Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İnce’den Hulusi Akar’a: Sök apoletlerini çık karşımıza

by aktifhabercom
May 16, 2018
İnce’den Hulusi Akar’a: Sök apoletlerini çık karşımıza
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Liderler Fox’ta programında açıklamalarda bulundu.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce  Fatih Portakal’ın sunduğu Liderler FOX’ta programına konuk oldu.  Muharrem İnce, Fatih Portakal’ın heyecanlı mısınız sorusuna ” 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olucam. Bu yüzden heyecanlıyım” dedi. Gündeme ilişkin konuşan İnce’nin açıklamaları şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim.”

“Her yere kravatsız çıkıyorunuz, Erdoğan’ın karşısına da böyle çıktınız bu belirli bir tercih mi?” sorusuna İnce, “Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşnüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir’e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum” dedi.


İnce, Saray’da oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım bu daha keyifli. Hiç tepeden bakmadan trafiği çok fazla aksatmadan 300-500 korumayla gezmeden yaşayacağım.”

İnce, “Ola ki 24 Haziran’da kazanamadım Kılıçdaroğlu’nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine kazanacaksın, cumhurbaşkanımız olacaksın dediğini söyleyen İnce “16 yıldır Kılıçdaroğlu’yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu’da doğru kişiyi aday yapmışız dedi bana” diye konuştu.

 “Türkiye’de şu anda bizzet AYM  tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis’teyim. Bugün Türkiye’de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden birti var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye’de kurallar işmeiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebilitor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis’e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkikleri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptuıracaklar nerdeyse..

“Bir onarım süreci gerekecek”

Bir onarım süreci gerekebilir. Onarım sürecinde hesap vermekten kaçılmamalı.Örtülü ödenek için vekillerden oluşan bir komisyon kurulabilir. Sonradan kaldırırsınız belgeleri. Bugün Türkiye’yi yöneten Erdoğan hiç kimseye hesap vermiyor. Bakanların bile yok. Bugün sokağa çıksak bakanların isimlerini sayamazlar. Bakanlar önemsiz artık. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bu yetkileri böyle kullanmayayım, parlemantoya dönelim. Komisyonlarda bunu tartışın.Yeni sistemde Meclis’in hiçbir hükmü yok. Meclis yapsın, Cumhurbaşkanı onaylasın. TBMM bir danışma kurulu değildir. Başında büyük var. İki tane görevi var. Bence en önemli görevi bütçe yapmak. Bu görevini devretti Meclis, bir kişide şu an. Parlamentoda Cumhur İttifakı güçlü olsa dahiğ bu yetkiyi kullanmayacağım.

Bu tehlikenin bertaraf etmenin bir koşulu vardır bir düzen kurmak gerekir. Kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlarsak kişi tek adam Yoksa herkes tek adam olabilir. Yasayı, anayasayı ona göre koyacağız.

Kürt seçmenleri 

Cumhuriyet 1923’te kurulmuştur. Ziya Gökalp, “Paşam sakın program yapma, esneyemeyiz. İlke koyalım ona göre hareket ederiz” der. Ben de siyaset için ilkeli ilerlerim.

“Onların da beni ziyaret etmesini beklerdim”

Eğer  bir doğru varsa bu doğruda da CHP’yi desteklemek, yanlış ise bu yanlış demek. Partide pek çok konuda başkaldırmışımdır. Ben şimdi Kürtlerin gönlünü alayım sonra bana oy verirler diye düşünmem. Rakiplere giderken o seçmen bu seçmen kızar diye bir siyaset yapma biçimi yok. Eleştiri geldi mi geldi. Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Bu çok normal.

Cumhurbaşkanı seçildiğimde AK Partililerin de cumhurbaşkanı olmayacak mıyım? Ben neden rozetimi çıkardım o zaman. Cumhurbaşkanı 81 milyonun cumhurbaşkanı olur. Onun için siyaset normalleşsin istiyorum. Edirne’den Hakkari’ye geçtim. En keyifli olduğum yer Hakkari idi. Yalova’da otobüste 15-20 kişi el sallamadı, Hakkari de böyle bir şey olmadı.

HDP neden ittifakta yok? 

Cumhurbaşkanlığı adaylığı başka bir şey ittifak olayı başka bir şey. Ben bütün muhalefetin toplanmasını isterdim.

Uzlaşmak ne demektir? Çok istediğinden vazgeçeceksin ki uzlaşacaksın. TRT her şey serbest desin, adil bir biçimde konuşsak iki yıl boyunca daha doğru olacak diye düşünüyorum.

