Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Flynn krizine Nedim Şener de bulaştı

by aktifhabercom
May 31, 2017
Flynn krizine Nedim Şener de bulaştı
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

KHK’lıya kredi kartı yok: Uğur Dumankaya, berberde karşılaştığı bankacı ile anısını anlattı

KHK’lıya kredi kartı yok: Uğur Dumankaya, berberde karşılaştığı bankacı ile anısını anlattı

October 3, 2025
5k
Özgür Özel, Gezi Parkı eylemlerine katılan Yavuz Bingöl’ü işaret etti: Haysiyetleri olsa ifadeye çağırırlar

Özgür Özel, Gezi Parkı eylemlerine katılan Yavuz Bingöl’ü işaret etti: Haysiyetleri olsa ifadeye çağırırlar

October 3, 2025
5k

WSJ, Türkiye’nin Flynn’e Hocaefendi hakkında yaptırmak istediği yeni bir kötülüğü daha ortaya çıkardı.

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Başkan Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group’un Türk hükümetiyle bağlantılı olduğu öne sürülen iş adamı Ekim Alptekin’in şirketi Inovo BV’den aldığı 530 bin dolarlık ödemenin bir kısmını kullanarak, Fethullah Gülen hakkında bir belgesel çekmek için ekip kurduğunu ve çekimler yaptığını bildirdi.

Ancak gazete haberinde, Flynn’in ulusal güvenlik danışmanlığına atanmasının ardından şirketini kapatması ve Inovo ile yaptığı üç aylık kontratın da sona ermesinin ardından belgesel projesinin de yarım kaldığını ifade etti.

WSJ, yarım kalan belgeselin ham görüntülerine ulaştığını belirtirken, projenin Kasım 2016 içerisinde Flynn’e ulusal güvenlik danışmanlığı teklifinin resmen yapılmasından iki gün önce rafa kaldırıldığını bildirdi.


Ulusal güvenlik danışmanlığı görevini yalnızca 24 gün yapabilen Flynn, Rus yetkililerle görüşmeler konusunda yanlış bilgilendirme yaptığının ortaya çıkması üzerine istifa etmişti.

Flynn hakkında başta Türkiye ve Rusya olmak üzere yabancı devletlerle ilişkileri konusunda açılan askeri ve cezai soruşturmalar bulunuyor. Ayrıca Kongre’de de soruşturma yürütülüyor.

WSJ’nin haberinde, belgesel projesiyle ilgili çalışmalara, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlandığı belirtildi. Türkiye’de hükümet, 15 Temmuz darbe girişiminden ordu içinde Gülen cemaatine yakın olduğunu söylediği askerleri sorumlu tutuyor. Gülen ise bu iddiaları reddediyor.

ÜÇ AYLIK GİZLİ KONTRAT
Ağustos ayında Türk iş adamı Ekim Alptekin’in Hollanda merkezli şirketi Inovo, Flynn Intel Group ile Gülen ve okulları hakkında araştırma yapmasını ve elde ettiği bulguları ABD kamuoyuyla paylaşmasını da içeren üç aylık bir kontrat imzaladı.

Kontrata göre, Flynn Intel Group’un araştırma çalışmaları yapması, yaptığı araştırmanın sonuçlarının geniş kitlelerle paylaşılabilmesi için bir halka ilişkiler firması ile film ve prodüksiyon ekibinin tutulması ve projede kaydedilen ilerlemeyi görüşmek üzere müşteriyle haftalık toplantılar yapması öngörülüyor.

Kontratta Gülen grubuyla ilgili araştırmaları da kapsayan tüm bu çalışmaların amacı yatırım konusunda ABD iş dünyasının Türkiye’yi yeniden istikrarlı ve uygun bir ülke olarak görmesinin sağlanması olarak tanımlanıyor.

İki gazeteciyle anlaşıldı, ödeme yapıldı

Kontratın yapılmasının ardından Flynn Intel Group da belgesel projesinde çalışmak üzere ekip kurmaya başladı ve iki gazeteci ile anlaşmaya vardı.

