Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Akşener anket sonuçlarını paylaştı: Yüzde 20’yi buluyoruz

by aktifhabercom
May 21, 2022
Akşener anket sonuçlarını paylaştı: Yüzde 20’yi buluyoruz
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Ali Babacan: AKP’li eski bakan kulağıma eğilip ‘bıraktığınız mirası yiyoruz yiyoruz bitmiyor’ dedi

Ali Babacan: AKP’li eski bakan kulağıma eğilip ‘bıraktığınız mirası yiyoruz yiyoruz bitmiyor’ dedi

December 26, 2025
5.1k
AKP kulislerinde teşkilat rahatsızlığı: Bu kadroyla seçim kazanılmaz

AKP kulislerinde teşkilat rahatsızlığı: Bu kadroyla seçim kazanılmaz

December 25, 2025
5k

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de canlı olarak yayınlanan “Liderler Özel” programının konuğu oldu. Programda gündeme ilişkin birçok değerlendirmede bulunan Akşener, partisinin oy oranına ilişkin de bilgi verdi.

İYİ Parti lideri Akşener katıldığı canlı yayında partisinin oy oranlarına ilişkin bilgi verdi. Üye oldukları anket şirketlerinin nisan ayında yaptırdığı ankette yüzde 18 çıktıklarını belirten Akşener, kendi ölçümlerine göre ise haziranda yüzde 20’ye ulaşacaklarını belirtti.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

“Sopalı seçimleri isteseler de hayata geçiremezler. İstenir, ancak bugünün Türkiye’sinde isteseler de bu milletin iradesi karşısında bunu gerçekleştiremezler. Bunu İstanbul seçimlerinde denediler, Osmanlı tokadını çift yediler.


Gitmemek için her türlü oyunbozanlığı yapmaya kalkışabilirler. Tüm hile ve hurdalar sandık başında yapılır. 27 yıldır şahitleriz biz. Sandığı iyi korursanız, başından ayrılmazsanız, ıslak imzalı tutanağı alıncaya kadar görevi yerine getirirseniz, seçim sonucunu tartışamazsınız.

‘Cirleklik yapma’ derler Anadolu’da. ‘Oyunbozanlık’ demektir. Bir de ‘zır zır ağlama’ anlamında söylenir. Bu iktidar bunlara tebessüm eder. Bize düşen bunları boşa çıkarmaktır.

“HAZİRAN SONU YÜZDE 20’Yİ NET GÖRECEĞİZ”

6 masadaki tüm partiler çalışıyor. Seçim ve sandık güvenliği için komisyon kuruldu. Siyasi partilerin eğittiği insanlar var. Sandık başkanları açısından eksiğimiz var ama özellikle büyükşehirleri hızla tamamlıyoruz.

Bizim insanımızın eksik kaldığı yerlerde diğer partilerin unsurları da yardım edecek. 6 partiyiz, sandığa tek kişi yerine en az 3 kişi koyacağız.

Özel bir çalışma yapmadığımız 7 şirkete aboneyiz. Abone olduğumuz şirketlerin ortalaması Nisan ayı için yüzde 18. Haziran sonu yüzde 20’yi net göreceğiz.

‘Silivri soğuktur’ diye korkutuyorlar, ‘babanı işten atarlar’ diye korkutuyor. Yolda yürürken abuk sabuk adamlar ‘çıkar telefonunu’ diyebiliyor. Bu arkadaşlar gidiyor. ‘Gidiyor’ diyerek rehavete kapılmaya gerek yok. Çalışmaya devam. AK Parti’den kopan seçmenlerden 6’lı masadaki bir partiye gitmesi mümkün.

“SEÇİME TEK ADAY İLE GİDİLMESİNİN DOĞRU OLACAĞINA İNANIYORUM”

Cahit Özkan’ın “Yüzde 75 oy alacağız” sözünü hatırlatılması üzerine Akşener:

“Son zamanlarda AK Parti’ye ve Erdoğan’a verilen zararı kendi insanı oluşturuyor. Hukuk fakültesi mezunu bir arkadaş, üniversite mezunu; yüzde 75 diyor. İnsan biraz matematik bilir. Vatandaşa hakaret.”

