşet

Özgür Özel’den Erdoğan’a erken seçim çağrısı: Kaybedersek siyaseti bırakırım

January 29, 2026
5k
AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan 500 bin liralık emekli ve vekil maaşının yetmediğinden yakındı
Manşet Altı

AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan 500 bin liralık emekli ve vekil maaşının yetmediğinden yakındı

January 29, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Kante’nin Fenerbahçe kararı istifa getirebilir

Kante’nin Fenerbahçe kararı istifa getirebilir

January 30, 2026
5.1k
Babasını öldüresiye dövdü, görüntüleri amcasına yolladı

Babasını öldüresiye dövdü, görüntüleri amcasına yolladı

January 30, 2026
5.2k
Trump resmen açıkladı: Adı bile piyasaları yakıp yıkmıştı

Trump resmen açıkladı: Adı bile piyasaları yakıp yıkmıştı

January 30, 2026
5.1k
Robin van Persie’nin yaşadığı büyük acı: Oğlunu oyuna aldı gözyaşlarıyla çıkardı

Robin van Persie’nin yaşadığı büyük acı: Oğlunu oyuna aldı gözyaşlarıyla çıkardı

January 30, 2026
5.1k
TAV’ın patronu Mustafa Sani Şener’e Fransa’da kelepçe

TAV’ın patronu Mustafa Sani Şener’e Fransa’da kelepçe

January 30, 2026
5.1k
Merve Taşkın hakkında yakalama kararı

Merve Taşkın hakkında yakalama kararı

January 30, 2026
5.1k
Kriptoda hayal kırıklığı: Bitcoin, 10 haftanın dibini gördü

Kriptoda hayal kırıklığı: Bitcoin, 10 haftanın dibini gördü

January 30, 2026
5k
İş bırakma BİM’e de taşındı: Migros depo işçilerinin eylemleri sürüyor

İş bırakma BİM’e de taşındı: Migros depo işçilerinin eylemleri sürüyor

January 30, 2026
5.1k
Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi uluslararası incelemeye alındı

Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi uluslararası incelemeye alındı

January 30, 2026
5.1k
Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi play-off rakibi belli oldu

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi play-off rakibi belli oldu

January 30, 2026
5.1k
‘Parayı öde veya hapse gir’ dediler: Hesabına yatan serveti harcayan adamı hapis yatmak bile kurtaramadı

‘Parayı öde veya hapse gir’ dediler: Hesabına yatan serveti harcayan adamı hapis yatmak bile kurtaramadı

January 30, 2026
5.1k
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off rakibi belli oldu

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off rakibi belli oldu

January 30, 2026
5.1k
Özgür Özel’in “Bir buçuk televizyonumuz var” sözlerine Sözcü’den yanıt: Hiçbir siyasi partiden para, sponsorluk almamaktayız

Özgür Özel’in “Bir buçuk televizyonumuz var” sözlerine Sözcü’den yanıt: Hiçbir siyasi partiden para, sponsorluk almamaktayız

January 30, 2026
5k
AKP’ye geçti, Erdoğan’ı taklit etmeye yetişemedi

AKP’ye geçti, Erdoğan’ı taklit etmeye yetişemedi

January 30, 2026
5.1k
Yasa dışı bahis soruşturması: Veysel Şahin’in tüm mal varlığına el konuldu

Yasa dışı bahis soruşturması: Veysel Şahin’in tüm mal varlığına el konuldu

January 30, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.