Projeye katılmayı kabul eden VICE News eski muhabiri David Enders’a ikisi Ekim’de biri de Aralık’ta olmak üzere üç defa “Videografi” açıklamasıyla toplam 3 bin 400 dolar ödeme yapıldı.

Kamera önündeki mülakatları yapması için de eski CNN spikeri Rudi Bahtiyar ile anlaşıldı. Bahtiyar da Ekim ayında 1.200 dolarlık “Mülakat” açıklamasıyla tek bir ödeme aldı.

WSJ haberinde hem Enders’ın hem de Bahtiyar’ın görüşlerine ve açıklamalarına yer verdi.

Enders, Flynn Intel Group’un filmin arkasında kendisinin olduğunu gizlemeye çalıştığını söyledi.

Enders, kendisini danışmanlık şirketinin başındaki isim olan Bijan Kian’ın tuttuğunu söyledi. Enders, Kian’ın kendisine bu belgeselin arkasında kimin olduğunu kimsenin öğrenmemesi gerektiğini söylediğini aktardı.

‘

Flynn Intel Group kendi rolünü saklamak istedi’

WSJ’ye yaptığı değerlendirmede, Enders, “Bijan (Kian), bu proje ile kendileri arasında hiçbir şekilde ilişki kurulmasını istemediklerini söyledi. Bana, ‘Bu işin arkasında Flynn Intel Group’un olduğunu kimsenin bilmesini istemiyoruz’ dedi” diye konuştu.

Bahtiyar da söz konusu belgeselin amacı konusunda “kandırıldığını” öne sürdü.

Bahtiyar, kendisini de Kian’ın projeye dahil ettiğini ve işi kabul ederken bunu Türkiye ile Fethullah Gülen’in ilişkileri üzerinde araştırmaya dayanan, objektif bir çalışma zannettiğini ancak kısa süre sonra belgeselin “Gülen’e saldırmak için hazırlandığını” fark ettiğini söyledi.

Bahtiyar ayrıca, Kian ile şirketin Virginia’nın Alexandria kentinde buluşmayı kabul ettiğini ve buluşmanın yapıldığı ofise gelene kadar burasının Flynn Intel Group’un merkezi olduğunu bilmediğini belirtti.

Bahtiyar, “İşin arkasında Flynn Intel Group’un olduğunu anlayana kadar proje beni çok heyecanlandırmıştı” dedi.

İsmail Hakkı Pekin ve Nedim Şener’le mülakat yapıldı

Bu görüşmeden kısa bir süre sonra, Kian Bahtiyar’ı tekrar aradı ve belgeselde kullanılmak üzere mülakatların yapılacağı Washington’daki bir butik otele çağırdı.

Enders, mülakatların büyük bir gizlilik içerisinde yapıldığını ve odada neler olduğunun anlaşılmaması için teknik ekipmanları peyderpey otele soktuğunu ifade etti.

Bahtiyar, otelde internet andıcı davası nedeniyle bir süre tutuklu kalan Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin ile OdaTV davasından dolayı Mart 2011’de tutuklanarak bir yıl Silivri Cezaevi’nde yatan gazeteci Nedim Şener ile mülakatlar gerçekleştirdi.

WSJ, Pekin ve Şener’in geçmişte Gülen yapılanmasının kurduğu komplolar nedeniyle tutuklu kaldıklarını söylediklerini ve bu konunun ABD’li yetkililer nezdinde gündeme getirilmesinin önemli olduğunu düşündükleri için bu projede yer almayı kabul ettiklerini belirtti.

Bahtiyar, odaya gelene kadar kimlerle mülakat yapacağını bilmediğini ve Kian’ın sorulacak soruları kendisine yazılı olarak verdiğini de aktardı.

