Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Din istismarının verdiği zarar

by aktifhabercom
January 20, 2025
Din istismarının verdiği zarar
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Analiz / İsmail S Gülümser

Dini istismar edenler, en az dine düşman olanlar kadar hatta onlardan fazla mensubu olduğu dine zarar veriyor. Özellikle siyasetle dine hizmet iddiasında bulunanlar, toplumun önüne geçip, kutsal değerleri siyasi ve dünyevi çıkar uğruna harcadığı için dine olan tüm güveni yıkıp tahrip ediyor.

Dindar görüntü verip Müslüman toplumun itimadını kazananlar, makam ve mevkilerini kişisel servet biriktirme aracına dönüştürüyor. Cihatta olduklarını onlar için her şeyin mübah olduğunu savunuyorlar. Dinin sadece savaş gibi çok istisnai şartlarda izin verdiği bir ruhsatı günlük hayatta kendi vatandaşlarını aldatmada kullanıyorlar. “Kurallarını çiğnemeden netice alınamaz” gibi çarpık bir din yorumu ile yolsuzluk yapıyor, halkın malını gasp ediyor, pislikleri ortaya çıktığında “yolsuzluk hırsızlık değildir” gibi fetvalarla üstünü örtmeye çalışıyorlar.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

İran cumhurbaşkanı: Kendimizi savunmaktan başka seçenek kalmadı

İran cumhurbaşkanı: Kendimizi savunmaktan başka seçenek kalmadı

March 4, 2026
5.1k
Tergek davası AİHM Büyük Daire’de: Cezaevi yönetimi Tegek’e, ailesinin gönderdiği mektupları neden teslim etmedi?

Tergek davası AİHM Büyük Daire’de: Cezaevi yönetimi Tegek’e, ailesinin gönderdiği mektupları neden teslim etmedi?

March 4, 2026
5k

Böylesi görülmedi

Yanlışa karşı çıkan herkesi düşman gibi görüyor, güçleri yetiyorsa ezip geçiyor, yetmiyorsa geçmişten günümüze karanlık işleriyle bilinen odaklardan yardım alıyor, onların desteğiyle yaptıklarını meşru gösteriyorlar. 15 Temmuz, mafya gibi hakkı olmayanı gasp ederken hırsızlık üstünden yakalananların, suç şebekeleriyle birlikte masum insanlara kurduğu bir tuzaktır.

Art niyetli yapıların icazet ve desteğiyle kurguladıkları bir darbe senaryosu sonucu yönetimi ele geçirdiler, hukuk nizamını ve ahlaki değerleri çiğneyerek her gün onlarca suça imza atıyorlar. 17-25 Aralık’taki tüm suç dosyaları, anlaştıkları gibi kirli ortaklarınca örtülürken hırsızı yakalayan polisler darbecilikten tutuklandı.

Din, tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar istismar edilmedi. O, bazen dünyevi hedefe ulaşmanın, bazen de çirkin işleri örtbas etmenin aracı haline geldi. Her gün onlarca kez dinin en hayati kurallarını çiğneyen zorbalar, yalan söyleyip iftira atarak, geniş toplum kitlelerini aldatıyor, düşmanlaştırdıklarının mallarını gasp ediyor, masum insanlara zulmederken bile dinden dayanak bulup halkı avutuyor.

Değerlerin altı oyuluyor

Varoşlarda para ve güç zaafının etkisinde büyümüş biri, debdebe ve saltanat peşinde koştuğu halde; camide görüntü verip kendini koyu dindar ve halka hizmet aşkıyla yanıp tutuşan kurtarıcı mehdi gibi sunuyor.

Herkes, sözle davranış arasındaki uçurumu gördüğü, hırsızlığa dinden kılıf bulduklarına şahit olduğu için öndekilerin işlediği cürümler geniş kitlelerin dini değerlere olan inancını sarsıyor ve halk hızla dinden uzaklaşıyor. Dini bütün gibi görünenlerin aldığı rüşvet-hırsızlık ve yolsuzlukla oluşan yozlaşma tepeden tabana doğru yayılıyor. Baştakiler helal-haram ayrımını yitirince, partiler arasında da mümin yalan söylemez, aldatmaz, asla başkasının malına el uzatamaz anlayışı yıkılıyor.

