Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Geri itilen KHK’lı müfettiş konuştu: Yunan askerleri bize işkence yaptı ve paralarımızı gasp etti

by aktifhabercom
September 11, 2020
Geri itilen KHK’lı müfettiş konuştu: Yunan askerleri bize işkence yaptı ve paralarımızı gasp etti
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Biri 5 aylık bir bebek, diğeri 7 yaşında bir çocuk olmak üzere 13 Türk, 8 Eylül 2020 Salı günü Meriç üzerinden Türkiye’ye geri itildi.


Geri itilenler arasında 31 yaşında KHK’lı bir teftiş kurulu müfettişi de vardı. Güvenlik gerekçesiyle isminin gizli kalmasını isteyen müfettiş, 7 Eylül pazartesi sabahı başlayan Meriç yolculuğunu ve geri itilme olayını Bold Medya’dan Sevinç Özarslan’a anlattı.

Bir geceyi Orestiada’da sınır karakolunda geçiren müfettişin söylediğine göre kendileriyle birlikte yaklaşık 70 Suriyeli ve Afgan, bir gün sonra Türk tarafına bırakıldı. Bırakılmadan önce hepsi, dolduruldukları araçlardan demir çubukla dövülerek indirildi. 25 dakika işkence gördüler ve 7 bin dolar paralarına el konuldu.


672 sayılı KHK ile ihraç edilen müfettiş, kendilerini dövenlerin siyah maskeli, ellerinde demir çubuk ve cop olan kişiler olduğunu belirtiyor. Geri itme olayını yöneten kişinin ise 3 yıldızlı bir Yunan komutanı olduğunu vurguluyor.

İŞTE MÜFETTİŞİN ANLATIMIYLA 4 GÜN ÖNCE GERÇEKLEŞEN GERİ İTME OLAYI

“7 Eylül pazartesi 2020 tarihinde saat öğlen 12 civarında 3 kişi ve 5 aylık bir bebek ile Meriç Nehri’nden 8-9 km uzaklıktaki Orestiada sınır karakoluna vardık. Vardıktan sonra karakolun önünde bavullarımız açıldı. Eşyalarımıza bakıldı. Kimlik tespiti yapıldı. Bir görevli form doldurdu. Ancak parmak izi alınmadı.

Sonrasında bizi içeri aldılar. İçeride 3 nezarethane vardı. Ortadaki nezarethaneyi boşalttılar. Beni ve yanımdaki 2 kişi ve bebeği oraya koydular. Yandaki 2 nezarethanedekiler 6-7 gün önce gelmişler ve onların işlemleri resmi şekilde yapılmış.

İLK BAŞTA PROBLEM YOKMUŞ GİBİ DAVRANDILAR

Bize ilk başta problem yokmuş gibi davrandılar, yemek verdiler. Ancak yanımızdaki 2 nezarette bulunanların ara ara hava almak için dışarıya çıkmalarına izin verilirken bize “Daha sonra siz” diyerek geçiştirdiler. Bizim kimse ile temas kurmamızı istemediler, tecrit ettiler.

Aynı gün saat 16.00 sıralarında yan nezarethanedeki kısa boylu, saçı seyrek olan mülteci Türk, önümüzden geçerek avukatı C. ile görüşmeye gitti. Geri dönerken bize parmaklıklar arasından “Avukat C. burada, sizinle yarın görüşecek” dedi. 7 Eylül pazartesi günü böyle geçti.


“Meriç’i geçince Orestiada sınır karakoluna getirdiler. Tuğlalı duvarın önüne dizip kayıt işlemlerini yaptılar. Eğer silinmediyse kamera kayıtlarında orada kaldığım görülür.”

Ertesi sabah 8 Eylül Salı günü saat 09.00-10.00 gibi ben ve yanımdaki 2 kişi ile bebeğe “çantalarınızı alın gidiyorsunuz” dediler. “Nereye” diye sordum. “Başka bir polis merkezi” dediler. Telefonlarımızı istedik. Bize telefon vermeyeceklerini söylediler.

