Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Prototip AKP hukukçusu Yargıtay Üyesi Aydıner hakkında çete kurmaktan suç duyurusu

by aktifhabercom
December 6, 2019
Prototip AKP hukukçusu Yargıtay Üyesi Aydıner hakkında çete kurmaktan suç duyurusu
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, eski MİT mensubu olduğu belirtilen Mehmet Ali Bal, Nizamedin K.’nin çete kurarak bir iş kadınının hisselerini ve parasını almaya çalıştıkları iddiasıyla soruşturma başlattı.

17/25 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından yargı camiasında yürütülen görevden alma döneminde yıldızı parlayan Ömer Faruk Aydıner hakkında çete kurmak ve haksız kazanç elde etmek gibi suçlamalarla hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Aydıner’in kurduğu iddia edilen çetede iki eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Mehmet Ali Bal, Nizamedin K. isimli şahıslarında olduğu öğrenildi.

T24’de yer alan skandal suçlamada Yargıtay Üyesi Aydıner’in bir iş kadının hisselerini Nizamedin K.’ye devretmesi için kendi el yazısıyla sözleşme hazırladığı ve iş kadınından para aldığı iddiaları sıralandı. Bu konudaki whatsapp yazışmalarına suç duyurusunda yer verildi. Suçlanan isimler ise mali güçlük çeken iş kadınının rızasıyla hisse devri yaptığını, mali sıkıntısının sona ermesinden sonra ise hisselerini kurtarmak için iftira yolunu seçtiğini öne sürdü. T24’ün ulaştığı Aydıner, iddiaları reddederken, karşı dava açacağını söyledi, iddia sahiplerinin amacının konuyu medyaya taşımak olduğunu belirterek, bu nedenle açıklama yapmayacağını ifade etti.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Hüseyin Çelik: AK Parti bir kadro hareketi olmaktan çıkıp tek adam partisine dönüşmüş durumda

Hüseyin Çelik: AK Parti bir kadro hareketi olmaktan çıkıp tek adam partisine dönüşmüş durumda

January 20, 2026
5.1k
Elazığ Maden’deki 36 köyde 8 gündür elektrik yok

Elazığ Maden’deki 36 köyde 8 gündür elektrik yok

January 20, 2026
5k

İzmir’de yaşayan bir iş kadını avukatı aracılıyla bir dönem İzmir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner ve MİT mensubu olduğu belirtilen arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın dilekçeyi almamak için direndiği fakat sancılı bir sürecin ardından alınan suç duyurusu, işleme alınarak bir savcı soruşturma yapmak amacıyla dosyaya atandı.

Savcılığın ısrarla, dilekçede ismi yer alan Yargıtay üyesi Aydıner hakkında Yargıtay’a şikâyet başvurusu yapılmasını istemesine rağmen dilekçede “çete” suçlaması yer aldığı için ve çete bağlantılar söz konusu olduğu gerekesiyle başvuruyu kabul etmek zorunda kaldı. Savcılık tarafından suç duyurusu Yargıtay Başkanlığı’na da verildi. Başkanlığın henüz bir işlem başlatmadığı ifade edildi.

T24’de yer alan haber şu şekilde;

Dilekçede, çete kurmakla itham edilen isimler Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, eski MİT mensubu olduğu belirtilen Mehmet Ali Bal, geçmişte uyuşturucu suçundan yargılanan Nizamedin K. ve avukatları.

Dilekçede, İzmirli iş kadını A.K.,’nin eşinden boşandıktan sonra hissedarı olduğu şirketi yönettiği, bir süre sonra mali sıkıntı yaşadığı anlatılıyor. Bu süreçte A.K.’nin İzmir’de şirketi bulunan Nizamedin K. ile tanıştığı ve sık görüşmeye başladıkları, Nizamedin K.’nin, A.K.’nin şirketinin yaptığı daireleri almak istediğini söylediği aktarılıyor.

Bundan sonrası ilginç… Nizamedin K.’nin eski İzmir Başsavcısı, Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner ve eski MİT mensubu Mehmet Ali Bal’la da yakın arkadaş olduğu,  A.K.’nin güvenini bu şekilde kazandığı, sonra da “emanet para” vermeyi teklif ettiği ifade ediliyor.