Geçmişte yöneticilerin din adına yaptığı hatalar, nasıl büyük imparatorlukların çöküşüne zemin hazırladıysa, bugün de güç uğruna dinin kuralarını çiğneyenler, kendi değerlerinin altını oyuyor. İktidar hırsıyla işlenen zulümler, haksızlıklar, aldatmalar, hak-hukuk çiğnemeler, toplumun malını çalmak için çevirdikleri ihale oyunları, 5-10 senede kazandıkları güç yetirilemez servetin büyüklüğü… dine ve dindara olan tüm güveni sarsıyor.

Mafyatikleşme

Müslümanlığı kimseye bırakmayanlar, diğerlerinden daha fazla dinin itibarını lekeliyor. Onların çirkin davranışları yüzünden dinden soğuma artıyor, Allah-peygambere (SAV) karşı hürmet ve sevgi eriyip tükeniyor. Büyük umutlarla ülke yönetme yetkisi verilenler, dünyevi zaafları peşinde koştukları halde yaptıkları her işte maslahat olduğu yalanıyla halkı kandırıyor. Adaletiyle geleceğe çok önemli miraslar bırakmış bir milletin torunları ak ile karayı birbirine karıştırıyor. Geçmişte hukuk sopasıyla milletin kanını emenlerin desteğini arkalarına alıp her şeyi mübah gören bir anlayışla hareket ediyorlar. Kendileri hiç çekinmeden katmerlisini vatandaşlara uyguluyor.

Hak-hukuka bağlılığı ile takdir görmüş bir tarihi mirası, siyaset ve kazanç uğruna sıfırlıyor. Haksız kazancı, hakka tecavüzü, hukuk sistemini başkalarını ezmede kullanmayı sıradan hale getiriyor. Mafyatik yapılarla kurdukları ortaklık sonucu, insani değerleriyle bilinen bir toplumun bu vasıflarını eritip tüketiyor, iyilik-güzelliklerin yerleri menfaatperestlerin en çirkin davranışları yerleşiyor.

Şefkat-merhamet ve adaletiyle herkesin imrendiği bir geçmişle övünenler, dünyanın gözü önünde bu değerlere hiç inanmadığını çıkar uğruna hepsini kolayca terk ettiğini gösteriyor. İnsanlığın geleceğini aydınlatmaya aday bütün değerleri, pörsümüş partal bir eşya gibi buruşturup atıyorlar. Hayata geçirilmesi halinde dünyaya örnek olacak yüksek değerleri makam-para karşılığı satıyorlar.

Kimse Yok mu

Allah’tan kork, kuldan utan!

İnsana saygıyı, adalete güveni, şefkat ve merhameti, helal-haramı dünya saltanatı uğruna harcayıp tüketiyorlar. Kötülüğe göz yuman karanlık odakların desteğiyle dünyaya ışık meşaleleri taşıyan güzide bir topluluğu çocuk yaşlı-hasta demeden en insani faaliyetlerle fişliyor işini elinden alıp dışlıyorlar. Adaleti yıkıyor, Hitler dönemini andıran baskı ve şiddetle masum insanları polis zoruyla götürüyorlar.  

Allah korkusu, kuldan utanma duygusunu yitirenler, mahkemeleri kullanarak istedikleri cürmü işliyor, suç şebeklerini kıskandıracak boyutta hak ve hukuk çiğniyor. Ele geçirdikleri medyayı kullanarak yaptıklarını aklamaya çalışıyor ve burada her suçtan kolayca kurtulduklarını görünce ahireti hatırlama gereği duymuyorlar. Görevlilerle vatandaşa tuzak kuruyor, suça ortaklığı reddedenlere her kötülüğü planlıyorlar.  

Muhalefet eden herkesi, ezip yok etme baskı kurup sindirme, haydutların bile cesaret edemeyeceği yöntemlerle susturmada mahzur görmüyorlar. Mağdura yardımı hazmedemiyor, bu gerekçeyle insanları tutuklayıp götürüyorlar.  Nefret hissi bütün benliklerini sarmış görünüyor, çevreye nefret kusuyor, hak gaspı için devleti seferber ediyorlar. Yasa dışı emri dinlemeyeni sıkıştırıyor, hataya zorluyorlar. Hayatını kötülüğe adamış bir ekip ülkenin varlıklarını soyarken mağdur dışındakilerin sessizliği dıştan onay gibi görünüyor.   

Hz. Ömer adaleti mi?

