Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Siyasetçilerden Rakel Dink’e tehdide ortak tepki: Yanındayız

by aktifhabercom
May 30, 2020
Siyasetçilerden Rakel Dink’e tehdide ortak tepki: Yanındayız
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Rakel Dink’le Hrant Dink Vakfı avukatlarına yönelik ölüm tehdidine siyaset dünyasından sert tepki geldi.

Mesajlarda olayın aydınlatılması ve Dink ailesinin yalnız olmadığı vurgulandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da tehdit mesajıyla ilgili soruşturma başlattı.

Hrant Dink Vakfı’na elektronik posta yoluyla tehdit mesajı gönderilmesi ve Rakel Dink’in yanısıra avukatların da ölümle tehdit edilmesine siyaset dünyasından ortak tepki geldi. Hrant Dink Vakfı’na elektronik posta yoluyla “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini içeren tehdit mesajı gönderilmiş, mesajda Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve vakıf avukatı da ölümle tehdit edilerej ülkeyi terk etmeleri istenmişti.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Amasya’da biyogaz tesisinde metan gazından zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti

Amasya’da biyogaz tesisinde metan gazından zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti

February 11, 2026
5.1k
CHP’li Gül Çiftci’den ‘Akın Gürlek’ tepkisi: Erdoğan ‘artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor

CHP’li Gül Çiftci’den ‘Akın Gürlek’ tepkisi: Erdoğan ‘artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor

February 11, 2026
5.1k

PERVİN BULDAN: AYRIMCI VE KUTAŞTAŞTIRICI ZİHNİYETİN DIŞA VURUMU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tehdit mesajı sonrası, “Hrant Dink Vakfına gönderilen tehdit e-maili son dönemlerde oluşan ayrımcı ve kutuplaştırıcı zihniyetin dışa vurumudur. Rakel Dink ve Vakıf yöneticilerine geçmiş olsun diyor yanlarında olduğumuzu belirtiyorum” açıklamasında bulundu.

 

Hrant Dink Vakfına gönderilen tehdit e-maili son dönemlerde oluşan ayrımcı ve kutuplaştırıcı zihniyetin dışa vurumudur. Rakel Dink ve Vakıf yoneticilerine geçmiş olsun diyor yanlarında olduğumuzu belirtiyorum.

— Pervin BULDAN (@PervinBuldan) May 29, 2020

SANCAR: HRANT DİNK VAKFI’NIN YANINDAYIZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise “Sevgili Hrant’ı 13 yıl önce katledenler, şimdi de Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderiyor! Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız” dedi.
 

Sevgili Hrant’ı 13 yıl önce katledenler, şimdi de Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderiyor! Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız. #HrantDinkVakfıYalnızDeğildir

— Mithat Sancar (@mithatsancarr) May 29, 2020


CHP’Lİ TANRIKULU: CİDDİYE ALIN, GENİŞ SORUŞTURMA BAŞLATIN

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’ne seslenerek, son dönemde artan kilise saldırılarına dikkat çekti. Tanrıkulu, “Özellikle son dönemlerde yoğunlaşan kilise saldırılarını da içine katarak sosyolojik bir araştırma yapmalı, geniş bir soruşturma başlatmalısınız. Ciddiye almadığınız taktirde oluşacak ihlallerden hukuken ve siyaseten siz sorumlu olacaksınız” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ PAYLAN: HRANT DİNK’İ BÖYLESİ BİR İKLİMDE DEVLET ÖLDÜRDÜ

HDP’nin Ermeni Milletvekili Garo Paylan da “Nefret iklimini bitirin!” diye seslenerek, “Hrant Dink’i böylesi bir iklimde devlet öldürdü. 13 yıl sonra, Rakel Dink yine bir nefret ikliminde ölümle tehdit edildi. İktidarın kullandığı nefret söylemleri ve nefret politikaları, nefret suçlarının yeniden yolunu açıyor. Nefret iklimini bitirin! Tehdidin üzerine gidin!” mesajını paylaştı.

 

Özellikle son dönemlerde yoğunlaşan kilise saldırılarını da içine katarak sosyolojik bir araştırma yapmalı, geniş bir soruşturma başlatmalısınız.
Ciddiye almadığınız taktirde oluşacak ihlallerden hukuken ve siyaseten siz sorumlu olacaksınız.@TC_icisleri @TC_istanbul https://t.co/2JPfQF1Art

— Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) May 29, 2020


BABACAN: RAKEL DİNK’İ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür. Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink’i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız” dedi.

 

Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür.

Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink’i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız. 

