Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Kılıçdaroğlu: Kandilleri zamları savunan Bahçeli’nin hediyesi olarak sergileyeceğim

by aktifhabercom
February 15, 2022
Kılıçdaroğlu: Kandilleri zamları savunan Bahçeli’nin hediyesi olarak sergileyeceğim
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

AKP’de Erdoğan sonrası için 4 isim çalışıyor

AKP’de Erdoğan sonrası için 4 isim çalışıyor

May 9, 2025
5.1k
AKP’li Belediye Başkan Veysel Tiryaki: AK Parti’den bitmiş tükenmiş bir belediye aldım

AKP’li Belediye Başkan Veysel Tiryaki: AK Parti’den bitmiş tükenmiş bir belediye aldım

May 9, 2025
5k
web

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir dert küpüne dönmüş halde. Herkesin bir derdi var, beşli çete hariç. Onların derdi de ‘CHP iktidar olursa başımıza ne gelir’ diye. Tek dertleri de o. Ama onun dışında herkesin bir derdi var, bir çıkış arıyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:


“CHP kararlı ve istikrarlı adımalarla düzenli büyüyerek topluma umut olmaya devam ediyor. Güzel ülkemize umut olacağız. Belediye başkanlarımızın bulunduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek bu sözü milletimize verdik.

“TÜRKİYE DERT KÜPÜNE DÖNMÜŞ VAZİYETTE”

Biliyorsunuz Türkiye bir dert küpüne dönmüş vaziyette, 5’li çete hariç. Ama şuradan bütün vatandaşlarıma açıkça ifade etmek isterim, elbette tartışacaksınız elbette düşüncelerinizi ifade edeceksiniz ama şunu sakın unutmayın Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur bu sorunların çözümünde de marka olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu geldi, bizim sesimizi geniş kesimlere ulaştıran medyadır. Bizde maalesef medya sesini çıkarmasın ama iktidarı savunuyorsa her türlü imkanın sağlandığı bir duruma dönüştürülmüştür. Bize bir rapor sundular o rapordan bazı bölümleri size aktarmak isterim; enflasyon yükseldi kağıttan tutun mürekkebe kadar kullandığımız tüm aygıtlara zam geldi. Kağıt gibi maliyet gelirlerinde yüzde 400 zam gerçekleştir deniyor. Gerçekten insafsız bir olay. 2021’de 54 gazete kapandı. Son 3 yılda kapanan gazete ise 119. 119 gazetede çalışan gazetecilerin işlerini kaybetmesi demektir. Halkı aydınlatmak için yola çıkanlar en büyük sorunu yaşar hale geldiler.

“DOĞRU HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLİYOR”

Bizde maalesef medya iktidarı savunuyorsa her türlü imkanın sağlandığı bir organa dönmüş durumda. Gazeteci gazeteciliğin hakkını vermek zorundadır. Halkı aydınlatmak için yola çıkanlar en büyük sorunu yaşar hale getirdiler. Basın İlan Kurumu, medya üzerinde ciddi bir baskı unsuru pozisyonuna gelmiş durumda. Doğru haberlere erişim engeli getiriliyor. Basın kartı verilmezse gazeteciler yıpranma hakkından yararlanamıyorlar. Erken emekli olma hakları var, yararlanamıyorlar. Birçok organizasyona akredite olamıyorlar, güvenlik güçlerine basın kartı sunamıyorlar. Yurt dışına çıkışta gri pasaport alamıyorlar. Bütün gazeteci arkadaşlarıma şunu söyleyeyim: Özgürce yazmak istiyorsanız Millet İttifakı’nı yakından izleyeceksiniz. Destekleyeceksiniz demiyorum. İzleyeceksiniz diyorum.

AKP’Lİ ÇAMLI’NIN ‘ZAMLARIN NEDENİ CHP’ İFADELERİ

Yeliz dediğimiz arkadaş sorumlusunu buldu. CHP’dir dedi. Allah bunlara akıl fikir versin. Ne olursa olsun CHP’yi kötüleyecekler. Siyaset yaptığını zannediyorlar. AK Parti adına bile burada bulunması ayıptır. O kadar akıldan yoksun insanlar parlamentodaysa parlamentonun itibarı her yerde tartışılır.”

Türkiye ateş topuna dönmüş vaziyette. Yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var. Zamlar yağmur gibi yağıyor. İğneden ipliğe zam geliyor, her yerde zam var. Bu Türkiye’nin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Kışın ortasında elektriğe yüzde 127 zam yapar mısınız?