“EMANET PARA” AKTARIMI

Buna göre, A.K.’nin şirketinin ekonomik sorun yaşadığı dönemde Nizamedin K., 31 Ekim 2018 ila 31 Aralık 2018 tarihleri arasında 1 milyon 88 bin TL’yi şirkete aktarıyor. 1 Ekim 2018’de 200 bin Euro, 7 Şubat 2019’da da 90 bin dolar emanet para daha şirkete veriliyor. Toplamda borç olarak verildiği söylenen miktar, dilekçeye göre, 2 milyon 942 bin 310 TL.

“YÜZDE 25’İ BENİM”

Dilekçede, bir süre sonra A.K.’yi evine çağıran Nizamedin K.’nin, “Ben borç para vermedim. Şirketin yüzde 25’i benim. Burada halledilmeden buradan çıkılmayacak” dediği, A.K.’yi evden ayrılmak istemesi üzerine tartakladığı, bu sırada avukat Fatih Turhan’ın, “Bu seni burada öldürür, en iyisi senet falan imzala, kurtul” dediği iddiası yer alıyor. A.K.’nin uzun konuşmalardan sonra imza atmadan evden ayrılmayı başardığı söyleniyor.

200 BİN DOLARI AYDINER’İN

Dilekçede Nizamedin K.’nin, telefonla aramayı sürdürerek, “Yolladığım paranın 200 bin dolarını Ömer Faruk Aydıner’e vermen lazım. O gün bu miktarı ondan aldım” dediği, A.K.’nin de bir süre sonra tehdit telefonlarının artması üzerine Aydıner’e giderek yardım istediği ifade ediliyor.

Dilekçeye göre, Yargıtay üyesinin olayla ilgisi bundan sonra başlıyor. Aydıner’in durumu çözeceğini söylediği, İstanbul’da Mehmet Ali Bal’ın evinde bir toplantı düzenleyeceğini ilettiği, A.K.’nin de 30 Haziran 2019’da bu toplantıya çağrıldığı anlatılıyor. Bu toplantının yapıldığını yalanlayan kimse yok.

Toplantıya Nizamedin K. de katılıyor. Dilekçede, toplantıda yaşanan, “A.K., yine baskı altında kalmıştır. Ömer Faruk Aydıner, müvekkilime, ‘Bir devir sözleşmesi yapalım. Ama Mehmet Ali Bal adına olsun. Şimdilik böyle yazalım kurtul’ diyerek baskı altına almıştır” deniliyor. İddiaya göre Aydıner, el yazısıyla hisse devri sözleşmesi hazırlıyor ve A.K.’ye bu el yazısı sözleşme imzalatılıyor. Sözleşmenin bir örneği soruşturma dosyasında var.

SÖZLEŞMEYİ KENDİSİ HAZIRLADI

Dilekçede de bu durum için “Bir dönem Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Üst Kurulu’nda çalışan yargı mensubu bir kişinin geçmişi bu kadar şaibeli olan Nizamedin K.’nin faydasına çalışarak, görevini ve görevinin getirdiği ahlaki sorumlulukları unutmuş olması manidardır. Müvekkilim oradan can havliyle çıkmıştır” ifadeleri kullanılıyor.

DEVİR SÖZLEŞMESİ

Ancak olaylar bitmiyor. A.K.’ye İzmir’e döndükten sonra bu kez sözleşmenin gereği olarak noter kanalıyla yüzde 25 hissesini devretmesi söyleniyor. Mehmet Ali Bal, yanına aldığı noter görevlisi ile ofisine geliyor ve 26 Temmuz 2019’da A.K., sözleşmeyi kendi ofisinde imzalıyor. Dilekçeye göre, baskı ve tehditle.

ÇOCUKLARIYLA TEHDİT

Dilekçede bu konuda, Nizamedin K.’nin, A.K.’nin çocuklarını takip ettirdiği, bu korku atmosferinde sözleşmeyi imzalamak zorunda kaldığı anlatılıyor.