— Ali Babacan (@alibabacan) May 29, 2020

GELECEK PARTİSİ: KISIR DÖNGÜYÜ YÜZÜMÜZE VURAN BİR ÖRNEK

Gelecek Partisi de tehdide sert tepki gösterdi. Parti’nin resmi sayfasından yapılan açıklamada, “Hrant Dink’in 2007 yılında, dönemin iktidarını köşeye sıkıştırıp Türkiye’yi vesayetleri altında tutmak isteyen karanlık mahfillerce öldürülmesinin ardından kurulan Hrant Dink Vakfı, Rakel Dink ve avukatının bugün ölüm mesajlarıyla tehdit edilebilmesi, ülkemizin yaşadığı kısır döngüyü yüzümüze vuran örneklerden birini daha ortaya koymuştur” denildi.

 

Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e Yönelik Tehditleri Şiddetle Kınıyoruz!

https://t.co/pMAZdNmnKE pic.twitter.com/mVS1FQ8vDO

— Gelecek Partisi (@GelecekPartiTR) May 29, 2020

“MEZKÛR KARANLIK BU ÜLKEYE YABANCI DEĞİL”

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bizler, o günlerde de karşısında durup mücadele verdiğimiz bu karanlık zihniyeti yakından tanıyoruz. Hukukun, toplumsal barış ve özgürlüklerin karşısında, öfke, kin, ayrımcılık ve her türlü vesayetin yanında konumlanan mezkur karanlık bu ülkeye hiç de yabancı değildir. Bu zihniyet, hukukun rafa kalktığı, özgürlüklerin kısıtlandığı, despotik uygulamaların neşvünema bulduğu ortamlardan beslenir. Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak, fay hatları üzerinde gezinerek adalet duygusunu tarumar edip, bir arada yaşamın umutlarını dinamitlemeyi marifet bilir.”

“DEŞİFRE EDİLMESİ ÖNEM ARZ EDİYOR”

“Ölüm tehdidinin içinde yer alan “Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklindeki manidar ifadenin bilinçli olarak seçildiği açıktır. Bu yönüyle bugünün iktidarını da töhmet altında bırakıcı bir sinsilik içermektedir. Böyle olması nedeniyle, sadece vakfın yöneticilerinin can güvenliği açısından değil, iktidar açısından da bu karanlık zihniyet odaklarının ivedilikle deşifre edilmesi önem arz etmektedir. Hukuk, adalet ve toplumsal barışın inşası için hep birlikte mücadele vermek, bu karanlık mahfillere dönük en anlamlı ve güçlü mesaj olacaktır.”

HRANT’IN ARKADAŞLARI: GÖZ GÖRE GÖRE GELEN HRANT DİNK CİNAYETİNİ HATIRLATIYOR

Hrant’ın Arkadaşları grubundan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu mesajlar tam da göz göre göre işlenen Dink cinayetini hatırlatır biçimde ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganını içeriyor. Son günlerde dört bir yanda kendini gösteren ırkçı,ayrımcı ve nefret suçu barındıran hadiseler de göz önünde bulundurulduğunda; bu tehditlerin kamuoyu ve yetkililer tarafından büyük bir ciddiyetle ele alınması gerektiğini hatırlatır sorumluluklarını yerine getirmeye davet ederiz. Karşı karşıya olduğumuz durum, geçiştirilebilecek, görmezden gelinebilecek, ‘bir şey çıkmaz bundan’ diyerek gündem dışına itilebilecek türden değildir. Hiç kimse Rakel Dink’i tehdit edemez. Hiç kimse Dink Ailesi’ni tehdit edemez. Hiç kimse avukatları, vakıf çalışanlarını tehdit edemez. Rakel Dink’in, Dink Ailesi’nin, avukatların ve Hrant Dink Vakfı çalışanlarının sonuna kadar yanındayız.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tehditle ilgili resen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık soruşturma kapsamında Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne konuyla ilgili talimat yazısı gönderdi. Yazıda, söz konusu tehdit olayına ilişkin gereken tüm araştırmanın titizlikle yürütülerek şüpheli veya şüphelilerin tespitine çalışılması ve suç ihbarında bahsi geçen elektronik postanın ekran görüntüleri ile birlikte temin edilerek, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince de ilgili elektronik postanın incelenmesi talimatı verildi.

Savcılığın yazısında, ayrıca şüphelilerin kimlik tespitine çalışılması ile söz konusu elektronik postanın ekran görüntülerinin tahkikat evrakına eklenilmesi istendi. Tehdide maruz kaldığı iddia olunan vakfın yöneticileri veya mütevelli heyetinin müşteki sıfatıyla ifadelerine başvurulması istenen yazıda, olaya ilişkin gereken araştırmanın kapsamlı bir şekilde yapılabilmesi için güvenlik büro ve terör büro ile irtibatlı bir şekilde olayın araştırılarak muhtemel şüpheli şahısların arşiv kaynakları üzerinden araştırılması talimatı iletildi. Yazıda, şüphelilerin tespiti halinde ivedi bir şekilde başsavcılıktan talimat alınması da vurgulandı.