Baskın seçim ihtimali üzerine Akşener: “Önceden öyle öngörülerim vardı. Ancak Sayın Erdoğan’ın vatandaştan koptuğunu, atacağı adımı tahmin etmekte zorlandığını görüyorum. Kasım’da da hazırız, 2023’te de hazırız.” dedi.

Eylül ayında ‘Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ dedim. Adaylık üzerine o kadar konuşuluyor ki bu ucube sistem unutuluyor. Sistemi değiştirme üzerine odaklanmamız gerekiyor. 24 Haziran’da millet ittifakının 3 partisinin adayı oldu. Heyecan birbirimizin üstünde toplandı ve seçmene yansıdı. Tek aday ile gidilmesinin doğru olacağına inanıyorum.

“DİNDAR KÜRT SEÇMEN AK PARTİ’DEN KOPMUŞ DURUMDA”

Masada uzlaştığımız, parlamenter sistem. Cumhurbaşkanlığı için konuşmadık. Seçim ve sandık güvenliğine dair komisyon kurduk. Siyasi komisyon kurduk. Son toplantımızda dört madde duyurduk. Onların da planlanmasına dair bir başka komisyon daha kurduk.

13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın adayı olacak. Meclis çoğunluğunu da almak için her türlü gayreti göstermemiz gerek. ‘Hadi hadi’ yaptığınız zaman olmaz. AK Parti geniş bir alandan seçmen devşiren siyasi parti. AK Parti Seçmeni katman katman. Bize geleni var; Saadet Partisi’ne, DEVA’ya, Gelecek Partisi’ne ve Demokrat Partisi’ne gideni var. Dindar Kürt seçmen AK Parti’den kopmuş durumda ancak şu an duruyor.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN BAŞLANGIÇ TASARRUFU KILIÇDAROĞLU’NUN”

Önceliğimiz egolarımız, nefsimiz değil; Türkiye. 6’lı masadaki arkadaşlarımızın ‘seçime ayrı girebiliriz’ söylemlerinin herhangi bir sakınca yok. Bunlar normal.

Ben muhalif seçmenimize diyorum ki, merak etmeyin. Bize zaman verin. Kimse pasta paylaşması yapmıyor. Öncelikle o pastayı oluşturmak gerek. Hem bu birlikteliğe hem de sindire sindire adıma ihtiyaç var.

İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları ile ilgili bir şey konuşmadık. Bu arkadaşlarımız ile ilgili başlangıç tasarrufu CHP ve Kılıçdaroğlu’nundur. İncinmelerinin önüne geçmek isterim, itilip kakılmalarını istemem. Güzelce hizmetlerini yapmalarını isterim.

Kemal Bey bir öneride bulunacak mı gerçekten bilmiyorum. Onlar seçmenin gönlüne girdikçe Millet İttifakı’nın hem Cumhurbaşkanlığını alması hem de mecliste çoğunluğu alması garantileşiyor.

“ERDOĞAN HATAYA DÜŞERSE SIFIRIN ALTINA GİDER”

İmamoğlu’na siyasi yasak beklemiyorum. Bu kadar da kafa yenemez. İstanbul seçimlerini görmüş bir göz, bunu yaşamış bir siyasetçiden feraset beklerim ben. Sayın İmamoğlu’na ya da başka bir başkana bu manada bir adım atılması, Tayyip Erdoğan’ın oyunu sıfıra düşürür.

Erdoğan, sarayda paralel dünyada yaşıyor. Böyle bir hataya düşebilir. Düştüğü taktirde sıfırın altına gider.

“SANDIKLAR İLE İLGİLİ HİÇ KİMSEDEN KORKMUYORUM”

5’li çete diyoruz. Rekabet ortamından uzaklar. Korunup kollanıyorlar. Gençler tırnaklarıyla iş ararken bir kararnameyle vergiler siliniyor.

Benim gördüğüm SADAT eğitim fotoğraflarında, muhtemelen sivil, saç baş dağınık insanlara eğitim veriyorlar. Beni tanıyan insanlar dedi ki böyle bir şey var. Ben de kamuoyu ile paylaştım.

Sandıklar ile ilgili hiç kimseden korkmuyorum. Ondan kork bundan kork, o zaman bırakıp gidelim evimize. Böyle bir şey olacağına inanmıyorum, düşünmüyorum. Alınan tedbirler her şeyi ortadan kaldırır.

