Annesi cezaevinde olduğu için iki kardeşine bakmak zorunda kalan epilepsi hastası 15 yaşındaki Sümeyra Gelir’in ölüm haberi Türkiye’yi yasa boğdu. CHP Milletvekili Türkan Elçi de Sümeyra’nın ölümüyle ilgili “15 yaşındayken kardeşlerinin sorumluluğunu yüklenerek yükün altında ezilen günahsız bir çocuğun ölümü karşısında ‘vicdanımız sızladı’ sözcüğü bile kifayetsiz kalır” dedi.
Bold’da yer alan habere göre, Sümeyra’nın ölümüne ilişkin Halk TV’de yayınlanan haberi alıntılayan Elçi, “Bir annenin hangi suçtan yargılandığına bakmaksızın cezaevindeyken çocuğunu kaybetmiş olması kendine ‘insanım’ diyen herkesin vicdanını sızlatabilmelidir” dedi.
Sümeyra Gelir’in 15 yaşında olmasına rağmen annesinin yükünü de üstlenerek iki kardeşine bakmak zorunda kaldığını hatırlatan Elçi, “15 yaşındayken kardeşlerinin sorumluluğunu yüklenerek yükün altında ezilen günahsız bir çocuğun ölümü karşısında ise ‘vicdanımız sızladı’ sözcüğü bile kifayetsiz kalır” ifadelerini kullandı.
Elçi, Sümeyra’nın ailesine sabır diledi.