Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

‘Fatih Terim fonu’ davası: Yüksek faiz getirisi için para veren Arda Turan saf olduğunu savundu

by Özkan yazar
March 8, 2024
‘Fatih Terim fonu’ davası: Yüksek faiz getirisi için para veren Arda Turan saf olduğunu savundu
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin yüksek karlı gizli fon ya da ‘Fatih Terim Fonu’ adı altında dolandırılması iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanık bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Şikayetçiler arasında olan Galatasaraylı file bekçisi Fernando Muslera ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da davaya katıldı.

ARDA TURAN: BEN BİRAZ DA SAFIM EFENDİM, SAF OLMASAM BU KADAR PARAYI VERİR MİYİM?

Duruşmada ilk kez ifade veren Turan, “Yüksek faiz getirisi falan istemedim. Denizbank bundan sorumludur. Denizbank gelip şube müdürüne sahip çıkmalıdır. 7 buçuk milyon dolar kaybettim. Söyleyeceklerim bu kadar. Ben biraz da safım efendim, görüldüğü üzere. Saf olmasam bu kadar parayı verir miyim? Emre ağabeyi arayınca ne olduğunu anladım” dedi.

AVUKAT EPÖZDEMİR’DEN “ÖNLEM” TALEBİ: “HER İFADE, HER SÖZ YAZILIYOR”

Selçuk İnan, Muslera ve Emre Çolak’ın avukatı Rezan Epözdemir, ifadelere geçilmeden önce söz alarak, “Sosyal medyada her an bu duruşma paylaşılıyor. Bu konuda mahkemeden talebimiz gerekli önlemlerin alınmasıdır. Her ifade, her söz yazılıyor” dedi.

MUSLERA: ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANMASINI DA İSTEMİYORUM

Ardından Muslera’nın ifadesine geçildi. Olayın nasıl geliştiği, para vermeye nasıl ikna olduğu sorulan Muslera şu ifadeyi verdi:

“Seçil Erzan ile 2011 yılında tanıştık. Bankadan arayıp bana teklifte bulundular. Finans müdürü gibi üst düzey yetkililer… Denizbank’ın yatırım ve fon hesabıyla ilgilenen Seçil Erzan beni aradı. Bir buçuk iki ay süreyle yüzde 35 teklifte bulundular. Denizbank tarafından yapılan bir şeydi. Seçil Erzan fonun başında Hakan Ateş ve Mehmet Ayvalı’nın olduğunu söyledi. Florya’daki Denizbank’tan 700 bin dolar paramı çektim. Parayı Musa Mert Çetin’e verdim. Ziraat Bankası’ndan da 500 bin dolar çekip verdim. Denizbank’ın merkezine parayı transfer etti. Denizbank Müdürü’nden bir yazı resmi yazı geldi. Musa Mert Çetin banka kapısı önünde parayı Seçil Erzan’a teslim etti. Seçil Erzan da parayı aldığına yönelik bir kağıt verdi.”

Seçil Erzan’a para yatırması yönünde telkin verenin kim olduğu sorulan Muslera, “Kendisi güvendiğim biridir” diyerek Musa Mert Çetin’in adını verdi. “2 ay içinde yüzde 35 vaat ettiler. Zamanında almam gereken parayı alamadım. Daha sonraki tekliflerini de kabul etmedim” diyen Muslera, “Seçil Erzan bana, benim de tanıdığım ünlü isimler olduğunu söyledi. Seçil Erzan’dan şikayetçiyim. Etkin pişmanlıktan da yararlanmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

“EN AZINDAN ANA PARAMI KURTARMAYA ÇALIŞTIM”

Mahkeme başkanı, “Para aldığında 700 bin dolar, herhangi bir belge aldın mı?” sorusuna “Hayır” dedi. Bir avukatın, “Ana paradan 700 bin doların geri alınmasında Musa Mert Çetin’in rolü olmuş mu?” sorusuna Muslera, “O olmasaydı parayı da geri alamazdık, Musa Bey’e teşekkür ediyorum” dedi. “Şubeye gidip bizzat para çekme işlemi olmuş mu?” sorusuna ise Muslera, “Gittim fakat herhangi bir işlem gerçekleşmedim” dedi.  “Seçil’i tanımadığını söylemişti. Ona mı güvenerek para verdi?” sorusuna, “Seçil’i tanımıyordum, bankanın büyük bir banka oluşuna güvendim. Seçil’in de müdür olmasına güvendim. Musa Mert’e paramı transfer etmesi için güvendim” şeklinde cevap verdi. Muslera, “Bazı şeylerin yolunda gitmediğini anlayınca en azından sadece ana paramı kurtarmaya çalıştım” dedi. “Musa Mert Çetin vasıtasıyla ‘Paramı vermezlerse banka yönetimine gideceğim, Fatih Terim’e gideceğim’ demiş mi?” sorusuna Muslera, “Sadece paramı vermezlerse bankanın üst düzey yönetimine gideceğim dedim” şeklinde ifade verdi. Muslera ifadesinin ardından salondan ayrıldı.