Bir video yayımladım zamların olduğu süre içinde bizzat Erdoğan’ın imzasıyla yapılan zamlar geri çekilinceye kadar gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim dedim. Mahir Ünal ‘bu devlete baş kaldırıdır’ diyor. Arkasından da ‘ Elektrik zamlarını devlet yapmadı’ Çok önemli bir saptama. Yeliz’in benzeri bir saptama bu da. Aslında doğru devlet değil devleti yöneten Ak Parti yaptı. Özgür Özel beni aradı, bunu bir parti olarak hepimiz mi yapacağız dedi. Hayır dedim, elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın acısını benim topluma hissettirmem lazım. Bunun acısını benim geniş kitlelere duyurmam lazım, o yüzden ödemeyeceğim dedim. Ödemeyeceğim de zaten. Çünkü elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın sesini çıkaracağı bir alan bırakmadılar. Hemen dediler ki, ‘Kılıçdaroğlu faturayı ödemezse elektriğini kesin donsun.’ Siz beni donmakla mı korkutuyorsunuz? Sizin feriştahınız gelme ben donmam! (Erdoğan’a) Tamamını indireceksin kardeşim.

“VATANDAŞA SESİNİ ÇIKARACAK BİR ALAN BIRAKMADILAR”

Niye ödemeyeceğim dedim; bunun acısını geniş kitlelere duyurmam lazım. Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın sesini çıkarabilecek bir alan bırakmadılar. Kim bunların sesi, sözcüsü olacak. Sizin feriştahınız gelse ben donmam, mücadele ederim. Elektrik faturaları konusunda hemen dağıtıcı şirketleri topladılar. Bunlar yükseltti ya, Erdoğan da indirecek bu numarayı çekiyorlar.

Bahçeli de bugün konuşmuş. Demişler ki Kılıçdaroğlu’na kandil gönderin. Göndermişler de çok güzel. Elektrik zamlarını savunan Bahçeli’nin gönderdiği kandiller’ diye sergileyeceğim onları. Şahsıma seslenmek isterim 1100 odalı sarayda Bahçeli’ye bir yer ver, orada otursun.

FAİZLERİN DÜŞÜRÜLMESİ KARARI

Ekonomi faizini düşürünce diğer faizlerin de düşeceğini sandılar, denediler düşmedi. Politika faizi düştü, diğer hiçbir faiz düşmedi. Baktılar bu da tutmuyor, o zaman dillerini değiştirdiler. Bu sefer ‘Biz bunu bilinçli yapıyoruz. İhracat patlayacak, üretim artacak, cari açık azalacak’ dediler. Bir baktılar o da tutmadı.

Türkiye ucuza satıp pahalı almaya başladılar. Dövizin yüksek olması beklentileri karşılamadı, fatura garibana çıktı. Bu da olmadı bu sefer, doları sabit tutmamız lazım dediler. Kur korumalı mevduat hesabı açtılar. Benzinin, motorinin fiyatı hiç düşmedi. Bankada yüksek dövizi olanlara devlet ayrıca bir vergi muafiyeti, yüksek faiz önerdi.

Zamlar var yağmur gibi. Ateş pahası, mutfaklar yanıyor. Onun üzerine dediler ki KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indiriyoruz dediler. E esnaf yüzde 8’den ödedi. Esnafın sırtından vergi indirimi yapıyorlar. Esnafa bir enflasyonla mücadele timi gönderiyorlar. Cezalar üst üste geliyor. Erdoğan’ın hadi ekonomiyi bilmez ama ticareti bileceğini düşünürdüm. Vallahi ticareti de bilmiyor. Yüzde 8’den almış yüzde 1’den satacaksın diyor. Fiyat istikrarından sorumlu olan kurum TCMB. Bu yetki alındı Merkez Bankası’ndan onun için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Fiyat istikrarı sağlanmadı, enflasyon düşmedi, cari açık düşmedi. Devlet zırvalıklarla, saçmalıklarla yönetilemez. Akılla, bilgiyle, birikimle yöneteceksin.

MUHALEFET ZİRVESİ

Türkiye’nin bir felakete sürüklendiğini 6 partinin genel başkanı da görüyor. Gençlerin umutlarını yurt dışında aramak gibi bir tabloya sürüklendiğini 6 partinin genel başkanı da görüyor. 6 partinin genel başkanı Türk Siyaset tarihinde önemli bir başarıya ima attı, bir araya geldi. Onlar çözemiyorlar, Türkiye’yi dilenci konumuna getirdiler. Türkiye’nin onurunu zedelediler. Para dileniyorlar sağda solda. Oysa biz mili kurtuluş savaşı verirken kimseden dilenmedik. Ama bütün fabrikaları kurduk. Düne kadar şerefsiz dedikleri kişilere şimdi el ayak öpmeye gidiyorlar. Düne kadar Londra borsalarına söylemedikleri kalmamıştı şimdi oralara gidiyorlar. 6 partinin genel başkanı bu tabloyu düzeltmeye kararlı. Biz bu kararlılıkla bir araya geldik. Bizler bütün baskılara, iftiralara, olumsuz koşullara, hakaretlere rağmen bir araya geldik, bizi bir araya getiren vatan sevgisidir.”

