Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Türkiye ‘mühürsüz-şaibeli referanduma’ karşı sokağa döküldü!

by aktifhabercom
April 17, 2017
Türkiye ‘mühürsüz-şaibeli referanduma’ karşı sokağa döküldü!
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Cumhur’da ‘sefalet ücreti’ anlaşmazlığı

Cumhur’da ‘sefalet ücreti’ anlaşmazlığı

January 15, 2026
5k
Ali Babacan’dan Bilal Erdoğan’a ‘baba tavsiyesi’: “Bu konuda pederiyle samimi bir hasbihal etmesini tavsiye ederim”

Ali Babacan’dan Bilal Erdoğan’a ‘baba tavsiyesi’: “Bu konuda pederiyle samimi bir hasbihal etmesini tavsiye ederim”

January 14, 2026
5.1k

Çok sayıda ihlalin yaşandığı ve YSK’nin skandal kararının damga vurduğu referandum sonuçlarına tepki gösteren vatandaşlar ülkenin bir çok yerinde sokağa çıkıyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) skandal kararı ve oylama sırasında yaşanan birçok şaibe ile sonuçlanan referandumun ardından Türkiye’nin her yerinde sokağa çıkma çağrıları yapıldı.

Dün ”hayır” oyu kullanan vatandaşlar tarafından yapılan tencere tava eylemleri bugün de yurdun birçok noktasında devam edecek.
AKP/Erdoğan iktidarının hile ve manipülasyonla elde ettiği referandum sonuçlarına tepkiler sürüyor.Seçim sonuçlarını gayrı meşru gören ve tanımayan “Hayır” cephesi, dün başlattığı sokak eylemlerini bugün de sürdürüyor. Bu akşam için pek çok merkezde “Hayır bitmedi; daha yeni başlıyor” şiarıyla eylem çağrıları yapıldı.


Eylemlerden gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz:

AKP/Erdoğan iktidarının hile ve manipülasyonla elde ettiği referandum sonuçlarına tepkiler sürüyor.Seçim sonuçlarını gayrı meşru gören ve tanımayan “Hayır” cephesi, dün başlattığı sokak eylemlerini bugün de sürdürüyor. Bu akşam için pek çok merkezde “Hayır bitmedi; daha yeni başlıyor” şiarıyla eylem çağrıları yapıldı.

Eylemlerden gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz:

21:34 Eskişehir’de “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganıyla yapılan ses çıkarma eylemine polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

21:19 Samsun Türk İş kavşağında buluşan Samsunluları polis barikatı karşıladı. Polis barikatının karşısında yaptıkları basın açıklamasında referandum sonuçlarını ve YSK’yı protesto eden halk, “hayır” demeye devam edeceklerini ilan etti.

21:18 İstanbul’un Üsküdar ilçesi Selimiye Üçgen Parkı’nda bir araya gelen halk, ilçelerinden çıkan “hayır”ı kutladı, YSK’nın kararını protesto etti. Doğancılar Parkı’na giden Üsküdarlılar yağmura rağmen eylemlerini gerçekleştirdi. Halk camlardan çıkarak eylemcilere alkışlarla destek verdi.

21:15 Ankara Kuğulu Park’ta eylem foruma dönüştü. Halk referandum sonuçlarına olan itirazlarını anlatıyor. Polis bekleyişini sürdürüyor.

21:14 Sancaktepe Hayır Meclisi, yürüyüşün ardından Demokrasi Caddesi girişinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Hayır kazanmıştır” denildi. Açıklamada, “Baskıyla yönetilmeye Hayır diyenler, geleceksizliğe Hayır diyenler, işçi cinayetlerine Hayır diyenler, savaşa Hayır diyenler, ekonomik krize, açlığa, yoksulluğa Hayır diyenlerin, memleketin çoğunluğu olduğu kanıtlanmıştır. Halklar, işçi ve emekçiler, bu şekilde yönetilmeyi reddetmiştir. Sokakta büyük bir güç kazandık. Şimdi meclislerimizde örgütlenerek mücadeleyi daha da büyüteceğiz! ‘Hayır’larımızı örgütleyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