ShareTweet
Previous Post

“UEFA Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul’da oynanmayacak” iddası

Next Post

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı geçen tek isim

İLGİLİHABERLER

Amasya’da biyogaz tesisinde metan gazından zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti
GÜNDEM

Amasya’da biyogaz tesisinde metan gazından zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti

February 11, 2026
5.1k
CHP’li Gül Çiftci’den ‘Akın Gürlek’ tepkisi: Erdoğan ‘artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor
GÜNDEM

CHP’li Gül Çiftci’den ‘Akın Gürlek’ tepkisi: Erdoğan ‘artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor

February 11, 2026
5.1k
Irak’tan Fidan’a “içişlerine müdahale” suçlaması
GÜNDEM

Irak’tan Fidan’a “içişlerine müdahale” suçlaması

February 11, 2026
5k
Aziz İhsan Aktaş: Nakdi talepleri karşılamak zorunda kalıyordum
GÜNDEM

Aziz İhsan Aktaş: Nakdi talepleri karşılamak zorunda kalıyordum

February 11, 2026
5k
Akın Gürlek kürsüye çağrılınca Meclis’te kavga çıktı
GÜNDEM

Akın Gürlek kürsüye çağrılınca Meclis’te kavga çıktı

February 11, 2026
5.1k
Kahraman MS atağı nedeniyle yine hastaneye sevk edildi
GÜNDEM

Kahraman MS atağı nedeniyle yine hastaneye sevk edildi

February 11, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Devlet Bahçeli: MHP yeni atanan bakanların arkasında

Devlet Bahçeli: MHP yeni atanan bakanların arkasında

February 11, 2026
5k
Irak’tan Fidan’a “içişlerine müdahale” suçlaması

Irak’tan Fidan’a “içişlerine müdahale” suçlaması

February 11, 2026
5k
Aziz İhsan Aktaş: Nakdi talepleri karşılamak zorunda kalıyordum

Aziz İhsan Aktaş: Nakdi talepleri karşılamak zorunda kalıyordum

February 11, 2026
5k
Ahlatcı Holding ‘kara para’ ve ‘kaçakçılık’ iddiasını yalanladı

Ahlatcı Holding ‘kara para’ ve ‘kaçakçılık’ iddiasını yalanladı

February 11, 2026
5k
Kahraman MS atağı nedeniyle yine hastaneye sevk edildi

Kahraman MS atağı nedeniyle yine hastaneye sevk edildi

February 11, 2026
5k
Gaziantep’te askeri araç şarampole devrildi

Gaziantep’te askeri araç şarampole devrildi

February 11, 2026
5k
Akın Gürlek, X hesabı açtı: İlk mesajını tahmin etmek zor değil!

Akın Gürlek, X hesabı açtı: İlk mesajını tahmin etmek zor değil!

February 11, 2026
5k
Gece yarısı aniden fenalaşmıştı: Kanbolat Görkem Arslan’ın ölüm nedeni belli oldu

Gece yarısı aniden fenalaşmıştı: Kanbolat Görkem Arslan’ın ölüm nedeni belli oldu

February 11, 2026
5.1k
Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi oldu: Oğlunun paylaşımı yeniden gündemde

Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi oldu: Oğlunun paylaşımı yeniden gündemde

February 11, 2026
5.1k
Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den ilk açıklama

Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den ilk açıklama

February 11, 2026
5.1k
Almanya’da Türk işletmeci eşini öldürdü

Almanya’da Türk işletmeci eşini öldürdü

February 11, 2026
5.1k
Al Jazeera: İsrail’in kullandığı termal silahlar nedeniyle Gazze’de 2 binden fazla kişi “fiziksel kanıt bırakmadan” öldü

Al Jazeera: İsrail’in kullandığı termal silahlar nedeniyle Gazze’de 2 binden fazla kişi “fiziksel kanıt bırakmadan” öldü

February 11, 2026
5.1k
Ünlü manken ve sunucuya hapis cezası

Ünlü manken ve sunucuya hapis cezası

February 11, 2026
5.1k
LPG’nin litre fiyatına 20 kuruşluk zam geldi

LPG’nin litre fiyatına 20 kuruşluk zam geldi

February 11, 2026
5k
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’a “Kent Uzlaşısı” davasında tahliye

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’a “Kent Uzlaşısı” davasında tahliye

February 11, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.