Cumhur ittifakının adayını AK Partililerin ağzından da Erdoğan’dan da duymadık. Sadece MHP’den duyduk. Erdoğan ‘ben adayım’ diye bir cümle sarf etmedi. Biz o sandığı koruyacağız. Seçmenimiz rahat olsun. Samimiyetle söylüyorum.

“GEZİ BİR RUH, İTİRAZ EDEN BİR RUH, ATATÜRK’Ü BURAYA GETİREN RUH”

Gezi’ye sahip çıktım. Sonra Tayyip Bey’in bozduğu bir dönem oldu. 28 Şubat’ta başörtülü kadınlara otoriter sistem üzerinden haksızlık yapıldı. Onların yanında her fikirden gençler vardı. Erkekler kızlar vardı. Gezi de aynı. Ağaç bir sembol. Anlamı nedir? Topçu Kışlası’nın yıkılması.

Geldiklerinden beri Atatürk ile yarışıyorlar. En son ‘iki ayyaş’ denince gençler kalktılar. Erdoğan sonra el attı, olaylar çıktı. Marmara Üniversitesi’nin kapısında içeri alınmadığı için başörtülü kadının yanında pek çok genç durdu.

O gençler oradaydı. O gençlerin orada oluşu, otoriterliğin sonunu getirdi. Buna karşı durduğunu söyleyen iş başına geldi. Onlardan beter çıktı. Gezi olaylarında çıktı. Gezi bir ruh, itiraz eden bir ruh. Atatürk’ü buraya getiren ruh.

Gezi de aynı ruh. Ağacına, kuşuna, iklimine karşı çıkma eylemi. Nombran tutuma karşı bir eylemdi. Türkiye 19 Mayıs’ı sadece spor bayramı olarak kutlanıyor. Atatürk yok spor var. 19 Mayıs 1919’daki ilk adımı atan nereye getirdi, Sivas Kongresi ve Cumhuriyet’in ilanı. Bayrak kime bırakıldı, gençlere. Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerinin, varlığının bekçisi gençlik. Bu gençlik Atatürk’ün evlatları.

“İSTANBUL HAVALİMANI’NIN ADINI, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HAVALİMANI YAPACAĞIZ”

“Atatürk Havalimanı’nın kapladığı alan bin 178 hektar, değeri 3.8 milyar dolar. Şu anda çalışıyor olsaydı 15 bin kişilik iş gücü sağlayacaktı. İstanbul deprem bölgesi. Avrupa ülkelerinde şehir merkezlerinde daha küçük havalimanları var.

Havalimanı tarifinden çıkarılmak üzere bir millet bahçesi konuluyor. AVM ve ranta açılıyor yani. Uyarıyorum. İyi Parti iktidarında buranın kırılmasında imza atan, buranın kırılması için görev alan, talimatı veren her kim varsa hesap sorulacak. 1 yıllık süreç içerisinde böyle hızlı bir iş yapılmaya karışılıyor, buraya dokunulmaması gerekiyor. İstanbul Havalimanı’nın adını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı yapacağız.”

ShareTweet
Previous Post

BM: Afrika’da 18 milyon kişi gıda güvensizliği riski altında

Next Post

4 aylık hamile Ayşe Karaduran tutuklandı

İLGİLİHABERLER

Ali Babacan: AKP’li eski bakan kulağıma eğilip ‘bıraktığınız mirası yiyoruz yiyoruz bitmiyor’ dedi
Manşet

Ali Babacan: AKP’li eski bakan kulağıma eğilip ‘bıraktığınız mirası yiyoruz yiyoruz bitmiyor’ dedi

December 26, 2025
5.1k
AKP kulislerinde teşkilat rahatsızlığı: Bu kadroyla seçim kazanılmaz
Manşet

AKP kulislerinde teşkilat rahatsızlığı: Bu kadroyla seçim kazanılmaz

December 25, 2025
5k
Bahçeli: Uçak kazası düşündürücü
Manşet Altı

Bahçeli: Uçak kazası düşündürücü

December 24, 2025
5.1k
Özgür Özel tarih verdi, erken seçim istedi: Haydi gel bir Kasımpaşalılık yap, millet seni istemiyor
Manşet Altı

