Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

CHP’den Erdoğan’a erken seçim yanıtı

by aktifhabercom
March 12, 2018
CHP’den Erdoğan’a erken seçim yanıtı
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim ile ilgili sözlerine cevap verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim ile ilgili sözlerine ilişkin, “Öne çekerse Cumhurbaşkanı değişecek biliyor. Rakamlar onu gösteriyor. O da biliyor seçimi kazanamayacağını. O, 50 artı 1 olmuyor. Topluyorlar, topluyorlar büyümüyor, küçülüyorlar. MHP getirdiğinden fazla götürüyor. AKP ve MHP birlikteliği 50 artı 1’i değil şu anda 45’i bile geçemiyor” dedi. Öte yandan Özgür Özel, kamuoyunda “sivile ceza muafiyeti” olarak adlandırılan yasanın, sadece söz konusu maddesini şekil ve esas yönünden Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİDECEĞİZ”


Özel, şöyle dedi: “Bugün Anayasa Mahkemesi ile ilgili imzalarımızı tamamladık. Bugün yetişirse bugün yoksa yarın. Kamuoyunda sivile ceza muafiyeti getiren yani sivillere yargı zırhı getiren, hem de 15 Temmuz, 16 Temmuz’la sınırlandırılması söylendiği halde yapılmayıp, Meclis’te de yapılmayıp ileriye doğru ucu açık bırakılan ve ‘ben darbe bastırıyordum’ diye can alan sivillere muafiyet getiren yasanın sadece o maddesini şimdilik şekil ve esas yönünden Anayasa Mahkemesi’ne taşıyoruz.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

CHP lideri Özel: Tayyip Bey normalleşemez çünkü bunlar kavgadan besleniyor

CHP lideri Özel: Tayyip Bey normalleşemez çünkü bunlar kavgadan besleniyor

January 7, 2026
5k
Devlet Bahçeli isim vermeden Ali Yerlikaya’ya yüklendi

Devlet Bahçeli isim vermeden Ali Yerlikaya’ya yüklendi

January 6, 2026
5.1k

Bu konudaki argümanımız şudur; işlenmiş bir suça af getiriyorsanız 3 bölü 5 nitelikli çoğunluk aranması gerekir. Oysa maddenin oylaması işari olarak yapılmıştır. Kanunun oylamasında 3 bölü 5 nitelikli çoğunluk aranmamıştır.

Bir af düzenlemesinin kanun hükmünde kararnameyle düzenlendiği için eylemli içtüzük ihlali yarattığını yani komisyonlarda bekleme, komisyonda tartışma, Meclis’e sevk usulleri ve görüşülmesiyle ilgili usullerin terk edildiğini bu yüzden de böyle bir düzenlemenin ancak ve ancak kanun yönüyle ve şekil şartları tamamlanarak olabileceği söylenmiştir. Eylemli içtüzük ihlali iddiasıyla, 3 bölü 5 nitelikli çoğunluğun aranmadığı tespitiyle şekil yönünden Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyoruz.”

ARDA TURAN’IN DÜĞÜNÜ

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arda Turan’ın nikahına gitmesine değinerek, şöyle dedi: “Arda Turan’ın nikahına gitti Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı sıfatıyla. Ve giderken sivil plakalı araçlar kullandılar.

Arda Turan’ın düğününe Cumhurbaşkanı gitmelidir. Hatta düğünde bir hediye takılacaksa o da Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden de alınmalıdır. Çünkü Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini etmiştir ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil etmektedir. Sivil plakaya gerek yok, forsuyla gitmeli. Milli futbolcuyu cumhurbaşkanlığı forsuyla da şereflendirmelidir. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Sıkıntı Cumhurbaşkanlığı forslu arabanın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir siyasi partinin il kongresine gitmesindedir. Sıkıntı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’ne gitmesindedir.