BÜYÜK BİR DAMPERLİ ASKERİ ARAÇ GELDİ

Kapının önünde büyük damperli askeri bir araç vardı. Askeri aracın kapağını açtılar. İçeride yaklaşık 70 Suriyeli, Afgan vardı. İçeride hava almak bile mümkün değildi. Bizi buraya zorla bindirdiler. Sonra araç hareket etti ve yaklaşık 15-20 dakika boyunca gittikten sonra durdu. Başka bir resmi polis merkezi, karakol gibi bir yere gelmiştik.

SİYAH MASKELİ, COPLU ASKERLER BİZİ KARŞILADI

Kapının önünde 9-10 resmi araç vardı. Askeri aracın kapısını açtılar. Kapılar açıldığında dışarıda 15-20 askeri üniformalı, siyah maskeli ve gözlüklü, ellerinde demir çubuk, cop, tahta sopa olan kişiler bulunuyordu. 2 kadın asker, 1  kadın polis vardı. Burada küçük, tek katlı bir tarafı resmi görevlilerin girip çıktığı bir yer vardı. Buranın yan tarafında da yaklaşık 200 metrekare büyüklüğünde üstü kapalı salon gibi bir yer vardı. İçinde de 3-4 nezarethane bulunuyordu.

DEMİR ÇUBUKLA DÖVDÜLER

Askeri araçtan hepimizi demir çubuk ve sopalarla döverek indirdiler. Bir Suriyeli’nin sol ayağı neredeyse kırılmıştı. Acı içinde kıvranıyordu. Herkesin çantasını kenarda topladılar. Üzerimizdeki parayı da çantalara koydurttular. Bu kapalı alanda herkesi diz üstünde oturtarak işkence yapmaya devam ettiler.

25 DAKİKA İŞKENCE YAPTILAR, PARALARIMIZI GASP ETTİLER

20-25 dakika işkence yaptıktan sonra hepimizi döverek tekrar askeri büyük araca doldurdular. Çantalarımızı almamıza izin vermediler. Paramız ve tüm eşyalarımızı, yaklaşık 7000 euro gasp ettiler.

Arkadaki büyük araca bir şişme bot koydular. Bizlere işkence yapanların 2-3 tanesi Orestiada’da ilk vardığımız sınır karakolundan gelmişti. Görürsem kolaylıkla tanırım. Hatta 1 tanesi bana hangi üniversitede okuduğumu, ne iş yaptığımı sordu. Bu kişi 1.85-87 boylarında ince yapılı, beyaz tenli, kısa saçlı biriydi.

Askerler arasında kirli sakallı olan gençler vardı. Onların hepsinin başındaki kişi ise iri yarı 1.93 metre boylarında yaklaşık 120-130 kilo civarı olan, göbekli, mavi gözlü, çok sert davranan ve sürekli hakaret eden biriydi. Herkes ondan talimat alıyordu. Bu kişiyi de görsem kolaylıkla tanırım.

İŞKENCE YAPAN HERKESİN ASKERİ ÜNİFORMASI VARDI

Oradaki bayan personelleri de çok rahat teşhis edebilirim. İçlerinden birine “Bize ne yapacaksınız” dedim. Konuşmak istemedi. İngilizce “Bilmiyorum” dedi. Orestiada polis merkezinden gelen yukarıdaki bahsettiğim kişilerin haricindeki diğer işkenceci herkesin askeri üniforması vardı.

Buradaki tüm işkenceyi 1.93 m boylarındaki ve 120-130 kilo civarındaki, büyük göbekli, geniş omuzlu, mavi gözlü askeri üniformalı kişi yönetiyordu. Buradaki işkence bittikten sonra bizi arabalara döverek koyup 20 dakika mesafedeki bir yere götürdüler.

20’ŞER KİŞİ HALİNDE BOTLARA DOLDURUP TÜRKİYE’YE İTTİLER

Askeri aracın kapısı açıldığında Meriç Nehri göründü. Hepimizi indirdiler. Getirdikleri botu şişirttiler. En öne Suriyeli ve Afganları olmak üzere hepimizi nehrin kenarına dizdiler. Bizi 20’şerli gruplar halinde botlara doldurarak Türk tarafına bıraktılar.

