Bir yazısında, asla Tayyip Erdoğan’ın uçağına binmeyeceğini duyuran ancak geçtiğimiz günlerde bu kuralını çiğneyen, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a Demirören Medya Grubu’nda önemli bir görev verildiği iddia edildi.
Odatv’nin haberine göre, Hakan ile Demirören’in bugün buluşacağı ve bu görevlendirmenin Hakan’a bildirileceği iddia edildi. İddiaya göre, Hakan Demirören Medya’nın başına getirilecek ve bugün görevlendirme hakkında kendisine bilgi verilecek.
Doğan Medya Grubu, Demirören Holding’e satıldığı dönemde medya grubunda icra kurulu başkanı yapılan Mehmet Soysal’ın Ahmet Hakan’ı kovmak istediği bile konuşulmuştu.
Kovulması gündeme gelen Ahmet Hakan’ın ismi şimdi üst düzey bir görevlendirme iddiasıyla ortaya atıldı.
Öte yandan Ahmet Hakan, üç yıl önce “Tayyip Erdoğan’ın ya da Ahmet Davutoğlu’nun uçağına asla ve kata binmeyeceğim” demesine karşılık, geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağına binmesiyle eleştirilmişti.
Hakan uçağa binmesini şöyle savunmuştu:
“Taraftarlarından herhangi biri uçağa davet edilse ‘Cumhurbaşkanı çok müthiş bir açılım yaptı’ diye yorumlayacak ne kadar gazeteci ve siyasetçi varsa, uçağa davet edilen ben olunca… ‘Yalaka’ falan diye hakaretler yağdırıyor. Ben de ne yapıyorum? Tabii ki ‘Hadi len oradan’ deyip de geçiyorum.”
Geçtiğimiz günlerde Hakan hakkında “THY yönetimi yurt dışı biletlerini ve otel masraflarını karşılıyor” iddiası ortaya atılmıştı.
İddiayı Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık gündeme getirdi.
Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kıdık, Ahmet Hakan’ın THY’ye ilişkin belli bir plan çerçevesinde hareket ettiğini öne sürdü.
Kıdık, THY yönetiminin Ahmet Hakan’ın 25 Ağustos’ta Berlin, 30 Ekim’de de Oslo seyahatlerinin biletlerini ve otel masraflarını karşıladığını belirtti. Kıdık, “THY’den verilen bilgi bu. Eeee Ahmet Hakan’a da bu masraflar için yönetim lehine çemkirmek düşer” dedi.