Mülakatın sonunda Kian da bazı sorular yöneltti. WSJ’nin yayınladığı ham görüntülere göre, Kian’ın “Kamerada görünmek istemiyorum” diye fısıldadığı duyuluyor.

Flynn Intel Group bir halkla ilişkiler firması da tuttu

Flynn Intel Group, söz konusu projenin tamamlanmasının ardından dağıtılması ve ulusal kanallarda yayınlanmasını sağlamak için Washington’ın en etkili danışmanlarından Jim Courtovich’in sahibi olduğu lobicilik şirketi SGR LLC’yi tuttu.

Adalet Bakanlığı’na sunulan belgelerde Flynn Intel Group’un bu şirkete ikisi Ekim, biri de Kasım ayında olmak üzere üç defada “Halkla İlişkiler” açıklamasıyla toplam 40 bin dolar ödeme yaptığı görülüyor.

Flynn Intel Group’la kontratı imzalayan Hollanda merkezli danışmanlık şirketi Inovo BV’nin ve Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Alptekin de WSJ’ye yaptığı açıklamada, Gülen’in yarattığı tehdidin ABD’ye anlatılması amacıyla bu belgeselin gündeme getirildiğini söyledi.

Inovo’dan toplam 530 bin dolarlık ödeme yapıldı

Haberde görüşlerine yer verilen Alptekin, “Aklımızda kısa, ’60 Minutes’ programı tarzında bir şey vardı. Bunun iyi bir etki yaratacağını düşündük” dedi.

Flynn Intel Group’un ABD Adalet Bakanlığı’na sunduğu belgelere göre, Alptekin’in başında olduğu Inovo BV’den Eylül ayında 200 bin, Ekim’de 185 bin ve Kasım’da da 145 bin dolar olmak üzere üç defada toplam 530 bin dolar ödeme yapıldı.

Eylül ve Ekim aylarında da bu kez Flynn Intel Group’tan Inovo’ya 40’ar bin dolarlık ödemeler gönderildi.

Alptekin, yapılan kontratın lobi faaliyetlerini de kapsaması ancak Flynn Intel Group’un ise lobi yapma konusunda herhangi bir plan sunmamasından dolayı belli bir miktarı iade aldıklarını söyledi.

Alptekin, Flynn Intel Group’a yapılan ödemelerin kendi şirketinden yapıldığını ve Türk hükümeti için çalışmadığını belirtiyor.

Adalet Bakanlığı’na sunulan belgelerde ayrıca, Eylül 2016’da Türkiye’deki siyasi ortamın daha iyi anlaşılması için şirket yetkililerinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Berat Albayrak ile New York’ta bir araya geldiği de belirtiliyor.



Temsilciler Meclisi Komitesi: Flynn’in Türkiye’den aldığı para kanunların ihlali

TEMSİLCİLER MECLİSİ KOMİTESİ: FLYNN’İN TÜRKİYE’DEN ALDIĞI PARA KANUNLARIN İHLALİ




Ekim Alptekin'in Flynn’e ödediği paranın kaynağı belirsiz

EKİM ALPTEKİN’İN FLYNN’E ÖDEDİĞİ PARANIN KAYNAĞI BELİRSİZ


ShareTweet
Previous Post

SDP: İncirlik’ten askerleri çekme kararı aldı

Next Post

Afganistan’da intihar saldırısı: Onlarca ölü ve yaralı

İLGİLİHABERLER

KHK’lıya kredi kartı yok: Uğur Dumankaya, berberde karşılaştığı bankacı ile anısını anlattı
GÜNDEM

KHK’lıya kredi kartı yok: Uğur Dumankaya, berberde karşılaştığı bankacı ile anısını anlattı

October 3, 2025
5k
Özgür Özel, Gezi Parkı eylemlerine katılan Yavuz Bingöl’ü işaret etti: Haysiyetleri olsa ifadeye çağırırlar
GÜNDEM

Özgür Özel, Gezi Parkı eylemlerine katılan Yavuz Bingöl’ü işaret etti: Haysiyetleri olsa ifadeye çağırırlar