21:09 Kadıköy’de eylem, Haydarpaşa kavşağında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Ayşe Demir, “Sokakta da, sandıkta da, gerçekte de Hayır kazanmıştır. YSK ve hükümet bütün usulsüzlüklerle beraber seçim sonuçlarını oldubittiye getirmeye çalışmaktır. Sokakta büyük bir güç kazandık. Şimdi hayır çalışmalarına katkı koyan tüm kesimlerle ortak bir mücadeleyi daha da büyüteceğiz” dedi. Açıklamanın ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

21:04 Sarıyer’deki eylem alanı Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı oldu. “Hayır Sarıyer” imzalı, “Hayır biz kazandık” pankartı açıldı.

21:03 Ankara’da Batıkentliler tencere tavaları ile sokakta ses çıkarma eylemi yapıyor.

21:02 Ankara Keçiören’de “hayır”ını sokakta sürdüren halk, basın açıklaması gerçekleştirdi, seçim sonuçlarını tanımadıklarını ilan etti. Eylem, “Her yer Hayır her yer direniş” sloganıyla sona erdi.

21:00 Antalya’da polis protesto yürüyüşü için toplanan halka saldırdı, 13 kişi gözaltına alındı.

20:58 Sarıgazi’de eylem sürüyor. “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek Meclisi” imzalı “Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek” pankartı açıldı. “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atılıyor.

20:54 Beşiktaş’ta kitlenin sayısı 10 bini buldu.

20:53 Ankara 100. Yıl Mahallesi’ne çevik kuvvet polisleri yığıldı. ODTÜ’den mahalleye gelişi engellemek için kampüsün A4 kapısında da polis bekliyor.

20:52 Ankara Tuzluçayır’da halkın önünü polis kesti. Tuzluçayır halkı, “Katil polis mahalleden defol” sloganı atıyor.

20:50 Ankara Kuğulu Park’ta kitle polisin yolları kapatmasına rağmen toplandı.

20:48 Kalkedon Meydanı’nda satırlı bir kişi kitleye saldırmak istedi. Saldırgan gözaltına alındı. Yüzlerce kişi, yürüyüşünü sürdürürken, rıhtımda yolu trafiğe kapatarak Haydarpaşa’ya doğru yürüyor. Sık sık “Hırsız katil Erdoğan”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atıyor.

20:48 Kadıköy’de yüzlerce kişi, rıhtımda yolu trafiğe kapatarak Haydarpaşa’ya doğru yürüyor. Sık sık “Hırsız katil Erdoğan”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atıyor.

20:46 ODTÜ’de yürüyüş A4 kapısı önünde sonlandırıldı. Öğrenciler kampüse döndü.

20:45 Beşiktaş halkı, Akaretler’e doğru yürüyor. Halk, Gezi şehitlerini anarak tek tek isimlerini saydı.

20:26 Beşiktaş’ta yoğun yağmura rağmen yürüyüş coşkulu bir şekilde sürüyor. Sık sık “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı atılıyor.

20:24 Kartal halkı, Hayır’ına sahip çıkmak için sokaklarda. “Hayır kazandı” diyen halk, “Hayır biz kazandık”, “Reddet diren hayır de” yazılı dövizler taşıyor, sloganlarla eylemi sürdürüyor.

20:20 AKP iktidarına karşı “ODTÜ Ayakta” diyerek direnen ODTÜ’lüler, bugün de eylemde. “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” pankartı açan ODTÜ’lüler yürüyüşe başladı.

20:16 İstanbul Eyüp ilçesine bağlı Alibeyköy’de gayrı meşru seçimleri tanımayan halk, “İradeni çalanlardan hesap sor” şiarıyla Gürpa Market önünde toplandı. Polis halka gaz bombalarıyla saldırdı. Polis saldırısına rağmen halk sokağı terk etmedi, gerginlik sürüyor.

20:10 Avcılar halkı, Marmara Caddesi’nde toplandı. Yağmur altında yapılan eylemde “Hayır” dövizleri taşınıyor.

