Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Haraç vermeyi reddeden Dumankaya, Sabah’ın hedefi oldu: Daha çok beklersiniz!

by aktifhabercom
July 25, 2021
Haraç vermeyi reddeden Dumankaya, Sabah’ın hedefi oldu: Daha çok beklersiniz!
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Ankara’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastaneye kaldırıldı

Ankara’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastaneye kaldırıldı

November 27, 2025
5k
AKP’li Şamil Tayyar ‘İmralı notları’nı ballandıra ballandıra anlattı: Bahçeli’ye selam göndermiş

AKP’li Şamil Tayyar ‘İmralı notları’nı ballandıra ballandıra anlattı: Bahçeli’ye selam göndermiş

November 27, 2025
5k

AKP rejiminin harami düzeni, Sabah gazetesinin gasp edilen Dumankaya Holding’le ilgili yayınlarıyla tamamen deşifre oldu. Dumankaya Şirketler Grubu ile ilgili daha önce yargı sürecinde çürütülen iddialar, Sabah aracılığıyla yeniden tedavüle sokuldu.


Tr724’ten İlker Doğan’ın haberi şöyle;

Gazete, günlerdir mahkeme safahatında resmi belgelerle çürütülmüş iddiaları ‘gerçekmiş’ gibi yazıyor. Peki bunun sebebi ne? Bu soruya Dumankaya İnşaat’ın eski yönetim kurulu Başkanı Uğur Dumankaya sosyal medya hesabından cevap verdi: “Geçenlerde bize ‘Verin mal varlığınızın yüzde 50’sini, verelim size şirketlerinizi’ teklifini ilettiler. Red edip, hukuku hatırlattık. Birilerine haraç vermememiz kötü örnek oldu herhalde. Daha çok beklersiniz.”


Rejimin ‘haraç’ istediği, “Mal varlığınızın yarısını/üçte birini verirseniz şirketleri size devrederiz” teklifinde bulunduğu tek grup Dumankaya değil. Birçok holdinge aynı teklif yapılıyor. Dumankaya gibi hukuku hatırlatan ve ‘haraç’ vermeye karşı çıkan grupların mallarına hukuksuzca çökülüyor.
 

Bir tanıdık vasıtasıyla birileri;
“Eğer malımızın yüzde 50’sini vermeyi kabul edersek şirketleri iade ettirebileceği”söylediler.

Ben de onlara;”Helal yoldan kazandığımız mallarımızdan bir kuruş bile vermeyeceğimizi,kimin haddine ki bizden haraç istemek“gibi vs şeyler söyledim.

— Uğur Dumankaya (@DumankayaUgur) July 2, 2021


“Bir tanıdık vasıtasıyla birileri, ‘Eğer malımızın yüzde 50’sini vermeyi kabul edersek şirketleri iade ettirebileceği’ söylediler. Ben de onlara. ‘Helal yoldan kazandığımız mallarımızdan bir kuruş bile vermeyeceğimizi, kimin haddine ki bizden haraç istemek’ gibi şeyler söyledim. Şu aymazlığa bakar mısınız. Ortalık ‘FE.Ö borsası, mallara çökmek’ vs. iddiaları ile çalkalanıyor. Bir sürü iddia ve ifşa var. Bizim gibi bir aileye bile teklif sunabiliyorlar. Biz 5 senedir mücadele ediyoruz. Vatandaşların tekliflerine bak… Mallarımızın yüzde 50’sine çökerlerken aynı zamanda suç ortağı da yapacaklar. Buradan duyuruyorum ki, aile olarak meşru yoldan yürüyeceğiz. Gayrimeşru tekliflerle gelen olursa, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Hukuk eninde sonunda kazanacak.”

HARAÇ VERMEDİ, HEDEF OLDU

Yukarıda aktarılan açıklamalar, AKP rejimi tarafından gasp edilen Dumankaya İnşaat’ın eski yönetim kurulu başkanı Uğur Dumankaya’ya ait. Uğur Dumankaya, bu paylaşımları 2 Temmuz’da yapmıştı. Edinilen bilgilere göre “mal varlığınızın yarısını verin, holdingi iade edelim” teklifi de bu paylaşımlardan hemen önce yapıldı.

