Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İmamoğlu AA’yı topa tuttu: Millete ihanet ettiler

by aktifhabercom
May 21, 2019
İmamoğlu AA’yı topa tuttu: Millete ihanet ettiler
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’un Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu canlı yayına katıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k
SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

November 21, 2025
5k

Evlerde yapılan iftar programları için: Aile bunu onaylamıyorsa gitmemek lazım tabi. Böyle bir gelenek gelişti, kimseyi yadırgamıyorum bu anlamda. Sokak iftarı bir nebze masum ama bir noktadan sonra siyasileşiyor. Son 15 yılda 8 seçim yaşayan bir ülkeyiz. Ramazan’a gelmeme ihtimali ortadan kalktı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığım döneminde sadece Kadir Gecesi’nde bir iftar programımız olsun dedik ve evlere yemek götürelim, 60-70 evde iftar açalım dedik aynı anda. Binali Bey bunları yanlış anlamış.

YSK’NIN KARARI ŞAŞIRTMADI

YSK’nın seçimin iptali kararı: YSK’nın kararı şaşırtmadı. YSK’nın seçimi iptal edeceğini düşünmemi istedi birçok kesim. Rakibimiz, karşıt görüş. Ben İstanbul’a hizmet etmek istedim. 24 saatin hiçbir evresinde seçeneği gündemime almadım. İşime baktım. Türkiye’nin demokrasi süreci adına bir temenni. ‘Bunu yapamazlar’ zihnimin bir köşesinde var. Beni bu alana çekmek isteyeceklerini düşündüm. İşime baktım. Şaşırmadım. Benim bir analizim var elbette sürece dair. Demokrasi adına öfke duydum. Öfkem dışa dönük değildir. Umutsuz olmadım hayatımda. Açtığı sayfanın farkındaydım.

Bu bir basit olay değil. Türkiye tarihinde seçim sürecinde yaşanmış en kritik olaylardan biri. İddialı olmak istemiyorum, belki de birinci olay. AK Partili hemşehrilerimin anlaması gerekiyordu. Benim anlatmam gerekiyor. AK Parti’ye oy vermiş hemşehrilerime de anlatmam gerek. Yarın sizin de başınıza gelebilir. İktidar gücünü elinde bulunduran bir heyetin sistem olarak adı neyse: Seçimi kaybettik, biz bir daha seçim yapalım.

31 Mart’taki oy farkı: Şu var demokrasi için yoluma da devam ediyorum. Bu işin ne kadar yanlış olduğunu, demokrasiye aykırı olduğunu hissettirmem gerekiyordu. 13 bin 700 küsur civarında farkımız var. Çok basit. Sayıyı net söyleyeyim. YSK’nın ilk açıkladığı veri 27 bin 899. Aradaki fark.”

YILDIRIM VE ERDOĞAN’IN ‘ÇALDILAR’ İFADESİNE SERT TEPKİ

“Seçimin gecesi Sayın Binali Yıldırım 3 bin 700 oyla kazandım dedi. Ben de dedim ki, “Biz seçimi yaptığımız hesaba göre, son düzeltmelere göre değişebilir, 17 bin civarında farkla kazandık” dedim. Rakibimiz 18 bin oyla yanıldı, ben 3 bin oyla yanıldım. Çaldılar diyorlar ya! Biz 250 oy aldığımız sandıkta 0 oy yazılmış. Bakanın açıklaması var, kıyameti koparmayalım da ne yapalım diyorlar. 4234 nolu sandıkta 145 oy aldık 0 yazılmış. Bilgisayara girerken 0 giriliyor. Bizim itirazlarımız oldu, AK Parti’nin itirazları oldu. 20 bine düştü. 13 seçim gördüm. Her seçimde olur. İnsani hata da kabul edebiliriz, abur cubur şeyler de olabilir. Bu 20 bine inerken her iki partinin de oyu yükseldi. İptal oylar, geçersiz oylar sayıldı. İptal oyların tekrar sayılması YSK tarihinde görülmüş şey değil. Altına yazıldı, üstüne yazıldı kabul edildi. O bilgisayar başındaki insanların hatası. 1 kişi karar vermiyor kurul karar veriyor geçerli mi geçersiz mi diye. Her sandıkta bu böyle. Sayısal baktığımızda Binali Bey’e de bana da haksızlık yapılmış. Neyi aradığınızı anlamaya çalışıyorum. 11 bin öbür tarafta, 16-17 bin oy diğer tarafta var. Bana da ona da haksızlık yapılmış. Çaldılar kime?