Peygamber (SAV) ve sahabi yanında olduğunu iddia edenler, adeta günümüzün Ebu Cehilleri gibi davranarak kendine alan açıyor. Dünyanın en gaddar zalimlerini taklit ettikleri halde Hz. Ömer adaletinden bahsediyorlar. Yutmak istedikleri için her gün farklı bir plan ve senaryo hazırlıyorlar. Sırayla hedefe koyduklarını bir bir tüketirken zarar henüz kendine dokunmamış olanlar, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor.  Şimdi hedeflerinde ülkenin en güçlü muhalefet partisi var, onların etkisini kırmak için devlet kadrolarını seferber ettiler, bir şekilde kusur uydurup onlardan da kurtulma planı yapıyorlar.

Vefa hissini kaybettiler, sözünde durmayı enayilik sayıyorlar, kendilerine emanet edilen bir ülkenin bütün kaynaklarını tüketiyorlar. Allah’a gönülden bağlıları saflıkla itham ediyor, din iman vb kavramları birer fantezi gibi görüyor, vicdanları susturup her kötülüğü işliyorlar.  Menfaat karşılığı ülkede kirli emelleri olanların hedefini onlar adına üstlendiler, ballı kazancı kaçırmaktan korkanlar, değerler yok edilirken sessizce izliyor.  

Başkasına iyiliği anlatma gibi bir kaygı taşımayanlar, doğru ve güzel hiçbir şeyi hazmedemiyor, haset içinde hepsini bitirmek için seferber oluyorlar. Hiçbir iyiliğe tahammülleri yok, hepsini yıkma hesabı yapıyor, hırsızlıktan kazandıkları servetle gönüllü faaliyetleri engellemeye çalışıyorlar. Ülkenin en verimli hizmet merkezlerini senaryoyla ilişkilendirip yuttukları gibi yurt dışındakilere de yığınla atraksiyon yaptılar ama medeni coğrafyalar iftiralara itibar etmedi.   

İyilikte ısrarcı olunmalı

Yüksek ahlaki değerleri kaybettikleri için kötülükte sınır tanımıyor, düştükçe daha da batıyorlar.  Allah’la münasebeti hiç akıllarına getirmedikleri gibi vicdanlarının sesini de bastırıp kirli hedefe ulaşmak istiyorlar. Maddi manevi sınavların yaşandığı baskı ve şiddetle insanların yanlışa zorlandığı bir dönemde istikametini korumak kolay değil, ancak yönetimdekilerin elindeki güce bakıp direncini kaybedenler zararlı çıkar.

İftiralarla her engeli aşacağını sananlar, kendilerine verilen imkân ve fırsatı kötü kullanmanın cezasını mutlaka görür. İnsanlıkla bağdaşmayan bu davranışlar, yüce yaratıcının çizdiği sınırları çiğnediği ve fıtrata aykırı olduğu için eninde sonunda hüsranla karşılaşır.

Çünkü inkâr belki her dönem kendine yol bulabilir ancak zalimlerin akıbeti hep acıdır. Tarih boyunca halka kan kusturmuş bütün gaddarlar basit bahanelerle yıkılıp gitmesi buna örnektir.

Halbuki iyilikte ısrarını sürdürenler, bugün olmazsa yarın mutlaka kazançlı çıkar.

-Mümince tavrını koruyan,

-Olayları sabırla göğüsleyen… geniş bir kitlenin dünyanın her yerinde iyilik meşaleleri yakmayı sürdürmesi başarı için hakka sunulmuş bir dilekçe gibidir.

Kim bilir bu zorlu sınava tahammül edip aşanları ne tür kazanç kapıları beklemektedir.

*Fethullah Gülen Hocaefendinin “herkul.org” sitesindeki yazısından faydalanıldı.

Tags: dinismail gülümseristismarzalimzarar
ShareTweet
Previous Post

Hazine 28 milyar lira borçlandı

Next Post

Ekrem İmamoğlu’nun hakkında açılan soruşturmayı öğrendiği an

İLGİLİHABERLER

İran cumhurbaşkanı: Kendimizi savunmaktan başka seçenek kalmadı
DÜNYA

İran cumhurbaşkanı: Kendimizi savunmaktan başka seçenek kalmadı

March 4, 2026
5.1k
Tergek davası AİHM Büyük Daire’de: Cezaevi yönetimi Tegek’e, ailesinin gönderdiği mektupları neden teslim etmedi?
GÜNDEM

Tergek davası AİHM Büyük Daire’de: Cezaevi yönetimi Tegek’e, ailesinin gönderdiği mektupları neden teslim etmedi?

