Mersin’in Tarsus ilçesinde Berdan Nehri’nin bir kolunun denize döküldüğü bölümün de içinde bulunduğu, çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan Tarsus kıyı kesimi turizm bölgesine 11 otel yapılacağı açıklandı.
‘Yatırımcıların bahanesi kalmadı’
Bölgede inceleme yapan Mersin Sanayicileri Ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, inşaatların başlaması için tahsis sahibi firma yöneticilerine çağrıda bulundu.
Yatırıma engel tüm durumların ortadan kaldırıldığını belirten Engin şunları söyledi: “Devlet Su İşleri (DSİ), Berdan Nehri’nin denize ulaştığı yerde 5-6 kilometrelik taşkın koruma setlerini tamamlamış durumda. 14 kilometrelik otoban kalitesindeki yolumuz tamamlanmış durumda. Turizm teşvikleri uygun safhaya geldi. Orada da bir sorun yok. Sayın cumhurbaşkanımız da buranın temelini atmıştı seçimlerden önce ve yatırımcı firmaların başlayacağını söylemişti. Birkaç kez de uyarmıştı, ‘Başlayın‘ diye. Şu anda yatırımcı firmaların bahanesi kalmadı.”
‘Tahammül kalmadı’
Mersin ve Adana kamuoyunun bu yatırımı ‘merak ve heyecanla’beklediğini savunan Engin sözlerini şöyle sürdürdü “Yolumuz, altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri, telekomünikasyon, içme suyu hepsi tamamlanmış durumda, yatırımcıları bekliyoruz. Eğer bu yatırımcılar ille de ‘Uzatacağız‘ derlerse ya diğer yatırımcılara ya da yabancı yatırımcılara tahsis yapılmasını istiyoruz. Çok fazla tahammül kalmadı.”