Seçil Erzan’ın avukatı, “Muslera’ya ne engel olmuş da banka yöneticilerine bunu sormamış. Bu kadar yüksek kâr getirisi olan fonu neden teyit etmemiş, hiç mi şüpheye düşmemiş?” diye sordu. Muslera, “Çünkü bunun için bana zaman kalmamıştı” diye yanıt verdi. İfadesinin ardından Muslera duruşma salonundan ayrıldı.

EMRE BELÖZOĞLU: TOPLAM 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM

Emre Belözoğlu ise mahkemede şu ifadeyi verdi: “Kuzenim Volkan’ın beni aramasıyla Denizbank’ta fon olduğunu öğrendim. Toplam 4 milyon 290 bin dolar verdim. Parayı Seçil Erzan’a Volkan teslim etti. Parayı teslim etmeden önce bir telefon görüşmesi yaptık. Erzan, bankada fon olduğunu, fonu da Hakan Ateş ile Aydoğdu’nun yönettiğini söyledi. Beni arayıp daha fazla yatırım yapmamı istedi. Ben de bu kadar verebileceğimi söyledim. Yüz yüze bir kere, telefonda ise toplam üç görüşmemiz oldu. Bankaya gittim, Seçil Hanım’ın odasında bekledim. Geri hiç para almadım. Volkan, eşinin, kendisinin kayınpederinin parasının olduğunu söyledi.”

“Bir milyon dolarlık paranın dekontu gecikti” diyen Belözoğlu şöyle devam etti: “Ancak ciddi bir şüphem olmadı. Tüm para bana aitti. Davaya katılmak istiyorum, şikayetçiyim. Seçil Erzan da Fatih Terim’in fonda parasının olduğunu söyledi. Ancak ben Fatih Terim’le konuşmadım. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’dan da şikayetçiyim.”

ARDA TURAN: BANA DENİZBANK DEKONTU VERDİ

Dava kapsamında ilk kez dinlenen Arda Turan şunları söyledi:

“Kendisini tanıdığımda Galatasaray’da ikinci dönemimdi. Bankasının gücünü arkasına almış bir hanımefendiydi. Florya Denizbank şubesinde bir kez ziyaret ettim. İyi iletişimi olan bir kadındı. Hem sinirliyim hem üzgünüm. Hayatım boyunca hiç faiz almadım. Mevduat yerine bana parayı fona koymayı önerdi. Ben de nefsime yenik düştüm. Ben onun samimiyetine güvendim. 10 milyon dolar civarında para getirmemi istedi. Bu fırsatı yavaş yavaş Denizbank’ta değerlendirmek istedim. Söz verdiğim tarihte 13 milyon 900 bin dolar gibi bir para verdim. Bir miktarını geri aldım. Deprem nedeniyle süre istedi sıkıntı yapmadım. Bana Denizbank dekontu verdi. Bu paraları öderken bankasından kredi çektim. Bankanın hazine görevlisi olan kişiye kendisi paraları elden teslim etmiştir. Yüksek faiz getirisi falan istemedim. Denizbank bundan sorumludur. Denizbank gelip şube müdürüne sahip çıkmalıdır. 7 buçuk milyon dolar kaybettim. Söyleyeceklerim bu kadar. Ben biraz da safım efendim, görüldüğü üzere. Saf olmasam bu kadar parayı verir miyim? Emre ağabeyi arayınca ne olduğunu anladım.”

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den Yılmaz Tunç’a soru önergesi: 7 soru sordu, 15 gün verdi

Özgür Özel’den Yılmaz Tunç’a soru önergesi: 7 soru sordu, 15 gün verdi

August 31, 2025
5.1k
Gıda enflasyonu ağustosta da durmadı: 37 üründen 30’u zamlandı

Gıda enflasyonu ağustosta da durmadı: 37 üründen 30’u zamlandı

August 31, 2025
5k

Duruşmaya ara verildi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alıyordu. İlk duruşmanın ardından iş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler’in iddianamelerinin de eklenmesiyle davadaki şikayetçi sayısı 21’e çıktı.

Seçil Erzan için “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık” suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep edilirken; diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi.