March 4, 2026
5k
İranlı komutandan komşu ülkelere ’15 Temmuz’ imalı tehdit: “Kıbrıs’ı vurmaya başladık”
DÜNYA

İranlı komutandan komşu ülkelere ’15 Temmuz’ imalı tehdit: “Kıbrıs’ı vurmaya başladık”

March 4, 2026
5.4k
Yerel mahkemelerden sonra Danıştay da Anayasa Mahkemesi kararını tanımadı
GÜNDEM

Yerel mahkemelerden sonra Danıştay da Anayasa Mahkemesi kararını tanımadı

March 4, 2026
5.1k
İran’dan İsrail büyükelçiliklerine saldırı tehdidi
DÜNYA

İran’dan İsrail büyükelçiliklerine saldırı tehdidi

March 4, 2026
5.1k
ABD, İran savaş gemisini Sri Lanka açıklarında batırdı, 140’a yakın denizci kayıp
DÜNYA

ABD, İran savaş gemisini Sri Lanka açıklarında batırdı, 140’a yakın denizci kayıp

March 4, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
ABD Savunma Bakanı: Trump’ı öldürmeye çalışan kişiyi öldürdük

ABD Savunma Bakanı: Trump’ı öldürmeye çalışan kişiyi öldürdük

March 4, 2026
5.1k
CNN Türk’ün ‘Tel Aviv’ diye verdiği görüntü Maraş çıktı

CNN Türk’ün ‘Tel Aviv’ diye verdiği görüntü Maraş çıktı

March 4, 2026
5.1k
Gazeteci Özlem Gürses: Ölümle tehdit ediliyorum

Gazeteci Özlem Gürses: Ölümle tehdit ediliyorum

March 4, 2026
5k
KHK’lıların mücadelesi İngiltere’de kitap oldu

KHK’lıların mücadelesi İngiltere’de kitap oldu

March 4, 2026
5k
İran’da Hamaney’in cenaze töreni ertelendi

İran’da Hamaney’in cenaze töreni ertelendi

March 4, 2026
5k
Futboldan Formula 1’e İran savaşı spor dünyasını sarstı

Futboldan Formula 1’e İran savaşı spor dünyasını sarstı

March 4, 2026
5k
Hakemliği bırakır bırakmaz şike itirafı geldi

Hakemliği bırakır bırakmaz şike itirafı geldi

March 4, 2026
5.1k
Ülker’in eski ortağı iflas bayrağını çekti

Ülker’in eski ortağı iflas bayrağını çekti

March 4, 2026
5.2k
Fatma öğretmeni katleden 17 yaşındaki öğrencinin ifadesi: Yanımda her zaman bıçak taşırdım, ilk kimi gördüysem ona saldırdım

Fatma öğretmeni katleden 17 yaşındaki öğrencinin ifadesi: Yanımda her zaman bıçak taşırdım, ilk kimi gördüysem ona saldırdım

March 4, 2026
5.1k
Videosunu paylaştı: Sosyal medya fenomeni evindeki iftara ‘Sakal-ı Şerif’ getirtti

Videosunu paylaştı: Sosyal medya fenomeni evindeki iftara ‘Sakal-ı Şerif’ getirtti

March 4, 2026
5.1k
Okul basan veli küçücük çocuğu tekme tokat dövdü

Okul basan veli küçücük çocuğu tekme tokat dövdü

March 4, 2026
5.1k
İran’a ait savaş gemisi Sri Lanka açıklarında “imdat” çağrısı yaptı: 100’den fazla kişi kayıp

İran’a ait savaş gemisi Sri Lanka açıklarında “imdat” çağrısı yaptı: 100’den fazla kişi kayıp

March 4, 2026
5.1k
Özlem Gürses: Ölümle tehdit ediliyorum, 80 yaşındaki anneme tecavüz tehdidi aldım, koruma talep ettim

Özlem Gürses: Ölümle tehdit ediliyorum, 80 yaşındaki anneme tecavüz tehdidi aldım, koruma talep ettim

March 4, 2026
5k
Torunundan İbrahim Tatlıses’e tepki: Tetikçi tuttu, ses kayıtlar var

Torunundan İbrahim Tatlıses’e tepki: Tetikçi tuttu, ses kayıtlar var

March 4, 2026
5.1k
KHK’lı öğretmen Asuman Birinci için çağrı: “Görüşte yerinden kalkamıyordu, acilen ameliyat olması lazım, sesimizi duyun”

KHK’lı öğretmen Asuman Birinci için çağrı: “Görüşte yerinden kalkamıyordu, acilen ameliyat olması lazım, sesimizi duyun”

March 4, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.