Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada dosyaları ayrılan avukat Serdar Öktem ve eski cinayet büro amiri komiser Mustafa Ensar Aykal’ın yargılandığı ikinci duruşma, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.
Müşteki Ayşe Ateş, davayı gündemde tutmaya devam ettiklerini belirterek, “Sinan Ateş’i öldürenler Doğukan Çep’i de öldürecek. Kimlerle uğraştığının farkında değil. Hayatta kalabilmesi için itirafçı olması şart. Kimse bizi kandıramaz, davamızın arkasındayız, meydan boş değil. Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep’in can güvenliğini sağlayın” dedi.
SUÇLAMALAR YİNELEDİ
Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’un dosyaya dahil edilmediği sürece davanın uzayacağını öne sürdü. Ateş, “Ayağımıza taş değse sorumluları Ömer Şanlı, İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım, Burak Kılıç ve Olcay Kılavuz’dur. Sinan Ateş’in katilinin azmettiricileri bu isimlerdir. Bugün buradayız ama yarını göremeyebiliriz. Aileme bir şey olursa, sorumlular bu kişilerdir” şeklinde konuştu.
ANNE ATEŞ’İN SÖZLERİ
Duruşmada söz alan Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ise duygusal bir konuşma yaptı. “Adalet sağlanmaz, ben göremem ama Allah’tan dilerim ki benim torunlarım babalarının mezar taşına sarıldıysa, onların çocukları da kendi mezar taşlarına sarılsın. İçim rahat, böyle bir evladım olduğu için gururluyum. Hakkımı asla helal etmiyorum, koltuk uğruna oğlumu öldürdüler” ifadelerini kullandı.
SİYASİ CİNAYET VURGUSU
Müşteki avukatlarından Şeyda Şahin, cinayetin tüm yönleriyle siyasi bir nitelik taşıdığını vurgulayarak, dosyaların ayrılmasının amacının olayın unutturulması olduğunu ileri sürdü. Diğer avukatlar da Doğukan Çep’in, Serdar Öktem’in ailesiyle cezaevinde görüşüp görüşmediğine ilişkin kayıtların mahkemeye sunulmasını ve Aykal’ın adli kontrol hükümlerini ihlal ettiğini belirtti. Bu gerekçelerle, Öktem ve Aykal’ın yeniden tutuklanması talep edildi.
MAHKEMEDEN ARA KARAR
Sanık Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl, müvekkilinin eşinin rahatsızlığı nedeniyle Kurban Bayramı’nda adli kontrolü bir gün ihlal ettiğini, ancak kontrol hükümlerinin devam etmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı, Öktem ve Aykal’ın telefonları için ABD’ye yazılan yazının cevabının beklenmesini ve mevcut adli kontrolün sürmesini istedi. Mahkeme, tutuklama taleplerini reddederek mevcut durumun devamına, Serdar Öktem’in sonraki duruşmada SEGBİS ile hazır edilmesine karar verdi. Duruşma 8 Ocak’a ertelendi.