Enteresan bunu da yorumlamak lazım. AK Parti bir belge hazırlamış ‘Neden yenileniyor? İstanbul seçimlerinin yenileme kararının nedenleri?’ Tarattırdım arkadaşlara, okuyun dedim. Tek bir kelime çaldılar yok. Cumhurbaşkanı çaldılar dedi. Rakibimiz 31 Mart öncesi bir başka Binali Yıldırım. Sonrasında başka. Ben hiçbir şey çalmadım. Sadece gönül çaldım.

RAMAZAN AYINDA NİYE İFTİRA ATIYOR

Siz basın mensubusunuz. Basına hizmet eden birisiniz. Sayın Yıldırım, cumhurbaşkanı, bakanlar çaldılar derken siz kimi anladınız? Seçim sürecinin her aşamasındaydım. Çaldılar, kim? Gayet tabi sinirleniyorum. Niye Ramazan ayında iftira atıyor. Yalan söylemek, iftira atmak büyük günah. Geçersiz oylar da sayıldıktan sonra sonuçta hiçbir değişiklik yok. Gerekçelere bakar mısınız Allah aşkına? Maddi hata dediğiniz şey her zaman olur. Beylikdüzü’nde genel seçimlerden birinde, 2015 olabilir, ilçe başkanımız hatayı düzeltenlerden biriydi. Ben de belediye başkanıydım. Rakibimizin oyunu yanlış yazdınız dediler. Ne benim bir oyum rakibime, ne de rakibimin 1 oyu bana gelsin. Derdim bu.

Onlar itiraz ettiler tümü sayılsın diye. YSK kabul etmedi. YSK’nın buna gerekçe üretmesi lazım. Geçersiz oylar sayıldıktan sonra gerekçe olması lazım. 57 sandık seçtim dedi. Sayın dedi. 57 sandık sayıldı. Yaklaşık 21-22 bin oy yapar. 12 oy bize fazla çıktı orada da. Minimum hatalarla yürüyor.”

“SEÇİMİ YENİLEYİN DEDİM”

“Hepsini yenileyelim dedim mi dedim. Sandıktan daha evla. 25 seçimin sonucunu etkilemiyormuş. Zamanında itiraz etmediniz, ettik. Gidelim 39 ilçede bir daha seçim yapalım. Millet karar versin. 25 ilçede seçime etki edecek sayıda sorun yok. O ilçelerde, muhtarda, ilçe belediye başkanında, meclis üyelerinde sorun yok. Büyükşehir belediye başkanına gelince sorun başlıyor.

Önce dediler soyadına göre partisi belli oluyor. Sayın Yıldırım anlatıyor: Gelen kişinin tipine bakarak AK Partili olup olmadığına karar veriyor. Ona eksik pusula veriyor. O yüzden AK Parti’nin oyu büyükşehirde düşüyor. Şaşkınlıkla dinledim. Bir daha dinleyeyim dedim.

Benim okul müdürüm annesini ikna etmeye çalışıyor CHP’ye oy versin diye. O da adalet partili. Altı oka da ikna etmiş. Oyunu kullanmış rahmetli analık. Müdür manidar bakıyor. O da yırtmış oyu getirmiş, inanmayacağını anladım ha buraya getirdim diye. Hem oy nasip olmuyor hem de oğlunu kırmıyor. Milleti üzmeyin. Büyükşehir belediyesi oyların diğer oylardan düşük olması lazım. Milletin aklıyla dalga geçiyorlar.”

<

CNNTÜRK’te Ahmet Hakan’ın canlı yayın konuğuyum. #HerŞeyÇokGüzelOlacak https://t.co/L2WtgxKjh2

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) May 20, 2019


“PRINTERLARI MI YOK, MÜREKKEPLERİ Mİ YOK?”