Tags: arda turandenizbankemre belözoğlufatih terim fonumusleraparasafseçil erzanSelçuk inan
ShareTweet
Previous Post

Kılıçdaroğlu Portakal’a verdi veriştirdi: ‘İspatlayamayacağı iddiayı ortaya atan namerttir’

Next Post

Sokak röportajında Erdoğan’ı eleştiren vatandaş anında gözaltına alındı

İLGİLİHABERLER

Özgür Özel’den Yılmaz Tunç’a soru önergesi: 7 soru sordu, 15 gün verdi
GENEL

Özgür Özel’den Yılmaz Tunç’a soru önergesi: 7 soru sordu, 15 gün verdi

August 31, 2025
5.1k
Gıda enflasyonu ağustosta da durmadı: 37 üründen 30’u zamlandı
EKONOMİ

Gıda enflasyonu ağustosta da durmadı: 37 üründen 30’u zamlandı

August 31, 2025
5k
Krizin gölgesinde 1,5 trilyonluk harcama
EKONOMİ

Krizin gölgesinde 1,5 trilyonluk harcama

August 31, 2025
5k
Kredi kartı borcu 100 milyara dayandı: Market ve yemek harcamaları yüzde 56 arttı
EKONOMİ

Kredi kartı borcu 100 milyara dayandı: Market ve yemek harcamaları yüzde 56 arttı

August 31, 2025
5k
Aile yılının açlık tablosu: Çocuklar için simit bile lüks oldu
GENEL

Aile yılının açlık tablosu: Çocuklar için simit bile lüks oldu

August 31, 2025
5k
Anıtkabir’deki 30 Ağustos resmi törenine katılacak askerler, dört ayrı güvenlik noktasından geçerek törene girebildi
GENEL

Anıtkabir’deki 30 Ağustos resmi törenine katılacak askerler, dört ayrı güvenlik noktasından geçerek törene girebildi

August 31, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Beşiktaş’ta çöpte yanmış bebek cesedi bulundu

Beşiktaş’ta çöpte yanmış bebek cesedi bulundu

August 31, 2025
5.1k
Otogarda korku dolu anlar: Uzman çavuş ‘otobüs geç geldi’ diye silah çekti

Otogarda korku dolu anlar: Uzman çavuş ‘otobüs geç geldi’ diye silah çekti

August 31, 2025
5.1k
Ayakkabıdan çantaya ünlü markalara tedarik sağlan Türk deri devi iflasın eşiğinde

Ayakkabıdan çantaya ünlü markalara tedarik sağlan Türk deri devi iflasın eşiğinde

August 31, 2025
5.1k
Yapışık ikiz doğuracağını öğrendi: Zor seçimi yaptı

Yapışık ikiz doğuracağını öğrendi: Zor seçimi yaptı

August 31, 2025
5.1k
“Sahte ilaç skandalı”nda 9 kişi için 5’er yıla kadar hapis cezası

“Sahte ilaç skandalı”nda 9 kişi için 5’er yıla kadar hapis cezası

August 31, 2025
5.1k
ShiftDelete’in sahibi Hakkı Alkan çalışanına saksı fırlattı: “Dal attım” savunması yaptı

ShiftDelete’in sahibi Hakkı Alkan çalışanına saksı fırlattı: “Dal attım” savunması yaptı

August 31, 2025
5.1k
ABD: Maduro’yu iktidarda bırakmak Epstein’ı bir kreşin başına getirmek gibi; ceset torbasında gidebilir

ABD: Maduro’yu iktidarda bırakmak Epstein’ı bir kreşin başına getirmek gibi; ceset torbasında gidebilir

August 31, 2025
5.1k
Süper Lig’in eski yıldızının eşi kuyumcu soydu

Süper Lig’in eski yıldızının eşi kuyumcu soydu

August 31, 2025
5.1k
Britanya Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını uyardı: Maymun çiçeği vakası tespit edildi

Britanya Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını uyardı: Maymun çiçeği vakası tespit edildi

August 31, 2025
5k
Mazlum Abdi: 14 yıl savaş yeterli; adem-i merkeziyetçi bir sistem kurulmalı, Suriye artık 2011 öncesinin Suriye’si olmayacak

Mazlum Abdi: 14 yıl savaş yeterli; adem-i merkeziyetçi bir sistem kurulmalı, Suriye artık 2011 öncesinin Suriye’si olmayacak

August 31, 2025
5.1k
Ünlü mekanın sahibine silahlı saldırı: ‘Başıma 1 milyon dolar ödül koydular’

Ünlü mekanın sahibine silahlı saldırı: ‘Başıma 1 milyon dolar ödül koydular’

August 31, 2025
5.1k
Kalem de lüks beslenme de

Kalem de lüks beslenme de

August 31, 2025
5k
Patron, 250 milyon liralık jet botunda

Patron, 250 milyon liralık jet botunda

August 31, 2025
5.1k
Boğaziçi’nde kadrolaşma iddiası: Tecrübeli öğretmenler tasfiye edildi, sendikalı çalışanlar işten çıkarıldı

Boğaziçi’nde kadrolaşma iddiası: Tecrübeli öğretmenler tasfiye edildi, sendikalı çalışanlar işten çıkarıldı

August 31, 2025
5k
Sinemacı Fazilet Onat: Cezmi Baskın beni taciz etti

Sinemacı Fazilet Onat: Cezmi Baskın beni taciz etti

August 31, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.