Tam bu sırada Türk askerleri gözüktü. “No deport” diye bağırdı ve havaya ateş açtı. Yunanlı askerler 5 dakika bekledi ve sonrasında tekrar herkesi arabalara doldurup 500 metre yukarı götürdüler. Orada herkesi indirip sıraya dizdiler ve botlara bindirip bizleri Türk tarafına ittiler. Bizlere hakaret edip İngilizce “Geri dönmeyin” diye bağırdılar.

3 YILDIZI OLAN KOMUTAN DEPORT YAPILIRKEN HER ŞEYİ İZLEDİ

Bu Yunan askerleri arasında 22-25 yaşlarında 2 genç vardı ve bunlar çok iyi Türkçe biliyorlardı. Bu kişileri de kolaylıkla teşhis edebilirim. Bu kişiler bana “Abi, ben Türkleri çok seviyorum, keşke imkanım olsa sizi hemen alırım ülkeye, ama yukarı makamlardan talimat var, kesinlikle istemiyorlar” dedi.

Yine devamında “Avukatınız dün sizinle görüşseydi kurtulmuştunuz, sizi ve avukatınızı kandırmışlar” dedi. Meriç Nehri kenarındaki tüm bu deport olayları olurken arkamızdan askeri küçük makam aracı ve şoförü olan 3 yıldızı olan askeri komutan her şeyi izledi. Anladığım kadarıyla her şey onun denetimindeydi.

10 KİŞİLİK BİR TÜRK EKİBİNİ DAHA GETİRDİLER

Bu deport olayları olurken Meriç Nehri’nin alt tarafından 10 kişilik bir Türk ekip daha yakalayıp yanımıza getirdiler. Çantalarını boşaltıp onların da paralarını alıp bizle beraber deport ettiler. Bu kişiler arasından 7 yaşlarında bir çocuk vardı. Kafasında Türk askeri şapkası olduğu için 1.93 boylarında iri yarı Yunan askerlerin başındaki kişi şapkayı çocuktan alıp ayağının altında ezdi ve attı. Sonrasında hakaretler etti.

Yine oradaki bir Yunan asker bana “Erdoğan kendini çok akıllı mı zannediyor yoksa salak mı ne düşünüyorsun?” dedi. Ben de “Erdoğan bizim de hayatımızı mahvetti, bizler iyi eğitimli insanlarız, bizlere zulmediliyor” dedim.

KARAKOLUN GÜVENLİK KAMERASINDA HER ŞEY VAR

7-8 Eylül tarihinde Yunan topraklarında olduğumuza dair fotoğraf çekmedim, zaten telefonlarımızı da aldılar. Ancak ilk vardığımız yerdeki Orestiada’daki sınır polis merkezi güvenlik kameraları 7 Eylül pazartesi saat 11.30-14.00 arası silinmediyse her şey görülür. Bizlerin işlemlerini Orestiada’da kapı önünde yaptılar. 7-8 Eylül günü nezarethaneleri gören kamera kaydı silinmedi ise ortadaki nezarethane 3 kişi ve 1 bebek olduğu görülür.

Bizleri işkence yapmak için götürdükleri askerlerin olduğu yerde ise kamera kaydı olup olmadığını bilmiyorum. Ancak yan tarafta üst düzey görevlilerin makam aracını gördüğüm için muhakkak burada da kapı önü kamera kaydı olduğunu düşünüyorum.

TÜM BELGELER YANIMDA OLMASINA RAĞMEN ACIMADILAR

Tüm bunların sonrasında Meriç Nehri’nden çıkıp kendimi evime zor attım. Tutuklanma belgelerim, haksız hapis kararı vs. tüm belgeler yanımızda olmasına rağmen acımadılar. Bizlere bu zulmü yapan, işkence yapan, insanlık dışı muamele yapıp uluslararası hukuka aykırı davranan Yunanistan’daki bu yerlerdeki tüm kamu görevlisi polis ve askerlerden şikayetçiyim.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Ayşe Barım için yeniden tutuklama kararı

Ayşe Barım için yeniden tutuklama kararı

October 2, 2025
5k
Sekiz yıl sonra tekrar bir araya geldiler

Sekiz yıl sonra tekrar bir araya geldiler

October 2, 2025
5.1k

Bizi götürdükleri karakolun fotoğrafını Google’dan buldum. Karakolu tam gören fotoğraftaki tuğlalı duvar önünde işlemleri yaptılar. Bu karakolun adı Orestiada Neo Himonio Karakolu. Yunan avukattan öğrendim. Kamera kayıtları silinmediyse her şey görülür.