20:08 Beşiktaş halkı topyekün seçim sonuçlarını kabul etmiyor. Sokak eylemlerinin yanı sıra çok sayıda kişi evlerinin cam ve balkonlarından tencere tava ile ses çıkarıyor.

20:06 Beşiktaş’ta eyleme katılım 6 bini aştı. Tencere tavalarla ses çıkararak “Hayır kazandık” sloganı atan Beşiktaş halkı, Abbasağa Parkı’na ulaştı.

20:03 Ankara Kuğulu Park için de toplanma çağrısı yapılmıştı. Ancak kitle toplanmadan polis Meclis Kavşağı’nı kapattı.

20:02 Beşiktaş’ta eyleme katılım 3 bin kişiyi buldu.

20:00 Kadıköy’de yüzlerce kişi “YSK halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Kadıköy uyuma Hayır’ına sahip çık”, “Hırsız katil Erdoğan” sloganlarıyla Haydarpaşa’ya doğru yürüyüşe geçti.

19:58 Ankara Tuzluçayır Mahallesi’nde halk meydanda toplanmaya başladı. Yüksel Caddesi’nde ise AKA-DER üyeleri, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” dövizleri ile bir araya geldi.

19:54 Bakırköy’de de halk gayrı meşru sonuçlara itirazını dile getirmek için Özgürlük Meydanı’nda toplandı.

19:50 Beşiktaş’ta yürüyüş başladı. Yüzlerce kişi Ihlamurkuyu’ya doğru yürüyüşe geçti. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı atan kitle, AKP’yi yuhalıyor. Katılım sürekli artıyor.

19:48 Dün binlerce kişinin yürüyüş yaptığı Beşiktaş’ta halk Kartal Heykeli’nde toplandı. “Beşiktaş hırsıza Hayır diyor”, “Her yer hayır her yer direniş”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Haksızlıklara hayır” sloganlarının yanı sıra kitle, iş cinayetleri ve kadın cinayetlerine de sloganlarla tepkisini dile getiriyor. Eylem alanında hazırlanan pankartta “Mücadeleye devam” ifadesi yer alıyor. Yüzlerce kişinin katıldığı eyleme katılım sürekli artıyor ve yürüyüş hazırlıkları yapılıyor.

19:43 Kadıköy’deki buluşma noktası Süreyya Operası oldu. Yüzlerce kişi, “Bu seçim meşru değildir, hayır biz kazandık” pankartı ile “Hayır biz kazanacağız”, “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” dövizleri ile buluşma noktasına geldi. “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor”, “Susma haykır Başkanlığa Hayır”, “Hırsız katil Erdoğan”, “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganlarıyla bekleyişini sürdüren kitle, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüyecek.

*Eskişehir
 

21:28 – Eskişehir’de halk şaibeli seçimi tencere tavayla protesto ediyor. pic.twitter.com/Nn2WVuhaUD

— Toplumsol (@ToplumsolDergi) 17 Nisan 2017

* Kadıköy

İstanbul Kadıköy’de vatandaşlar toplanmaya başladı. Kitle “Bu seçim meşru değildir, HAYIR biz kazandık” sloganları atıyor.

Kadıköy pic.twitter.com/z5xjQI7TA4

— Barış Atay (@barisatay) 17 Nisan 2017

 

Kadıköy uyuma HAYIR’ına sahip çık! pic.twitter.com/sAuQ5kve7C

— Gençlik Muhalefeti (@muhalefetmedya) 17 Nisan 2017


 

#Referandum2017 Kadıköy’deki protesto yürüyüşleri devam ediyor: “#Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor.”#dokuz8HABER/Elif Gugu pic.twitter.com/Jo6TiZqP6F

— dokuz8 (@dokuz8haber) 17 Nisan 2017

*İzmir

İzmir’in Bornova ilçesindeki Büyükpark’ta “Hayır, bitmedi” eylemine katılan vatandaşlar bugün de polis saldırdı. Şaibeli referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından sokağa çıkanlara dün de AKP’li bir grup tarafından linç girişiminde bulunulmuştu.