“Bizim oylarımız da düşük yazıldı. Bilinçli de olabilir maddi hata da olabilir. Zihninizi okuyamam. Seçimden önce dedim ki, “Ey bakanlar, bu sürece hizmet eden insanlar, (birçok iş onlara ait, hükümetsiniz neticede) gidin işinizle uğraşın, insanların sandıkla ilgili şüpheleri var.” Seçim sistemi dünyanın en güvenli seçim sistemi dediler. Seçimde haksızlık, yolsuzluk arayan bahane arar dedi. Ak Parti genel başkan yardımcısı dünyanın en güvenli sistemi dedi.

Cumhurbaşkanı sandık görevlilerini bir gece ansızın arayabilirim, yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum dedi. AK Parti her sandıktaki görevlilerine de güvenmiyor. “Ben seçimi kaybettim, bir bahane bulmalıyım” üzerinden 8 tane gerekçe üretildi.

Çetele dediğiniz işte imza aranmaz. YSK’da görev yapmış, sandıklarda duran tüm AK Partili kardeşlerim bilir. Çeteleden bahsediyor. Islak imzalı olan sandık tutanakları da YSK’nın sisteminde var. kayıp denilenler YSK’nın sisteminde görülebilir. Bizde de var. Onlar kayıt döküm derken çeteleden bahsediyor. Onda imza aramaz. Çetele imzalayamayız ki, tutanak imzalarız. Benim de aklım almıyor. Sayılırken bir çetele tutulur. Onlar toparlanır. Sandık kurulunun tutanağı tutulur. Kutucuklar doldurulur. Onda imza aranmaz. Tutanakta aranır.

Tespit ettik dedikleri 123 sandıkta soruşturma niye yapılmadı? Soruşturma yapıldı deniyor ben inanmıyorum o açıklamalara. 15 gün geçti Ahmet Bey. Gerekçe açıklanmadı. Bugün diyorlar ki (sızdırılıyor 200 sayfa): Yazılmış, ekranda görülüyor. 200 sayfa yazılmış, printerları mı yok, mürekkepleri mi yok?”

“AA TOPLUMA, MİLLETE İHANET ETTİ”

“Millete dedim 1 oya sıkıntı getirtmeyeceğim diye getirtmedim. 3 bin oyla kazandım dedi ya açıkladı ya. Hangi veriye, kimin verisine göre açıklamadılar. Açıklamak zorunda kalıyorum dedim. Elimizdeki verilere göre diye. AA toplumu yanıltıyor, yalan söylüyor. Biz belli bir orana başladıktan sonra açıklama yapacaktır. Yüzde 20 ye göre niye açıklama yapayım ben. Soru önergesi verdik. Oradaki insanların benim devlete ödediğim vergiden ceplerine maaş giriyor. AA topluma, millete ihanet etti. Onun için dedim çıkıp açıklamak zorunda kaldım. Ben bunu derken 3 bin 700 oyla kazandım dedi. YSK sabaha karşı sonuç açıkladı. Bizimle benzer sonuç açıkladı. Niye benzer diyorum: Bizim tutanaklarımızla aynı değildi, AK Parti’nin itirazları vardı, bizim itirazlarımız vardı.

Kamu görevlilerini suçluyorlar 123 sandıkta. Bizi arıyorlar. Referandumda vardık, cumhurbaşkanlığı seçiminde vardık. Bu insanlar şimdi FETÖ’cü oldu. Şaibe varsa, kanıt varsa açıklayın. 15 gündür gerekçeli kararı açıklamıyorsunuz. Şimdi sızdırıyorsunuz.

3 gün daha bekleyeceğiz. Yazılsın. 19 gün geçmiş olacak üzerinden. Tekrar soruyorum, soruşturma açıldı mı? Referandum için ne diyeceksiniz, cumhurbaşkanlığı seçimleri için ne diyeceksiniz. Bu insanları çağıran sizsiniz. İş Bankası açıklama yaptı: Siz bizden istediniz, biz de yolladık diye.

