Koronavirüs vakalarındaki artışların ve Sağlık Bakanlığı verilerinin güvenilirliğinin ele alındığı programda Prof. Necmettin Ünal çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Habertürk TV’de yayınlanan ve Hülya Hökenek’in moderatörlüğünü üstlendiği programa katılan Prof. Necmettin Ünal, “Olay hakkaten korkunç boyutta, Sağlık Bakanlığı’nın verilerinin son zamanlarda güvenilirlik olasılığı azaldı” ifadelerini kullandı.
Ünal’ın açıklamaları şöyle:
“Ne diyor Tabipler Odası Başkanı ve ben katılıyorum buna: Bir ildeki sayı bile Sağlık Bakanlığı’nın verdiği civarındadır ya da yüksektir. Resmi veriler üzerinden konuşacağım. Sağlık Bakanlığı 17 Ağustos – 23 Ağustos tarihleri arasında durumu özetleyen bir rapor yayınladı. Son derece güzel.
Bu rapora göre, Türkiye’de 260 bin hasta çıkmış, bu hastaların 137 bini hastaneye yatırılmış. Yüzde 97.7’si taburcu edilmiş. Hastanede kalan yüzde 2.3. Ölüm oranımız yüzde 2.36. Sağlık Bakanlığı’nın tespiti. Yani hastanede kalandan daha fazla hasta ölmüş.
Yüzde 0.6’sı dışarıda öldü diyelim. Şu anda hastanelerin bomboş olması lazım. Hastaneler tıklım tıklım. Her gün bizi arıyorlar. Yoğun bakımınızda yer var mı? Hastasını 112 kapımıza bıraktı. Neden? Covid hastası alacaklarmış.
Yani sonuçta Sağlık Bakanlığı’nın kendi verileri üzerinden gittiğimiz zamanda olay hakkaten korkunç boyutta, Sağlık Bakanlığı’nın verilerinin son zamanlarda güvenilirlik olasılığı azaldı. Bizim hastanemizde son iki gün içinde beş öğretim üyesi Covid oldu. Geçen hafta içerisinde beş tane doktor öldü.”