200 BİN DOLAR VE 500 BİN TL KÂR

Ancak bununla da bitmiyor. Dilekçede, Mehmet Ali Bal’ın bir süre sonra A.K.’ye, Aydıner’in parası olan 200 bin doları ödemesi için baskı yaptığı, Aydıner’in de A.K.’ye cep telefonundan mesaj gönderdiği ifade ediliyor. Bu mesaj örnekleri dosyada yer alıyor.

Aydıner’in parayı nakit istediği, mümkün olmadığı yanıtını alınca iban numarası verdiği ancak A.K.’nin, “Paranın şirket hesabından verileceği, gönderen hesabın Nizamedin K.’ye ait olduğu, ancak o hesaba geri gönderilebileceği” yanıtını verdiği ifade ediliyor. Aydıner’e ait paranın Nizamedin K. hesabından niye gönderildiği belirsiz ancak bunun da dekontları var. Bu konuda Aydıner ile A.K. arasındaki whatsapp mesajlaşmaları bulunuyor.

Aydıner’in, mesajlarında, “O zaman şöyle yapalım, 1 milyon TL gönderdiğim parayı Nizam’a gönderirsiniz, kâr olan 500’ü yukarıdaki hesaba gönderirsiniz’ dediği, neyin kârı olduğu anlaşılamayan parayı bulamayan A.K.’nin ise daire vermeyi teklif ettiği iddia ediliyor.

Dilekçeye göre, bu konuda anlaşılamaması üzerine paranın bir kısmı bankadan, kalan 500 bin TL ise elden veriliyor. Aydıner, parayı aldığına dair belge imzalıyor. Dilekçede, A.K.’nin, Aydıner’e, “Keşke adaleti temsil eden bir insan olarak size bu davranışı zorlayan kişinin de kim olduğunu ve ne sözler verip ne noktaya geldiğini de sorgulasanız…” mesajını gönderdiği, Aydıner’in ise “Karşında aptal yok. Benim hukukçuluğumu sorgulamak ise haddin değil. Kusura bakma insan paradan daha kıymetlidir. Sadece polemik yapıyorsun. Ben borç göndermedim. Daire aldım, dükkan aldım. Bunların hiçbirini zamanında yerine getirmedin. Sen zor gününde yanında olan kişiyi feraha erince sattın. Ve biz de sana yardımcı olmaya çalıştık ama geldiğim nokta, insanları kullanıp atıyorsunuz” karşılığını verdiği anlatılıyor. Bu mesaj örnekleri de dosyada yer alıyor.

Avukat Öztaşdönderen, “Bir Yargıtay üyesinin bir toplantıya katılıp, eline kalem kağıt alıp hukuki danışmanlık yapması normal mi? Bunun izahı bize göre yoktur. Bir de nasıl bir ticari ilişki kurmuş ki 500 bin kâr elde etmiş Sayın Aydıner?  Yargıtay üyelerine has serbestlikler mi söz konusu?” ifadelerini kullanıyor.

Dilekçede, tüm isimler hakkında çete suçundan işlem yapılması talep edildi. Başsavcılık da soruşturma başlatarak bir savcıyı görevlendirdi.

ShareTweet
Previous Post

Bir siyanür vakası daha: 21 yaşındaki genç intihar etti

Next Post

Yargıç Richard Berman, Halkbank’ın talebini reddetti

İLGİLİHABERLER

Hüseyin Çelik: AK Parti bir kadro hareketi olmaktan çıkıp tek adam partisine dönüşmüş durumda
GÜNDEM

Hüseyin Çelik: AK Parti bir kadro hareketi olmaktan çıkıp tek adam partisine dönüşmüş durumda

January 20, 2026
5.1k
Elazığ Maden’deki 36 köyde 8 gündür elektrik yok
GÜNDEM

Elazığ Maden’deki 36 köyde 8 gündür elektrik yok

January 20, 2026
5k
Netflix ve Warner Bros arasında yeni anlaşma
GÜNDEM

Netflix ve Warner Bros arasında yeni anlaşma

January 20, 2026
5.1k
İÜ rektörü Ekşi Sözlük’ten başlık sildirtti
GÜNDEM

İÜ rektörü Ekşi Sözlük’ten başlık sildirtti

January 20, 2026
5k
ABD elçisi Barrack: SDG’nin rolü büyük ölçüde sona erdi
DÜNYA

