Musul’da dar alana sıkışan IŞİD militanları, kent sakinlerini canlı kalkan olarak kullanıyor, evlerini terk etmelerini önlemek için kapılara mayınyerleştiriyor.
Militanlar, hedef olmaktan kaçınmak için, insanları kalkan olarak kullanmayı ise gittikçe artırıyor.
Korgeneral Abdülhamit el Assadi, militanların sivilleri kendilerine zincirlediğini ve dışarıda dolaşırken kalkan olarak kullandığını duyurdu.
ABD liderliğindeki koalisyon tarafından desteklenen Irak kuvvetleri, bu ay kuzey batı Musul’da yeni bir cephe açılmasından bu yana IŞİD’e hızla yaklaşarak 12 kilometrekarelik bir alana sıkıştırdı.
Militanlar halen Eski Şehir bölgesini kontrol ediyorlar, sokaklara zırhlı araçlar yerleştirerek geçilemeyen dar alanlar yaratıyorlar.
Irak hükümeti, 27 Mayıs’tan itibaren Ramazan ayının başlamasıyla kentte zaferini ilan etmeye çalışıyor.