“Kürt başkan yardımcısı da yaparım”

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan için üç yıla kadar hapis istendi

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan için üç yıla kadar hapis istendi

October 14, 2025
5k
Devlet Bahçeli, DEM Parti’ye sert çıktı: Kurucu önderin 27 Şubat açıklaması bize göre esastır; şuursuz telaffuzlardan kaçının

Devlet Bahçeli, DEM Parti’ye sert çıktı: Kurucu önderin 27 Şubat açıklaması bize göre esastır; şuursuz telaffuzlardan kaçının

October 14, 2025
5.1k

Millete hiç yalan söylemeden yapmalıyız. Bundan kızacaklarmış kızsınlar önemli değil. Millet için doğruysa o zaman yapmalıyız. Kürtler bu memleketin değil mi? Kürt başkan yardımcısı da yaparım. Neden muhafazakar olan biri yardımcılık yapmasın.”

Ana dilde eğitim

Ana dilde eğitimi vekil ve gazetecilerin haddine değildir. Pedagogların, uzmanların işidir. Bir TV kanalında ayrıca tartışılsın diyorum. Ben Kürt çocuklarını birilerinin reyting savaşına malzeme edemem. Bir öğretmen için Hakkari’deki öğrenci ile Yalova’daki öğrenci arasında ayrım olur mu? TRT’nin bir kanalını buna tahsis edeceğiz ve korkmadan tartışacağız.

Kürt sorunu  

Kürt sorununu çözmek için ilerici, çağdaş ve cesur adamlara ihtiyaç var. Türkiye’nin en gerici partisinden en ilerici adımı bekliyorsunuz. Demokrasiyi araç olarak gören birinden demokrasi için adım bekliyoruz. Burası yanlış.Kürt sorunu kültürel, ekonomik ve siyasal bir sorundur. En önemlisi siyasi ahlak sorunudur. İnsanları yıllarca kandırdılar. Orada başka burada başka konuştular. Bu çözüm milletin gözünün önünde olmalı”

OHAL’i hemen kaldırıacağız. OHAL sadece Erdoğan’ın işine yaradı.

Eğitimdeki problemler

200 bin öğretmen emekli olacak. Sabahçı-öğlenci ve birlikte olan sınıflar ayrılacak. Böylece eğitimin niteliği değişecek. AK Parti döneminde bütçeyi artırdılar ama kalite artmadı. Nasıl başlayacağız eğitime? 20 yılda 10 bakan, 5 sınav değişti.Bir yıl uzlaşma bekliyorum. Bir yıl eğitimi tartışacağız. Eğitimde siyasal uzlaşma olmadan çözemeyiz. Her yıl palavradan reform yapmaktansa siyasal uzlaşmayı yapacağız.

Bunları yapabilmemiz için para lazım bize. Ekonomiyi nasıl düzenleyeceğiz?

Yargı düzelmelidir. Evrensel kurallar gerekiyor. Yabancı yatırımcı buraya gelmeli. İdeolojik saplantılara takılmış bir Cumhurbaşkanı var. Merkez Bankası Başkanı’nı siyasal partiye çağırmak Türkiye’yi küçük düşürmektir.Bunlar bağımsız olmalıdır.

Büyüme rakamlarınız, işsizlik rakamlarınıza kimsenin inandığı yok. AVM ekonomisinden çıkabilmek için birincisi demokrasi. Dolar yükseldi bugün. 2017’deki orta vadeli programda 2018’in sonunda 3,73 olacak diyor. 2019’da 3,92 olacak. 2020’de 4,02 olacak. Şimdi dolar 4,40. Sonra diyor ki; Bizi dolarla terbiye etmek istiyorlar. Sen onların suç ortağısın. Geçmediğimiz köprünün, yatmadığımız hastanenin parasını ödüyoruz. Bunu nasıl çözeceğiz. Birincisi, soygun düzenini engelleyeceğiz, bilimi egemen kılacağız. Rakamları düşük göstermek için alicengiz olaylarından uzak duracağız. Ekonomi rakamlarını doğru söyleyelim. Güven veren bir ülke olduğumuzda hiçbir şey yapmadığımızda dolar kendiliğinden düşecektir.

Ziraat Bankası’nın açıklaması

Ziraat Bankası’nın görevi nedir? Çiftçiyi kalkındırmak. Medyayla ne ilgili ne işi var? Bir ahlakının olması lazım.

Hulusi Akar açıklaması

Sök apoletlerini çık karşımıza.Genelkurmay Başkanı^nın Abdullah Gül ile ne işi var. Hulusi Akar’la kısa bir süre çalışırım. Bu zihniyetteki insanlarla uzun süreli çalışmamız mümkün değildir.

Kararname ile faiz indireceksem Erdoğan olurum.”