Uğur Dumankaya söz konusu paylaşımı yapıp, ‘haraç’ isteyenleri deşifre ettikten sonra Dumankaya Holding, rejimin tetikçi basın organlarının hedefi haline geldi. Sabah gazetesi günlerdir Dumankaya Holding’le ilgili yayınlar yapıyor. Gazetenin yeniden gündeme getirdiği iddiaların tamamı geçmişte, yargı süreçlerinde çürütüldü. Ancak nafile, gazete algı operasyonlarına devam ediyor.

Sabah’ın 3 gün ardı ardına yayınladığı haberlerinde, Dumankaya’nın Hizmet Hareketi’ne himmet ve bağışlarının 2016’ya kadar sürdüğü belirtiliyor. Mustafa Sait Özkan imzasını taşıyan haberde 3,5 yıl önce gündeme getirilen iddialar, yeniymiş gibi aktarılıyor. Haberde, iddialara ilişkin mahkeme dosyasında yer alan ‘savunmalar’ ise hiç yer almıyor.
 

Neden hakkımızda linç kampanyası yapıldığını biliyoruz.
Yüzde 50 haraç vermedik.
Hukuk dedik.
Adalet dedik.
Bize yapılan her türlü zulüme rağmen.
Vatan dedik.
Devlet dedik.
Bu dönemde hakkımızı savunmaya devam ettik.
Birilerini çok rahatsız ettik.
Hala Hukuk ve vatan diyoruz. pic.twitter.com/ItW25sYr95

— Uğur Dumankaya (@DumankayaUgur) July 22, 2021


RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNE DE YARDIM YAPTIK

Uğur Dumankaya, söz konusu iddiaları sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Dumankara, “Ailem için ‘Cemaate şu kadar yardım yaptı’ deniliyor. Biz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine, Necmeddin Erbakan külliyesine de yardım yaptık. Biz Cemaat’in kurumlarına eğitime biraz da bizden katkı olsun diye yaparken diğer kurumlara da yaptık. Ama nedense sadece bir tarafa yaptığımız yardımlar dile getiriliyor. Suçumuz ne? Hayırseverlik. Evet. Hayırseverlik yaptık diye bu kadar sıkıntı çektik,” ifadelerini kullandı.

İDDİALARI TEK TEK ÇÜRÜTÜYOR

Uğur Dumankaya, gazetede yer alan iddiaları tek tek, delilleriyle çürütüyor. Gazete, Dumankaya personelinin Bank Asya’da maaş hesabı olmasını bile suç gibi göstermiş. Halbuki söz konusu dönemde THY, İSKİ gibi devlet kurumları da Bank Asya ile çalışıyordu. Haberde, maaş ödemelerinin Bank Asya üzerinden yapılması da ‘örgüte yardım’ olarak lanse edilmiş.

Uğur Dumankaya bu konuda şunları söylüyor: “Gazetecilik bu mu? Biz maaş ödemeleri için bankalardan teklif alırız. Bankasya en iyi teklifi verdiği için ilk defa maaş ödemesi için onlarla çalıştık. Bu arada 4 katılım bankası ile de çalışıyorduk. Devlet bile hala Bankasya ile çalışıyordu o zamanlar.”

HANGİ BELGELERİ SİLMİŞİZ, BİR TEK DELİL GÖSTERİN

Hiç bir somut belgeye dayanmayan haberde, “Kayyum heyetini şirketin silinen ve değiştirilen kayıtlarında yaptığı incelemelerde Dumankaya ailesinin örgüte sağladığı, burs, himmet, kurban kayıtları ortaya çıkarıldı.” deniliyor. Ancak hangi belgelerin silindiğine dair tek satır açıklama yok. Hizmet Hareketi’ne ne zaman, nasıl ve ne kadar destek verildiğine dair tek bir cümle de yer almıyor.

Uğur Dumankaya, “Komik iftiralardan biri de şirketin serverlarındaki bilgileri silmişiz. Biz de ERP sistemi var. Firmamız üst düzey teknolojik bir firmaydı ve bilgilerin bir kısmı da cloud’da saklanıyordu. Silemezsin. Neyi silmişiz de onlar geri getirilmiş? İğne ucu kadar bir delil koyun. Bu konuda mahkemedeki gizli tanık bile çelişkiye düştü ve hiç bir belge sunamadı. Ayrıca TMSF bilgi sistem ekibi hazırladığı raporda bu konudan hiç bahsedemedi. Çünkü öyle bir şey yok. Bir gizli tanığın delilsiz iddiaları ile ortaya çıkarılmış ve tarafımızdan mahkemede çürütülmüş deli saçması iddialar,” diyor.

