DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Seçilmiş pek çok belediye başkanına eş zamanlı olarak müdahale eden bu süreç, maalesef seçilmiş bir iktidar eliyle, sandıktan çıkan bir iktidarın eliyle yapılan adeta bir darbe teşebbüsüdür” dedi.
İstanbul başsavcılığı İmamoğlu ve 99 kişi hakkında ‘suç örgütü yöneticisi olmak’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma başlatılan isimler hakkında gözaltı kararı var. AA’nın haberine göre şu an ‘terör’ ve ‘örgütlü suçlar’ soruşturmasında 84 kişi gözaltında.
DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin kurduğu Yeni Yol Partisi’nin TBMM’de grup toplantısında Babacan iktidarın ‘güç zehirlenmesi’ yaşadığını belirterek şöyle konuştu:
”Eğer birbirinden bu kadar farklı konular, birbiriyle bu kadar alakasız konular, kimi 10-12 yıldır, kimi bir yıldır, kimi altı aydır süreçlerden geçiyor da, kamuoyunun gündemine eş zamanlı olarak bir sabah geliyorsa, bu, bu işin tamamen siyasi müdahaleyle yürüdüğünün en açık göstergesidir.
Bu sabah yaşadığımız, eş zamanlı olarak demokrasinin pek çok unsuruna müdahale eden, seçilmiş pek çok belediye başkanına eş zamanlı olarak müdahale eden bu süreç, maalesef seçilmiş bir iktidar eliyle, sandıktan çıkan bir iktidarın eliyle yapılan adeta bir darbe teşebbüsüdür.
Bu, Türkiye’de demokrasiyi anlamsızlaştırmanın teşebbüsüdür. Bu, Türkiye’de sandığın kutsallığını sona erdiren bir teşebbüstür.”