Geçersiz oylar sayıldı ve böyle bir fark çıktı. 57 sandık çıktı ve 13 oy İmamoğlu lehine fark çıktı. Sondaj yapıldı. Biz burada gördük olmadığını öyle bir şeyin. Tüm ilçelerde seçim yapılsın dedik. 25 ilçenin sonuçlarına sirayet etmezmiş. 25-30 il sayarım size oyların hiç sayılmadığı. Adam yerine koymadılar.”

ShareTweet
Previous Post

​AKP’li Göksu’nun tehdit ettiği haber sitesi kapatıldı; Kararı veren hakim AKP’li çıktı

Next Post

Osman Kavala için süpriz gelişme; Özgürlüğüne kavuşabilir

İLGİLİHABERLER

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek
Manşet Altı

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k
SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur
Manşet Altı

SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

November 21, 2025
5k
CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş
Manşet

CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş

November 20, 2025
5.1k
‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler
Manşet

‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler

November 19, 2025
5.1k
MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti
Manşet

MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti

November 19, 2025
5.1k
CHP’de tartışma yaratan “bildiri” krizi: İmzalayan vekil sayısı ortaya çıktı
Manşet

CHP’de tartışma yaratan “bildiri” krizi: İmzalayan vekil sayısı ortaya çıktı

November 19, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Kocaeli’de bir bina daha boşaltıldı: Kolonlarında çatlak oluştu

Kocaeli’de bir bina daha boşaltıldı: Kolonlarında çatlak oluştu

November 21, 2025
5k
Adana Demirspor’a yine puan silme cezası: Eksi 23 puanla son sırada

Adana Demirspor’a yine puan silme cezası: Eksi 23 puanla son sırada

November 21, 2025
5k
1 milyar avroluk tarihi eser kaçakçılığı: 3 bin esere el konuldu

1 milyar avroluk tarihi eser kaçakçılığı: 3 bin esere el konuldu

November 21, 2025
5k
Almanya bu vahşeti konuşuyor: Türk dönerci iyilik yaptı canından oldu

Almanya bu vahşeti konuşuyor: Türk dönerci iyilik yaptı canından oldu

November 21, 2025
5.2k
Aptal denilen kadın kainat güzellik kraliçesi oldu

Aptal denilen kadın kainat güzellik kraliçesi oldu

November 21, 2025
5.2k
Güpegündüz tecavüz girişimi: Genç kadının üzerine çullanıp kıyafetlerini çıkartmaya çalıştı

Güpegündüz tecavüz girişimi: Genç kadının üzerine çullanıp kıyafetlerini çıkartmaya çalıştı

November 21, 2025
5.2k
Almanlar ‘Ferrarili Cuma’nın peşinde: Milyonlarla Türkiye’ye kaçtı

Almanlar ‘Ferrarili Cuma’nın peşinde: Milyonlarla Türkiye’ye kaçtı

November 21, 2025
5.1k
Milli Takım’a Arjantin’den transfer

Milli Takım’a Arjantin’den transfer

November 21, 2025
5.1k
Trump, o videoya çok öfkelendi: Bu isyana teşvik

Trump, o videoya çok öfkelendi: Bu isyana teşvik

November 21, 2025
5.1k
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha: Motorinin litresi 60 lirayı geçti

Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha: Motorinin litresi 60 lirayı geçti

November 21, 2025
5k
Bircan Dülger: Güllü abla bir arabayla uçurumdan atılacaktı

Bircan Dülger: Güllü abla bir arabayla uçurumdan atılacaktı

November 21, 2025
5.1k
İran’da benzeri görülmemiş kuraklık: Bilim insanları sebebini açıkladı

İran’da benzeri görülmemiş kuraklık: Bilim insanları sebebini açıkladı

November 21, 2025
5.1k
Yarın sabah bu modellerin fiyatı 500 bin lira artacak

Yarın sabah bu modellerin fiyatı 500 bin lira artacak

November 21, 2025
5.1k
Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k
Balıklı Rum Hastanesi’ne sahte reçete soruşturması: SGK 112 milyon lira zarara uğratıldı, 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Balıklı Rum Hastanesi’ne sahte reçete soruşturması: SGK 112 milyon lira zarara uğratıldı, 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı

November 21, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.