BARIŞ DUMANKAYA’YA TEK KURUŞ ÖDENMEDİ

Sabah’ın haberinde ayrıca, 4 Temmuz 2016’da hisse devri protokolü ile  Barış Dumankaya’ya 35 milyon 281 bin lira ödeme yapıldığı ileri sürülüyor. Ancak Uğur Dumankaya bu iddiayı da yalanlıyor: “Barış Dumankaya ile ayrılma protokolü yaptığımız doğru. Şirketlere el konulmadan aylar önce yapmıştık. Çünkü onun yurtdışında olması şirkete zarar vereceği zannıyla hareket etmiştik. Yoksa bir kuruş dahi para çıkışı olmadı. O protokolde uyulmayan tek şey Barışa para verilmemesi oldu. Bak söylüyorum. Eğer Barışa 1 kuruş para verdiysek, atılan her iftirayı kabul edeceğim.”

O KİŞİYLE 8 YILDIR GÖRÜŞMÜYORUM

Sabah gazetesi, önceki gün ise  ‘Türksat yayınlarını kesmeye çalışan sivil, Dumankaya yöneticisi çıktı’ haberini yayınladı. Haberde, “15 Temmuz’da Türksat yayınlarını kesmeye çalışırken yakalanan Aydın Yavuz’un Dumankaya Grubu’nun iştiraklerinden ZET Teknoloji firmasının kurucusu olduğu belirlendi” deniliyordu.

Uğur Dumankaya, söz konusu kişiyle 8 yıl önce irtibatı kestiklerini, bunun da resmi belgelerle sabit olduğunu yazdı: “A.Y.’yi liseden beri tanıyorum. 2011 yılında Zet teknoloji adında yüzde 50/50 ortak bir şirket kurduk. Akıllı evler ile ilgili bir şirket idi. İşler umduğumuz gibi gitmedi. Maalesef ayrıldık. Mahkemelik olduk. 2013 başında. Yıl kaç 2021. 8 senedir görmüyoruz birbirimizi. Peki darbe girişimi ne zaman oldu? 2016. Tekrar söylüyorum. 2013’ten beri görmediğim biriyle beni nasıl ilişkilendirirsiniz beni?”

AKP İKTİDARINDA KESİNTİSİZ BÜYÜDÜK

Uğur Dumankaya, Sabah gazetesinin haberinde yer alan, “2011 yılında iflasın eşiğine gelen ve ‘FE.Ö’nün yardımıyla olağanüstü bir büyüme yakalayan..” cümlesine de tepkili: “Yuh be yuh… Tüm şirketlerimizin TMSF’nin elinde. 5 sene geçmiş. Sadece bir belge koyun, tüm şirketimiz sizin olsun. İddianameyi almış, sanki yeni bir şeymiş gibi koymuş. Bu konudaki iddiaları mahkemede cevap verdik. Mahkeme kayyımlara sordu. Cevap olarak; kem küm! Bu arada biz 2003 yılından itibaren yani AK Parti hükümeti ile istikrar gelip ekonomik kriz yorgunu ülkede ertelenen tüketim devreye girince kesintisiz büyüdük. Ta ki şirketleri kayyımlara devir edene kadar. AK Parti dönemindeki bana göre doğru ekonomi politikaları ile gayrimenkul şaha kalktı. Biz de nasibimizi aldık.”

DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ!

Uğur Dumankaya, mahkeme safahatında çürütülen iddiaların ‘yeniymiş’ gibi yeniden tedavüle sokulmasını ise şöyle açıklıyor: “İftiralarına devam ediyorlar. Bizi ‘darbeci’ ilan etmek istiyorlar. Peki 5 sene sonra ısıtıp ısıtıp tarafımızdan mahkemelerde kolayca çürütülmüş iddiaları neden ortaya sürüyorlar? Neden hakkımızda linç kampanyası yapıldığını biliyoruz. Yüzde 50 haraç vermedik. Hukuk dedik. Adalet dedik. Bize yapılan her türlü zulme rağmen vatan dedik. Devlet dedik. Bu dönemde hakkımızı savunmaya devam ettik. Birilerini çok rahatsız ettik. Hala Hukuk ve vatan diyoruz. Daha çok beklersiniz.”