ShareTweet
Previous Post

Buldan: Soymadıkları tek yer insanların yastıklarının altıydı, oraya da göz diktiler

Next Post

Kılıçdaroğlu’nun elektriği 3 ay boyunca kesilemeyecek

İLGİLİHABERLER

AKP’de Erdoğan sonrası için 4 isim çalışıyor
Manşet

AKP’de Erdoğan sonrası için 4 isim çalışıyor

May 9, 2025
5.1k
AKP’li Belediye Başkan Veysel Tiryaki: AK Parti’den bitmiş tükenmiş bir belediye aldım
Manşet

AKP’li Belediye Başkan Veysel Tiryaki: AK Parti’den bitmiş tükenmiş bir belediye aldım

May 9, 2025
5k
AKP’li İsmail Güneş teklif etti: Halkın döviz bulundurması, döviz alması yasaklansın
Manşet Altı

AKP’li İsmail Güneş teklif etti: Halkın döviz bulundurması, döviz alması yasaklansın

May 8, 2025
5k
Tülay Hatimoğulları Devlet Bahçeli’ye cevap verdi: Abdullah Öcalan çalışıyor
Manşet Altı

Tülay Hatimoğulları Devlet Bahçeli’ye cevap verdi: Abdullah Öcalan çalışıyor

April 29, 2025
5.1k
Ekrem İmamoğlu’na dönük algı çalışmasına Devlet Bahçeli’den destek
Manşet Altı

Ekrem İmamoğlu’na dönük algı çalışmasına Devlet Bahçeli’den destek

April 29, 2025
5k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Operasyonu hafta içi yapmaya cesaret edemediler
Manşet

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Operasyonu hafta içi yapmaya cesaret edemediler

April 26, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
ABD’de gözaltı merkezinde tutulan Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı

ABD’de gözaltı merkezinde tutulan Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı

May 9, 2025
5.1k
SONAR’ın VIP üyelerine gönderdiği anket sızdı

SONAR’ın VIP üyelerine gönderdiği anket sızdı

May 9, 2025
5.1k
Ekrem İmamoğlu’nun uluslararası X hesabı için de ‘erişime engel’ kararı

Ekrem İmamoğlu’nun uluslararası X hesabı için de ‘erişime engel’ kararı

May 9, 2025
5k
İlker Canikligil: Kuyruğumu kaptırdığım için politik içeriklere son veriyoruz

İlker Canikligil: Kuyruğumu kaptırdığım için politik içeriklere son veriyoruz

May 9, 2025
5.1k
Almanya sınırından ilk çevrilen Alparslan adlı Türk genci oldu

Almanya sınırından ilk çevrilen Alparslan adlı Türk genci oldu

May 9, 2025
5.1k
Cem Boyner: Bu ülkede akşam ya da sabah ne olacağını kestiremezsiniz

Cem Boyner: Bu ülkede akşam ya da sabah ne olacağını kestiremezsiniz

May 9, 2025
5k
Mısra Öz: Düşmediler yakamdan, benimle uğraştıkları kadar katillerle uğraşmadılar

Mısra Öz: Düşmediler yakamdan, benimle uğraştıkları kadar katillerle uğraşmadılar

May 9, 2025
5k
DEM Parti’den PKK’nın feshi açıklaması: “Barış ufkuna bir adım daha yaklaştık”

DEM Parti’den PKK’nın feshi açıklaması: “Barış ufkuna bir adım daha yaklaştık”

May 9, 2025
5k
Giresun’da bir lisede iki kadın öldürüldü

Giresun’da bir lisede iki kadın öldürüldü

May 9, 2025
5k
DEM Parti: Pervin Buldan kaza geçirdi, suikast değil

DEM Parti: Pervin Buldan kaza geçirdi, suikast değil

May 9, 2025
5.1k
1962’den beri kayıp olan kadın ‘sağ salim’ bulundu

1962’den beri kayıp olan kadın ‘sağ salim’ bulundu

May 9, 2025
5.2k
Ankara dahil 10 ile sağanak yağış uyarısı

18 il için sağanak yağış uyarısı

May 9, 2025
5k
“Sandalyedeki Emanet”in ilk gösterimi yapıldı: Türkiye’de yaşanan hak ihlallerini tiyatro oyunu ile sahneye taşındı

“Sandalyedeki Emanet”in ilk gösterimi yapıldı: Türkiye’de yaşanan hak ihlallerini tiyatro oyunu ile sahneye taşındı

May 8, 2025
5.1k
Berlin’de Sırrı Süreyya Önder’i anma programı

Berlin’de Sırrı Süreyya Önder’i anma programı

May 8, 2025
5k
Ankara’da kadın cinayeti: Kanser hastası erkek, eşini öldürüp intihar etti

Ankara’da kadın cinayeti: Kanser hastası erkek, eşini öldürüp intihar etti

May 8, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.