Özgür Özel tarih verdi, erken seçim istedi: Haydi gel bir Kasımpaşalılık yap, millet seni istemiyor

December 24, 2025
5.1k
”AKP’li Tuzluca Belediyesi’nde akrabalara 72 kadro dağıtıldı” iddiası
Manşet Altı

”AKP’li Tuzluca Belediyesi’nde akrabalara 72 kadro dağıtıldı” iddiası

December 23, 2025
5k
Saran bir dip dalga mı? Yüksekova’nın kütüphane müdürünün bile kim olacağına karar verirken…
Manşet

Saran bir dip dalga mı? Yüksekova’nın kütüphane müdürünün bile kim olacağına karar verirken…

December 23, 2025
5.2k
Daha Fazla Haber
Başsavcılıktan Sadettin Saran açıklaması: Bizde bir rapor yok

Başsavcılıktan Sadettin Saran açıklaması: Bizde bir rapor yok

December 29, 2025
5k
Gazeteci Furkan Karabay’ın X hesabı erişime engellendi

Gazeteci Furkan Karabay’ın X hesabı erişime engellendi

December 29, 2025
5k
Ronaldo, 1000 gole ulaşmadan emekli olmayacağını söyledi

Ronaldo, 1000 gole ulaşmadan emekli olmayacağını söyledi

December 29, 2025
5k
Boksör Anthony Joshua trafik kazasına karıştı: İki ölü

Boksör Anthony Joshua trafik kazasına karıştı: İki ölü

December 29, 2025
5k
Narin Güran davası: Yargıtay amca, anne ve abiye verilen cezaları onadı

Narin Güran davası: Yargıtay amca, anne ve abiye verilen cezaları onadı

December 29, 2025
5k
Araştırma: Her gün şişe su içenler 90 bin mikroplastik tüketiyor

Araştırma: Her gün şişe su içenler 90 bin mikroplastik tüketiyor

December 29, 2025
5k
İlk soruda elendi, doğru cevabı görünce şoke oldu

İlk soruda elendi, doğru cevabı görünce şoke oldu

December 29, 2025
5.1k
Ali Koç’tan Mert Hakan Yandaş’a sert tepki: Sen nasıl böyle bir şeyden burada olursun

Ali Koç’tan Mert Hakan Yandaş’a sert tepki: Sen nasıl böyle bir şeyden burada olursun

December 29, 2025
5.1k
Lise bahçesinde korku dolu anlar: Kızının eski sevgilisini silahla rehin aldı

Lise bahçesinde korku dolu anlar: Kızının eski sevgilisini silahla rehin aldı

December 29, 2025
5.1k
“9 aydır hıçkıran” Bolsonaro’ya müdahale edildi

“9 aydır hıçkıran” Bolsonaro’ya müdahale edildi

December 29, 2025
5.1k
Galatasaray yönetimi 3 ünlü ismi şikayet edecek

Galatasaray yönetimi 3 ünlü ismi şikayet edecek

December 29, 2025
5.1k
IŞİD’in 3 polisi şehit etmesine tepkiler: “Ülke terörist kampına dönüştü; İktidar muhaliflerin peşinde”

IŞİD’in 3 polisi şehit etmesine tepkiler: “Ülke terörist kampına dönüştü; İktidar muhaliflerin peşinde”

December 29, 2025
5.1k
Tutuklu Bayrampaşa Belediye Başkanı CHP’li Hasan Mutlu: AKP’ye geçseydim tutuklanmazdım ancak dışarda tutsak olmaktansa içerde özgür olmayı yeğlerim

Tutuklu Bayrampaşa Belediye Başkanı CHP’li Hasan Mutlu: AKP’ye geçseydim tutuklanmazdım ancak dışarda tutsak olmaktansa içerde özgür olmayı yeğlerim

December 29, 2025
5k
Tehlike ‘geliyorum’ demiş: CHP’li Salıcı Yalova’daki IŞİD yapılanmasını 2 yıl önce Meclis’e taşımış

Tehlike ‘geliyorum’ demiş: CHP’li Salıcı Yalova’daki IŞİD yapılanmasını 2 yıl önce Meclis’e taşımış

December 29, 2025
5.1k
Ünlü ekran yüzü Sözcü TV’den ayrıldı

Ünlü ekran yüzü Sözcü TV’den ayrıldı

December 29, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.