 

ShareTweet
Previous Post

Bakan ‘Bitti’ deyip balık-ekmek yemişti: 17 metrede müsilaj tespit edildi

Next Post

Sekiz günde 43 kişi boğularak hayatını kaybetti

İLGİLİHABERLER

Ankara’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastaneye kaldırıldı
GÜNDEM

Ankara’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastaneye kaldırıldı

November 27, 2025
5k
AKP’li Şamil Tayyar ‘İmralı notları’nı ballandıra ballandıra anlattı: Bahçeli’ye selam göndermiş
GÜNDEM

AKP’li Şamil Tayyar ‘İmralı notları’nı ballandıra ballandıra anlattı: Bahçeli’ye selam göndermiş

November 27, 2025
5k
Hong Kong’da yangın: En az 83 kişi öldü, 300’e yakın kayıp var
GÜNDEM

Hong Kong’da yangın: En az 83 kişi öldü, 300’e yakın kayıp var

November 27, 2025
5k
11. Yargı Paketi: Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı
GÜNDEM

11. Yargı Paketi: Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı

November 27, 2025
5k
‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha
GÜNDEM

‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha

November 27, 2025
5k
Başsavcılık açıklayıp geri çekmişti: Bir BAE ‘düzeltmesi’ de Bakan Yılmaz Tunç’tan
GÜNDEM

Başsavcılık açıklayıp geri çekmişti: Bir BAE ‘düzeltmesi’ de Bakan Yılmaz Tunç’tan

November 27, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Dünya Kupası elemeleri: Türkiye, Bosna Hersek’i 93-71 yendi

Dünya Kupası elemeleri: Türkiye, Bosna Hersek’i 93-71 yendi

November 27, 2025
5k
Fenerbahçe, Ferencvaros’la 1-1 berabere kaldı

Fenerbahçe, Ferencvaros’la 1-1 berabere kaldı

November 27, 2025
5k
Alman ayakkabı markası Puma’ya Çinliler talip oldu

Alman ayakkabı markası Puma’ya Çinliler talip oldu

November 27, 2025
5k
Acun Ilıcalı’nın kayyım atanan kanalı satın alacağı iddia edildi

Acun Ilıcalı’nın kayyım atanan kanalı satın alacağı iddia edildi

November 27, 2025
5.1k
‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha

‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha

November 27, 2025
5k
Kuzey Akım sabotajının baş zanlısı Almanya’ya iade edildi

Kuzey Akım sabotajının baş zanlısı Almanya’ya iade edildi

November 27, 2025
5k
İranlı sinemacılara cevap verdi: Hükümetlere destek olarak yorumlanmamalı

İranlı sinemacılara cevap verdi: Hükümetlere destek olarak yorumlanmamalı

November 27, 2025
5k
Mehmet Ali Ağca, Papa’yla görüşmek için İznik’e geldi

Mehmet Ali Ağca, Papa’yla görüşmek için İznik’e geldi

November 27, 2025
5k
Yunan, Roma ve Osmanlı döneminden eser satan yedi kişi gözaltında

Yunan, Roma ve Osmanlı döneminden eser satan yedi kişi gözaltında

November 27, 2025
5k
Ölüm oranı en yüksek kanser türlerinden: Türkiye’de 15 milyon yurttaş risk altında

Ölüm oranı en yüksek kanser türlerinden: Türkiye’de 15 milyon yurttaş risk altında

November 27, 2025
5.1k
Almanya’da aile katliamı: 63 yaşındaki adam, dört aile üyesini öldürdükten sonra intihar etti

Almanya’da aile katliamı: 63 yaşındaki adam, dört aile üyesini öldürdükten sonra intihar etti

November 27, 2025
5.1k
Maça saatler kala TRT’den Fenerbahçe taraftarını kızdıran karar

Maça saatler kala TRT’den Fenerbahçe taraftarını kızdıran karar

November 27, 2025
5.1k
Bakanlıktaki ‘deney’ tabloyla ortaya çıktı: 240 kadına aynı şeyi içirmiş

Bakanlıktaki ‘deney’ tabloyla ortaya çıktı: 240 kadına aynı şeyi içirmiş

November 27, 2025
5.1k
Washington’da iki askeri vuran saldırgan, CIA için çalışmış

Washington’da iki askeri vuran saldırgan, CIA için çalışmış

November 27, 2025
5.1k
Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

November 27, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.