Arda Turan’ın düğünü milli futbolcunun düğünü tam da Cumhurbaşkanının resmi aracıyla gidecek düğündür ama AKP il kongreleri sivil plakayla gidilecek yerlerdir. Mümkünse, doğrusu hiç gitmemesidir, bunu savunuyoruz.”

“BUGÜN YAPILAN İŞ, BELLİ İKİ PARTİ İÇİN YAPILMAKTADIR”

Seçim ittifakı teklifinin bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacağını hatırlatan Özel, şöyle dedi:

“Bugün yapılan iş, belli iki parti için yapılmaktadır. İttifak yapan partilere avantaj sağlarken yapmayan partilere dezavantaj sağlamaktadır. Siyasi partilerin baraj sorunu çözülmediği için ittifak yapan bir parti yüzde 1 ile Meclis’e girebilirken ittifak yapmayan bir parti yüzde 9.99 oy alsa Meclis dışı kalmaktadır.

CHP GENEL KURUL’DA NE YAPACAK

Biz değişiklik taleplerini Genel Kurul’da, teknik düzeyde ısrarla ve İçtüzük’ün bize verdiği bütün imkanları kullanarak dile getirme sorumluluğunu yerine getireceğiz.

MHP ‘aynı şekilde geçecektir’ diyerek Meclis Genel Kurul çalışmasını hiçleştirmiştir.

“BIRAKIN NEZAKETİ NE VİCDANLA NE AHLAKLA BAĞDAŞMAMAKTADIR”

Adalet ve Kalkınma Partisi de randevuyu vermiş ama ardından Cumhurbaşkanı ‘geldikleri gibi gittiler’ ifadesini kullanmıştır. Bu laf bu Cumhurbaşkanının lafı değildir. Bu söz 1. Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu sözü düşman orduları için söylemiştir. İşgal kuvvetleri için söylemiştir. Ayıptır, utanılacak iştir. Bir anamuhalefet partisine işgal orduları için söylenmiş bir sözü söylemek gerçekten bırakın nezaketi ne vicdanla ne ahlakla bağdaşmamaktadır.

“YENİ BİR İTTİFAK SENEDİ”

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çokça söylediği bir söz var. Ne diyor, ‘bu memlekete iki yüzyıldır istikamet dayatılıyor’ diyor. Ne var orada, Sened-i İttifak var. İttifak senedi. 1808. İttifak Senedi, Sened-i İttifak ne olarak kabul ediliyor senedi ittifak Osmanlı’daki ilk demokratikleşme hamlesi. Buna kızıyordu. Şimdi başka bir senedi ittifak var. Ne diyorlar. Seçimlerin 7. günü partiler aralarındaki ittifakın belgesini YSK’ya sunacaklar diyor. Yeni bir ittifak senedi. Rövanş senedi. Neyden rövanş alıyor. Demokrasiden.

Yeni bir ittifak senedi, bu ne yapıyor, Meclis’i yetkisiz, etkisizleştiriyor. Meclis’in yetkilerini yeniden saraya götürüyor. Gerçekten tam bir rövanş.

“15 TEMMUZ AKŞAMININ TIRSAKLARI”

’15 Temmuz’da tankın üstünde ittifak kurmuş’. Keşke görseydik seni tankın üstünde Mehmet Parsak. 15 Temmuz akşamının tırsakları şimdi çıkmışlar Mehmet Parsak beyefendi biz tankın üstünde ittifak kurduk. Görmedik seni tankın üstünde. Millet tankın üstüne sen bir yerlerden iktidarın paçasına tutun diye çıkmadı.

Şimdi çıkmışlar tank kahramanlığıdır anlatıyorlar.”

“BU BÜTÜN SİYASİ PARTİLERDE VARDIR”

AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’ün bir televizyon programında kullandığı ifadelere işaret eden Özel, şöyle dedi:

“CHP’de Genel Başkan adına bu yetki grup başkanvekilleri tarafından kullanılır. Program teklifi gelen milletvekili grup başkanvekilinden onay alır. Sayın Genel Başkan birkaç kez bu tip ihlalleri affetmiştir. O günde bundan sonra taviz vermeyeceğim demiştir. Bu parti disiplininin gereği olarak ifade ettiği bir konudur. Bu bütün siyasi partilerde vardır.

