İngiltere polisi, Liverpool’un Premier Lig şampiyonluğunu kutlayanların bulunduğu Water Street’te bir aracın çok sayıda yayaya çarpmasının ardından bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Merseyside Polisi tarafından yapılan açıklamada, olayla bağlantılı olarak Liverpool bölgesinden 53 yaşındaki bir İngilizin yakalandığı belirtildi.
Bir polis sözcüsü, “Liverpool şehir merkezindeki Water Street’te bu akşam meydana gelen olayın koşulları hakkında spekülasyon yapılmamasını rica ediyoruz,” dedi.
“Olay öncesindeki koşulları belirlemek için kapsamlı soruşturmalar sürüyor.”
Polis, aracın olay yerinde durdurulduğunu ve bir erkeğin gözaltına alındığını söyledi.
Polis, kaç kişinin yaralandığına dair henüz bilgi vermedi ancak olay yerine bir hava ambulansı gönderildiği ve çok sayıda polis kordonu oluşturulduğu bildirildi.
Başbakan Keir Starmer, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Liverpool’daki manzaralar dehşet verici — yaralanan veya etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,” dedi.
Starmer ayrıca acil durum ekiplerine “hızlı ve sürekli müdahaleleri” için teşekkür etti.
Yerel saatle 18:00’de (TSİ 20:00) gerçekleşen olaya tanık olan BBC Muhabiri Matt Cole, aracın Liverpool takımını taşıyan otobüsün geçmesinden 10 dakika sonra yaşandığını söyledi:
“Binlerce insan sokakta yürürken araç sokağa dalınca çığlıklar yükseldi.
“Kızımı tutup araçtan kaçmak için onunla birlikte kenara atladım.
“Aracın arkasından çok sayıda kişi koşup camlarını kırdı. Diğer taraftan gelen bir ambulans aracın yolunu kesince durmak zorunda kaldı.”
Olay yerindeki BBC Muhabiri Warren Moran, en az üç yaralıya müdahale edildiğini gördüğünü, polisin aracın bulunduğu Water Sokağı’nı kordon altına aldığını ve bir ambulans helikopterin görevlendirildiğini aktardı.
Olayda ölen olup olmadığı veya kaç kişinin yaralandığına dair henüz resmi bir açıklama yok.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer bunun korkunç bir olay olduğunu söyledi ve yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bugün Liverpool kentinde on binlerce kişi, Liverpool takımının şampiyonluk kupasıyla geçit törenini izlemişti.
Olayın törene katılan kalabalık dağılmaya başlarken gerçekleştiği, o sırada Water Sokağı’nda binlerce kişinin bulunduğu aktarılıyor.
BBC’ye konuşan iki görgü tanığı, aracın yaklaşık 30 km/s hızla gittiğini söyledi.
Press Association ajansına konuşan ve Water Sokağı’nı gören bir evde bulunan Natasha Rinaldi, “Çok gürültülü bir olaydı, herkes çaresizce çığlık atıyordu” dedi ve ekledi:
“Gürültülerin ardından pencereye koştuk ve arabanın insanların üzerinden geçmiş olduğunu gördük.
“Tek duyabildiğimiz şey çığlıklardı.
“Bazı arkadaşlarım sokaktaydı ve araç onlara o kadar yakındı ki… Çok korkunç bir olaydı, kimse böyle bir şey beklemiyordu.”
Liverpool kulübü de yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletirken polisle işbirliği içinde olduklarını duyurdu.
Liverpool kentinin diğer büyük takımı Everton ve Premier Lig yönetimi de geçmiş olsun mesajları paylaştı.