İran’ın yeni Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’e karşı saldırıları şiddetlendireceklerini söyledi.
İsrail 13 Haziran sabaha karşı İran’a geniş çaplı hava harekatı başlatmıştı. Saldırılarda pek çok üst düzey isim ve nükleer bilimcinin yanısıra İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri de öldürülmüştü.
Bakiri’nin yerine atanan Musevi’nin konuşması, devlet televizyonunda yayınlandı.
İran’ın saldırılara karşılık vermeye devam edeceğini belirten Musevi, ülkesinin tarihte saldırı ve işgale boyun eğmediğini söyledi.
“Şimdiye kadarki operasyonlar caydırıcılık içindi, yakında cezalandırıcı saldırılar başlayacak” diyen Musevi Tel Aviv ve Hayfa’da yaşayanları uyardı:
“İşgal altındaki topraklarda, özellikle Tel Aviv ve Hayfa’da yaşayanlar, Netanyahu’nun hayvani hırslarının kurbanı olmamak ve canlarını kurtarmak için bu bölgeleri terk etsinler.”