Eyleme yönelik saldırıda 20’ye yakın kişi gözaltına alındı.

Polisin saldırı sırasında bir basın emekçisinin de kartını gasp ettiği belirtiliyor.

*Beşiktaş

Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bulunan vatandaşlar şaibeli seçimi protesto ediyor.

 

Beşiktaş’tan “Hayır Kazandık” sloganları yükseliyor #HileliSonucaHayır pic.twitter.com/KFnVv3bEcG

— Öğrenci Kolektifleri (@kolektifler) 17 Nisan 2017

 

#Beşiktaş‘ta güller atılıyor, yüzler gülüyor #HayırDahaBitmedi pic.twitter.com/JcQbtNIaxG

— Öğrenci Kolektifleri (@kolektifler) 17 Nisan 2017


 

“bir kıvılcım düşer önce. büyür yavaş yavaş. bir bakmışsın volkan olmuş…” diyordu ya sanatçı… Beşiktaş tam o durumda, karanlığı yırtıyor pic.twitter.com/R7AQHsrP4Z

— erdem (@errdemglr) 17 Nisan 2017


 

Video- Protesten in Istanbul/Besiktas! #Turkije pic.twitter.com/aIte0M2ASj

— Mehmet Cerit (@Ceritm) 17 Nisan 2017


 

Beşiktaş çok kalabalık öyle böyle değil Gezi zamanı gibi pic.twitter.com/3zZjCi4ij3

— ilker kahlo (@ilkerdediki) 17 Nisan 2017

*Bakırköy

İstanbul’da protestoların bir diğer noktası da Bakırköy. Bakırköy’de vatandaşlar YSK’nin hileli kararını ve seçim usulsüzlüklerini protesto etmeye başladı.

*Ankara

Ankara’da ODTÜ’lü öğrenciler “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” sloganı ile yürüyor

-#HayırBitmedi eylemleri Ankara’da Kuğulu’da devam ediyor, halk iktidarın oy hırsızlığını ve YSK’nın kanun tanımazlığını protesto ediyor.
 

#HayırBitmedi eylemleri Ankara’da Kuğulu’da devam ediyor, halk iktidarın oy hırsızlığını ve YSK’nın kanun tanımazlığını protesto ediyor. pic.twitter.com/T5p5wWszAw

— İnadına Haber (@inadinahaber) 17 Nisan 2017


 

ODTÜ öğrencilerinin önünü A4 kapısında polis kesti. Polis barikatının önünde basın açıklaması yapan öğrenciler eylemlerine devam edecek pic.twitter.com/G4viSNjnQX

— Öğrenci Kolektifleri (@kolektifler) 17 Nisan 2017

 

ShareTweet
Previous Post

Goldman Sachs’tan yıl sonu dolar/TL tahmini

Next Post

“Mühürsüz oy pusulalarının tamamında ‘Evet’ çıktı”

İLGİLİHABERLER

Cumhur’da ‘sefalet ücreti’ anlaşmazlığı
Manşet

Cumhur’da ‘sefalet ücreti’ anlaşmazlığı

January 15, 2026
5k
Ali Babacan’dan Bilal Erdoğan’a ‘baba tavsiyesi’: “Bu konuda pederiyle samimi bir hasbihal etmesini tavsiye ederim”
Manşet

Ali Babacan’dan Bilal Erdoğan’a ‘baba tavsiyesi’: “Bu konuda pederiyle samimi bir hasbihal etmesini tavsiye ederim”

January 14, 2026
5.1k
“Baskıların dozu artıyor” demişti: AKP’den istifa eden Ekrem Baki CHP’ye katıldı
Manşet Altı

“Baskıların dozu artıyor” demişti: AKP’den istifa eden Ekrem Baki CHP’ye katıldı

January 14, 2026
5.1k
Cumhur İttifakı kulislerinde “rahatsızlık” iddiası: MHP’liler “gölge kabine” gibi hareket ederek AKP’de soru işaretleri yaratıyor
Manşet Altı