ABD elçisi Barrack: SDG’nin rolü büyük ölçüde sona erdi

January 20, 2026
5k
Firari Murat Gülibrahimoğlu ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ortak olduğu ortaya çıktı
GÜNDEM

Firari Murat Gülibrahimoğlu ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ortak olduğu ortaya çıktı

January 20, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Bahçeli: Uzatılan el, kalkan yumrukla yer değiştirebilir

Bahçeli: Uzatılan el, kalkan yumrukla yer değiştirebilir

January 21, 2026
5k
Murat Çalık yaşadığı süreci anlattı: “Bir gün boyunca aç bırakıldım”

Murat Çalık yaşadığı süreci anlattı: “Bir gün boyunca aç bırakıldım”

January 21, 2026
5k
Suriye’de yeni genelge: Mezhepçilik yasaklandı

Suriye’de yeni genelge: Mezhepçilik yasaklandı

January 21, 2026
5k
DEM Parti’den Nusaybin’de yürüyüş: “Kürt’ün kimliğinin tanınması bu kadar mı zorunuza gidiyor?”

DEM Parti’den Nusaybin’de yürüyüş: “Kürt’ün kimliğinin tanınması bu kadar mı zorunuza gidiyor?”

January 21, 2026
5k
İran’ın zengin çocukları protestolar sürerken Van’a koştu

İran’ın zengin çocukları protestolar sürerken Van’a koştu

January 21, 2026
5.1k
IFAB’tan tarihi karar: 10 saniyede saha dışına

IFAB’tan tarihi karar: 10 saniyede saha dışına

January 21, 2026
5k
Selçuk İnan’ın şikayetçi olduğu kadın gazeteciye hapis cezası

Selçuk İnan’ın şikayetçi olduğu kadın gazeteciye hapis cezası

January 21, 2026
5k
Kolları ve kafası kesik halde bulunmuştu: Boğaz’daki cansız beden Rus yüzücünün çıktı

Kolları ve kafası kesik halde bulunmuştu: Boğaz’daki cansız beden Rus yüzücünün çıktı

January 21, 2026
5.1k
Şırınga ile bulundu: Beyoğlu’nun arka sokağında İngiliz profesörün şüpheli ölümü

Şırınga ile bulundu: Beyoğlu’nun arka sokağında İngiliz profesörün şüpheli ölümü

January 21, 2026
5.1k
Tabela bir kez daha değişti: Akaryakıta zam geldi

Tabela bir kez daha değişti: Akaryakıta zam geldi

January 21, 2026
5k
Kartalkaya’da 78 canın ardından bir yıl: Grand Kartal Otel yangınında yaşamını yitirenler için karanfil ve mumlar dikildi, dilek balonları uçuruldu

Kartalkaya’da 78 canın ardından bir yıl: Grand Kartal Otel yangınında yaşamını yitirenler için karanfil ve mumlar dikildi, dilek balonları uçuruldu

January 21, 2026
5k
Bayrampaşa Belediyesi’ne yeni operasyon: Hasan Mutlu’nun kardeşi de gözaltına alındı

Bayrampaşa Belediyesi’ne yeni operasyon: Hasan Mutlu’nun kardeşi de gözaltına alındı

January 21, 2026
5k
Diyanet’e fitre tepkisi: Kendi yemekhanesinde bile 3 öğün yemeğin maliyetine yetmiyor

Diyanet’e fitre tepkisi: Kendi yemekhanesinde bile 3 öğün yemeğin maliyetine yetmiyor

January 21, 2026
5k
Kartalkaya’daki yangın faciasının birinci yıl dönümü: Yasımızı yaşamak yerine hâlâ dosyaların peşindeyim; bu devletin bize borcu var

Kartalkaya’daki yangın faciasının birinci yıl dönümü: Yasımızı yaşamak yerine hâlâ dosyaların peşindeyim; bu devletin bize borcu var

January 21, 2026
5k
Trump: Hiç kimse NATO için benden daha fazlasını yapmamıştır, bensiz tarihin çöplüğünde kalırlardı

Trump: Hiç kimse NATO için benden daha fazlasını yapmamıştır, bensiz tarihin çöplüğünde kalırlardı

January 21, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.