“REİSİN DUDAĞININ ARASINDAN ÇIKTIN”

Ben Manisa’dan önseçimle çıktım. Seni kim koydu İlknur Hanım? İlindeki üyelerinize soruldu mu? Reisin dudağının arasından çıktın. Seni kim grup başkanvekili yaptı, reisin dudağı. Reisin dudağından değil, sandıktan çıkanlara karşı benim Genel Başkanım İzmir’den önseçimden çıkmış.”

“KENDİ KALİTESİNİ VE KALİBRESİNİ ORTAYA KOYMUŞ”

“AK Partili Mahir Ünal’ın açıklamalarına ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Kendi kalitesini ve kalibresini ortaya koymuş” yanıtını verdi.

“Cumhurbaşkanı bozkurt selamı yaptı, daha önce de Kılıçdaroğlu yapmıştı, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Bir liderin bir başka partinin siyasi simgesini kullanması birlikte değillerse jest olarak yapması veya işte bir birlikteliği vurgulamak için yapması siyasette liderlerin kendi tercihlerine kalmış, kullanılabilen bir davranış biçimidir. Buna diyecek bir şey yok. Buna söylenecek söz şu, geçmişte bozkurt işareti için ben eşrefi mahlukatla insanlarla dolaşırım sen bozkurt gibi hayvanlarla geziyorsun diye Devlet Bahçeli’ye laf söylüyordu Recep Tayyip Erdoğan. O zaman bu lafı söyleyince bu hareketi yapmayacaksın” yanıtını verdi.

“Sehven mi yaptı?” sorusuna Özel, “Ben sehven değil, bir çıkar amaçlı yaptığını düşünüyorum” dedi.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim tartışmalarının hatırlatılması üzerine Özel, “Öne çekerse cumhurbaşkanı değişecek biliyor. Rakamlar onu gösteriyor. Panik bu. Ondan fırça atıyor. ‘Seçimi niye öne çekeyim kardeşim’ diyor. Görev süremi niye bitiriyorsunuz. O da biliyor seçimi kazanamayacağını. O, 50 artı 1 olmuyor. Topluyorlar, topluyorlar büyümüyor, küçülüyorlar. MHP getirdiğinden fazla götürüyor. AKP ve MHP birlikteliği 50 artı 1’i değil şu anda 45’i bile geçemiyor. Hepimiz bunu biliyoruz” yanıtını verdi.

“Mehmet Parsak’ın Afrin ile ilgili attığı tweete ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Afrin operasyonunda dil bu dil olursa dünya kamuoyunda mesela milletvekilleri ‘ordunun Afrin’i yaktığını’ söylerlerse bu Mehmetçik’e iftiradır. Ama dünya kamuoyunda bizi çok zor durumda bırakır” dedi. ANKA

 

ShareTweet
Previous Post

Danimarka’da AKP muhaliflerini fişleyen 3 kişiye dava

Next Post

Uber: Yaşanan şiddet olaylarını dehşetle karşılıyoruz

İLGİLİHABERLER

CHP lideri Özel: Tayyip Bey normalleşemez çünkü bunlar kavgadan besleniyor
Manşet

CHP lideri Özel: Tayyip Bey normalleşemez çünkü bunlar kavgadan besleniyor

January 7, 2026
5k
Devlet Bahçeli isim vermeden Ali Yerlikaya’ya yüklendi
Manşet

Devlet Bahçeli isim vermeden Ali Yerlikaya’ya yüklendi

January 6, 2026
5.1k
AKP’li meclis üyesinin ‘açlık’ hesabı tepki çekti
Manşet Altı

