Giresun’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle bazı ilçelerde sel ve heyelan meydana geldi. İçinde bir jandarmanın da bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti.
-Ben böyle bir afet görmedim. Deprem de gördüm fakat bu başka bir şey. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere’de hasar büyük. Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve üç vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.
-Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz 11 kişi daha var. 118 köy yolu kapalı. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldıklarımız var, alamadıklarımız var.
-Yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişi, sekizi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor. Bu 20 kişiye ulaşılamamasının sebebi, en son 10 dakika önce konuştuğumuzda 3 kilometrelik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü ve o heyelanın tam ortasında kaldılar. Onlara da ulaşma çalışmaları devam ediyor.
-Dereli’de bir düğün salonunda mahsur kalan 20 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Biraz önce güvenli bir yere alındıkları da söylendi ama onlarla ilgili de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN YAĞIŞ UYARISI
Felaket sonrası Giresun’un siluetinin değiştiğini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli vatandaşları uyararak “Bölgedeki yağışların Trabzon, Rize ve Artvin´de pazar akşamına kadar sürmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin daha tedbirli olması ve hassasiyet göstermesi özellikle önem arz ediyor” dedi. Bakan Pakdemirli ağustos ayı ortalamasının 1.5 mislinin bir günde yağdığını belirterek “Tüm zarar gören yerlerle ilgili temizlik ve tespit çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.