Kaynak: BOLD 

ShareTweet
Previous Post

Mazlumları savunmak da suç sayıldı! 60 avukata gözaltı kararı

Next Post

Gergerlioğlu’ndan, AİHM başkanına istifa çağrısı

İLGİLİHABERLER

Ayşe Barım için yeniden tutuklama kararı
GÜNDEM

Ayşe Barım için yeniden tutuklama kararı

October 2, 2025
5k
Sekiz yıl sonra tekrar bir araya geldiler
GÜNDEM

Sekiz yıl sonra tekrar bir araya geldiler

October 2, 2025
5.1k
Ekrem İmamoğlu’nun suç duyurusu dilekçeleri işleme konulmuyor
GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu’nun suç duyurusu dilekçeleri işleme konulmuyor

October 2, 2025
5k
Fatih Bulut: Marmara’da 5 ve üzeri depremlerin sıklığı eskisine göre arttı
GÜNDEM

Fatih Bulut: Marmara’da 5 ve üzeri depremlerin sıklığı eskisine göre arttı

October 2, 2025
5k
Okan Tüysüz: Büyük bir depremin işaretçisi değil
GÜNDEM

Okan Tüysüz: Büyük bir depremin işaretçisi değil

October 2, 2025
5k
Naci Görür: Bu fay aktif; her an büyük bir deprem olabilir
GÜNDEM

Naci Görür: Bu fay aktif; her an büyük bir deprem olabilir

October 2, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Gelecek Partisi’nden ‘fotoğraf’ açıklaması

Gelecek Partisi’nden ‘fotoğraf’ açıklaması

October 2, 2025
5k
Aziz İhsan Aktaş’ın tüm şirketlerine kayyım atandı

Aziz İhsan Aktaş’ın tüm şirketlerine kayyım atandı

October 2, 2025
5k
Samsunspor, Legia Varşova’yı deplasmanda tek golle yendi

Samsunspor, Legia Varşova’yı deplasmanda tek golle yendi

October 2, 2025
5k
Fenerbahçe, Nice’i Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle geçti

Fenerbahçe, Nice’i Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle geçti

October 2, 2025
5k
Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

October 2, 2025
5k
Gazeteci Furkan Karabay’a iki beraat

Gazeteci Furkan Karabay’a iki beraat

October 2, 2025
5k
Resepsiyondaki fotoğrafla ilgili çarpıcı ‘ittifak’ yorumu

Resepsiyondaki fotoğrafla ilgili çarpıcı ‘ittifak’ yorumu

October 2, 2025
5k
Dün tahliye edilen Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı

Dün tahliye edilen Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı

October 2, 2025
5k
İş Bankası: Hedef göstererek suç işliyorlar

İş Bankası: Hedef göstererek suç işliyorlar

October 2, 2025
5k
Minguzzi davası 21 Ekim’e ertelendi

Minguzzi davası 21 Ekim’e ertelendi

October 2, 2025
5k
46 yıl ‘kimliksiz’ yaşayan yurttaş sınır dışı edilecek

46 yıl ‘kimliksiz’ yaşayan yurttaş sınır dışı edilecek

October 2, 2025
5.1k
Beyaz Köşk’ü satın alan milyarder belli oldu

Beyaz Köşk’ü satın alan milyarder belli oldu

October 2, 2025
5.2k
Ayşe Barım’dan ilk sözler: Çok zor günler geçirdik

Ayşe Barım’dan ilk sözler: Çok zor günler geçirdik

October 2, 2025
5.1k
İflaslar tasdikleri katladı: Konkordatolar yıl bitmeden 2 bini aştı

İflaslar tasdikleri katladı: Konkordatolar yıl bitmeden 2 bini aştı

October 2, 2025
5k
Türk futbolunda ilk: İşte Süper Lig’in en değerli takımı

Türk futbolunda ilk: İşte Süper Lig’in en değerli takımı

October 2, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.