Cumhur İttifakı kulislerinde “rahatsızlık” iddiası: MHP’liler “gölge kabine” gibi hareket ederek AKP’de soru işaretleri yaratıyor

January 14, 2026
5.1k
AKP’li Bahadır Yenişehirlioğlu, ’emeklilere zam’ çağrısını ‘şov’ olarak değerlendirdi
Manşet

AKP’li Bahadır Yenişehirlioğlu, ’emeklilere zam’ çağrısını ‘şov’ olarak değerlendirdi

January 13, 2026
5k
İktidarın AKP’ye katılan milletvekillerine ne vadettiği belli oldu
Manşet

İktidarın AKP’ye katılan milletvekillerine ne vadettiği belli oldu

January 9, 2026
5.4k
Daha Fazla Haber
‘Beni kimse yıkamaz’ diyen Türk milyarder, her şeyini bir anda kaybetti

‘Beni kimse yıkamaz’ diyen Türk milyarder, her şeyini bir anda kaybetti

January 18, 2026
5.1k
Koordinat bilgileri bile gizli: Koparmanın cezası 699 bin 245 TL

Koordinat bilgileri bile gizli: Koparmanın cezası 699 bin 245 TL

January 18, 2026
5.1k
Cezaevinden çıkar çıkmaz suikasta uğradı: Aracına GPS cihazı koymuşlar

Cezaevinden çıkar çıkmaz suikasta uğradı: Aracına GPS cihazı koymuşlar

January 18, 2026
5.1k
Esra Erol AKP ve HÜDA PAR’lıların hedefinde: Programının kapatılmasını istediler

Esra Erol AKP ve HÜDA PAR’lıların hedefinde: Programının kapatılmasını istediler

January 18, 2026
5.1k
Deprem ülkesinde akla ziyan teklif: AKP’li 71 milletvekili imzaladı

Deprem ülkesinde akla ziyan teklif: AKP’li 71 milletvekili imzaladı

January 18, 2026
5.1k
Emmanuel Macron gözünü gizlemeye çalıştı

Emmanuel Macron gözünü gizlemeye çalıştı

January 18, 2026
5.1k
HRANA: İran’daki olaylarda ölenlerin sayısı 3 bin 308’e yükseldi

HRANA: İran’daki olaylarda ölenlerin sayısı 3 bin 308’e yükseldi

January 18, 2026
5k
8 gol yedi küme düşmekten kurtuldu

8 gol yedi küme düşmekten kurtuldu

January 18, 2026
5.1k
Trump’ın helikopterine lazer davası çöktü: Evsiz sanık 35 dakikada beraat etti

Trump’ın helikopterine lazer davası çöktü: Evsiz sanık 35 dakikada beraat etti

January 18, 2026
5k
Trump’ın iddiası incelendi: ‘Hamilelikte parasetamol kullanımı otizme yol açmıyor’

Trump’ın iddiası incelendi: ‘Hamilelikte parasetamol kullanımı otizme yol açmıyor’

January 18, 2026
5k
Lübnan’ı karıştırdı: Kilisede rahip, gece kulübünde DJ

Lübnan’ı karıştırdı: Kilisede rahip, gece kulübünde DJ

January 18, 2026
5k
Kaskını kız arkadaşına veren fenomen hayatını kaybetti

Kaskını kız arkadaşına veren fenomen hayatını kaybetti

January 18, 2026
5.1k
Son dört yılda en az 233 kurye yaşamını yitirdi; “Motokuryelik ‘çok tehlikeli meslekler’ sınıfına alınsın”

Son dört yılda en az 233 kurye yaşamını yitirdi; “Motokuryelik ‘çok tehlikeli meslekler’ sınıfına alınsın”

January 18, 2026
5k
Yasa dışı bahis ve kumar reklamı yapan 15 sosyal medya hesabına erişim engeli

Yasa dışı bahis ve kumar reklamı yapan 15 sosyal medya hesabına erişim engeli

January 18, 2026
5k
Ahmet Türk: Suriye Kürtlerin kırmızı çizgisidir

Ahmet Türk: Suriye Kürtlerin kırmızı çizgisidir

January 18, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.