Geçen hafta 5.08 seviyesinden kapanan dolar/TL, Merkez Bankası’nın bugünkü müdahalesinin ardından 5.31 seviyesine kadar yükseldi, euro ise 6 TL’nin üzerinde.
Türkiye’de enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 15.85 ve aylık yüzde 0.55 ile beklenenden iyi geldi. Öte yandan yine Cuma günü açıklanan ABD Temmuz ayı istihdam verisi 157 binlik artışla 193 binlik beklentiyi yakalayamadı.
YENİ REKOR KIRILDI
Dolar/TL kuru, Pazartesi günü erken işlemlerde 5.1167’den işlem gördü, ilerleyen saatlerde yükselişi hızlandırdı ve %1.5’in üzerinde artışla 5.19 seviyesini de aştı. Akşam saatlerinde kur tekrar yükselişe geçti ve 5.2462 seviyesine çıktı. Türk Lirası hem dolar hem de euro karşısında günlük yüzde 3’ten fazla değer kaybına uğradı.
Euro/TL de 6.14 seviyesini görerek rekor tazeledi. Dolar ise 5.31’i gördü.