 

ShareTweet
Previous Post

Ertuğrul Sağlam’ın yeni takımı belli oldu

Next Post

Atatürk Orman Çiftliği arazisi 29 yıllığına büyükşehir belediyesinin

İLGİLİHABERLER

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan için üç yıla kadar hapis istendi
Manşet Altı

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan için üç yıla kadar hapis istendi

October 14, 2025
5k
Devlet Bahçeli, DEM Parti’ye sert çıktı: Kurucu önderin 27 Şubat açıklaması bize göre esastır; şuursuz telaffuzlardan kaçının
Manşet

Devlet Bahçeli, DEM Parti’ye sert çıktı: Kurucu önderin 27 Şubat açıklaması bize göre esastır; şuursuz telaffuzlardan kaçının

October 14, 2025
5.1k
DEM Parti’den Bahçeli’ye ‘maksimalist talep’ yanıtı
Manşet Altı

DEM Parti’den Bahçeli’ye ‘maksimalist talep’ yanıtı

October 14, 2025
5k
Buldan ‘açıklık’ getirdi: Sansürü kastetmedim
Manşet Altı

Buldan ‘açıklık’ getirdi: Sansürü kastetmedim

October 13, 2025
5k
DEVA’dan ”Babacan AKP’ye dönecek” iddiasına cevap
Manşet Altı

DEVA’dan ”Babacan AKP’ye dönecek” iddiasına cevap

October 13, 2025
5.1k
CHP Genel Başkanı Özel’den Erdoğan’a ”özür” tepkisi: 67 bin Filistinli öldürüldü, parmağını kıpırdatmadı bunun için mi dileyecekmişim?
Manşet

CHP Genel Başkanı Özel’den Erdoğan’a ”özür” tepkisi: 67 bin Filistinli öldürüldü, parmağını kıpırdatmadı bunun için mi dileyecekmişim?

October 11, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Bursa’da planlı su kesintileri bir hafta daha uzatıldı

Bursa’da planlı su kesintileri bir hafta daha uzatıldı

October 15, 2025
5k
KHK’lıların Ankara’ya yürüyüşü üçüncü gününde

KHK’lıların Ankara’ya yürüyüşü üçüncü gününde

October 15, 2025
5k
Milli para halterci Abdullah Kayapınar dünya şampiyonu 

Milli para halterci Abdullah Kayapınar dünya şampiyonu 

October 15, 2025
5k
Şişecam’ın eski yöneticisine yurt dışına çıkış yasağı

Şişecam’ın eski yöneticisine yurt dışına çıkış yasağı

October 15, 2025
5k
Türkiye’de kirli havanın faturası yılda 138 milyar dolar

Türkiye’de kirli havanın faturası yılda 138 milyar dolar

October 15, 2025
5k
Sinir krizi geçiren otobüs şoförü motosikletliyi ezmeye çalıştı

Sinir krizi geçiren otobüs şoförü motosikletliyi ezmeye çalıştı

October 15, 2025
5k
Beyoğlu’nun 58 yıllık lokantası iflas etti

Beyoğlu’nun 58 yıllık lokantası iflas etti

October 15, 2025
5k
ABB, Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunacak

ABB, Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunacak

October 15, 2025
5k
Tuzla’da tersanede patlama: 1 işçi hayatını kaybetti

Tuzla’da tersanede patlama: 1 işçi hayatını kaybetti

October 15, 2025
5k
330 dairesi olduğu konuşuluyordu: Ünlü şarkıcının son haline yorum yağdı

330 dairesi olduğu konuşuluyordu: Ünlü şarkıcının son haline yorum yağdı

October 15, 2025
5.3k
Milli maç öncesi protokol krizi: Hacıosmanoğlu yırtıp attı

Milli maç öncesi protokol krizi: Hacıosmanoğlu yırtıp attı

October 15, 2025
5.2k
Fenerbahçe’de kadro dışı bırakılmışlardı: Sadettin Saran’dan İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun açıklaması

Fenerbahçe’de kadro dışı bırakılmışlardı: Sadettin Saran’dan İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun açıklaması

October 15, 2025
5.1k
İtirafları kan dondurdu: Hukuk öğrencisi kız 4 kişiyi özel yöntemleriyle öldürdü

İtirafları kan dondurdu: Hukuk öğrencisi kız 4 kişiyi özel yöntemleriyle öldürdü

October 15, 2025
5.1k
Alaattin Çakıcı’nın oğlundan ünlü oyuncuya evlilik teklifi

Alaattin Çakıcı’nın oğlundan ünlü oyuncuya evlilik teklifi

October 15, 2025
5.1k
Yandaşların bir bankası daha olacak: Türkiye’nin 23 yıllık bankası satışa çıkarıldı

Yandaşların bir bankası daha olacak: Türkiye’nin 23 yıllık bankası satışa çıkarıldı

October 15, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.