AKP’li meclis üyesinin ‘açlık’ hesabı tepki çekti

January 5, 2026
5.1k
DEVA Partisi milletvekili İrfan Karatutlu AKP’ye geçiyor
Manşet Altı

DEVA Partisi milletvekili İrfan Karatutlu AKP’ye geçiyor

January 5, 2026
5k
CHP sıralarından seçildi AKP’ye geçiyor: 12. transfer belli oldu
Manşet Altı

CHP sıralarından seçildi AKP’ye geçiyor: 12. transfer belli oldu

January 5, 2026
5.1k
CHP’den istifa eden Çakır, AKP’ye geçeceğini açıkladı
Manşet Altı

CHP’den istifa eden Çakır, AKP’ye geçeceğini açıkladı

January 3, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Washington Post: ABD’nin Venezuela’ya askeri müdahalesinde yaklaşık 75 kişi öldü

Washington Post: ABD’nin Venezuela’ya askeri müdahalesinde yaklaşık 75 kişi öldü

January 7, 2026
5k
Halep’teki çatışmalarda siviller vuruluyor: Bilanço ağırlaştı, ölü ve yaralı sayısı artıyor

Halep’teki çatışmalarda siviller vuruluyor: Bilanço ağırlaştı, ölü ve yaralı sayısı artıyor

January 7, 2026
5k
Tarihte örneği görülmedi; 2 oyuncuyla parkeye çıktılar

Tarihte örneği görülmedi; 2 oyuncuyla parkeye çıktılar

January 7, 2026
5k
Erdoğan ve Maduro’nun elini omzuna koyduğu fotoğrafla bilinen Ahmet Ahlatcı konuştu

Erdoğan ve Maduro’nun elini omzuna koyduğu fotoğrafla bilinen Ahmet Ahlatcı konuştu

January 7, 2026
5k
Trump, Venezuela’daki geçici yönetimin ABD’ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duyurdu

Trump, Venezuela’daki geçici yönetimin ABD’ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duyurdu

January 7, 2026
5k
Gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi: 30 euro limiti de kaldırıldı

Gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi: 30 euro limiti de kaldırıldı

January 7, 2026
5k
Bireysel Emeklilikte devlet katkı payı yüzde 20’ye düşürüldü

Bireysel Emeklilikte devlet katkı payı yüzde 20’ye düşürüldü

January 7, 2026
5k
AKP’li ve CHP’li üye onayladı; MHP’li üye reddetti: Belediye meclisinde Sırrı Süreyya Önder ismine muhalefet

AKP’li ve CHP’li üye onayladı; MHP’li üye reddetti: Belediye meclisinde Sırrı Süreyya Önder ismine muhalefet

January 7, 2026
5k
Osimhen’in milli takımı bırakıp Türkiye’ye döneceği iddia edildi; Nijerya Futbol Federasyonu’ndan açıklama geldi

Osimhen’in milli takımı bırakıp Türkiye’ye döneceği iddia edildi; Nijerya Futbol Federasyonu’ndan açıklama geldi

January 7, 2026
5k
Fenerbahçe finalde: Süper Kupa’da dev derbi

Fenerbahçe finalde: Süper Kupa’da dev derbi

January 6, 2026
5k
Yılmaz Büyükerşen hakkında yedi yıla kadar hapis istemi

Yılmaz Büyükerşen hakkında yedi yıla kadar hapis istemi

January 6, 2026
5k
Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı için tutukluluğa devam kararı

Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı için tutukluluğa devam kararı

January 6, 2026
5k
Reuters: Maduro kaçırılınca bir kişi bahisten 400 bin dolar kazandı

Reuters: Maduro kaçırılınca bir kişi bahisten 400 bin dolar kazandı

January 6, 2026
5k
ABD’de çocuklara tavsiye edilen aşı sayısı azaltılıyor

ABD’de çocuklara tavsiye edilen aşı sayısı azaltılıyor

January 6, 2026
5k
Yarın tüm Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal

Yarın tüm Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal

January 6, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.