October 3, 2025
5k
Can Holding’in sahibi Kemal Can’dan ‘devlet büyükleri’ itirafı: Onlar yönlendirdi
GÜNDEM

Can Holding’in sahibi Kemal Can’dan ‘devlet büyükleri’ itirafı: Onlar yönlendirdi

October 3, 2025
5k
TSK’dan ihraç edilen Teğmen Ebru Eroğlu’na çirkin sözler
GÜNDEM

TSK’dan ihraç edilen Teğmen Ebru Eroğlu’na çirkin sözler

October 3, 2025
5k
Ayşe Barım için yeniden tutuklama kararı
GÜNDEM

Ayşe Barım için yeniden tutuklama kararı

October 2, 2025
5.1k
Sekiz yıl sonra tekrar bir araya geldiler
GÜNDEM

Sekiz yıl sonra tekrar bir araya geldiler

October 2, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Mabel Matiz’in 3 yıla kadar hapsi istendi

Mabel Matiz’in 3 yıla kadar hapsi istendi

October 3, 2025
5k
Ufuk Bayraktar hakkında 11 yıl dört aya kadar hapis talebi

Ufuk Bayraktar hakkında 11 yıl dört aya kadar hapis talebi

October 3, 2025
5k
Manavgat Belediye Başkanı CHP’den istifa etti

Manavgat Belediye Başkanı CHP’den istifa etti

October 3, 2025
5k
Şarkıcı Güllü’nün çocukları ifade verdi

Şarkıcı Güllü’nün çocukları ifade verdi

October 3, 2025
5k
TELE1, Erdoğan KJ’si nedeniyle para cezası aldı

TELE1, Erdoğan KJ’si nedeniyle para cezası aldı

October 3, 2025
5k
TSK’dan ihraç edilen Teğmen Ebru Eroğlu’na çirkin sözler

TSK’dan ihraç edilen Teğmen Ebru Eroğlu’na çirkin sözler

October 3, 2025
5k
Doğum kontrolü kâbusu: Genç kadının rahminden saç topu çıktı

Doğum kontrolü kâbusu: Genç kadının rahminden saç topu çıktı

October 3, 2025
5.1k
Prens William: ‘Kral olduğumda monarşiyi değiştireceğim’

Prens William: ‘Kral olduğumda monarşiyi değiştireceğim’

October 3, 2025
5.1k
Enflasyon rakamları belli oldu: Eylül ayı enflasyonu açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu: Eylül ayı enflasyonu açıklandı

October 3, 2025
5.1k
Dünyaca ünlü çay devi Türkiye pazarından çıkıyor

Dünyaca ünlü çay devi Türkiye pazarından çıkıyor

October 3, 2025
5.1k
Hakkında yeniden tutuklama kararı verilen Ayşe Barım’ın tedavisi, hastanede sürecek

Hakkında yeniden tutuklama kararı verilen Ayşe Barım’ın tedavisi, hastanede sürecek

October 3, 2025
5.1k
Vücut geliştirmeci kadın kocasını 21 kez bıçakladı

Vücut geliştirmeci kadın kocasını 21 kez bıçakladı

October 3, 2025
5.1k
Prof. Dr. Hakan Kara: Vatandaş enflasyon karşısında testere gibi biçilmiş

Prof. Dr. Hakan Kara: Vatandaş enflasyon karşısında testere gibi biçilmiş

October 3, 2025
5k
Kulis: O fotoğraf kurguydu, Fidan bilerek katılmadı

Kulis: O fotoğraf kurguydu, Fidan bilerek katılmadı

October 3, 2025
5.1k
İktisatçı Mahfi Eğilmez: “Kamu kesiminde harcamalar hiçbir şekilde kısılmıyor”

İktisatçı Mahfi Eğilmez: “Kamu kesiminde harcamalar hiçbir şekilde kısılmıyor”

October 3, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.