Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Haraç vermeyi reddeden Dumankaya, Sabah’ın hedefi oldu: Daha çok beklersiniz!

by aktifhabercom
July 25, 2021
Haraç vermeyi reddeden Dumankaya, Sabah’ın hedefi oldu: Daha çok beklersiniz!
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

‘Savcıyım’ deyip tehditler savuran kadın gözaltında

‘Savcıyım’ deyip tehditler savuran kadın gözaltında

February 21, 2026
5.1k
Alican Uludağ: Korkup biat etmedim

Alican Uludağ: Korkup biat etmedim

February 21, 2026
5k
Kimse Yok mu

AKP rejiminin harami düzeni, Sabah gazetesinin gasp edilen Dumankaya Holding’le ilgili yayınlarıyla tamamen deşifre oldu. Dumankaya Şirketler Grubu ile ilgili daha önce yargı sürecinde çürütülen iddialar, Sabah aracılığıyla yeniden tedavüle sokuldu.


Tr724’ten İlker Doğan’ın haberi şöyle;

Gazete, günlerdir mahkeme safahatında resmi belgelerle çürütülmüş iddiaları ‘gerçekmiş’ gibi yazıyor. Peki bunun sebebi ne? Bu soruya Dumankaya İnşaat’ın eski yönetim kurulu Başkanı Uğur Dumankaya sosyal medya hesabından cevap verdi: “Geçenlerde bize ‘Verin mal varlığınızın yüzde 50’sini, verelim size şirketlerinizi’ teklifini ilettiler. Red edip, hukuku hatırlattık. Birilerine haraç vermememiz kötü örnek oldu herhalde. Daha çok beklersiniz.”


Rejimin ‘haraç’ istediği, “Mal varlığınızın yarısını/üçte birini verirseniz şirketleri size devrederiz” teklifinde bulunduğu tek grup Dumankaya değil. Birçok holdinge aynı teklif yapılıyor. Dumankaya gibi hukuku hatırlatan ve ‘haraç’ vermeye karşı çıkan grupların mallarına hukuksuzca çökülüyor.
 

Bir tanıdık vasıtasıyla birileri;
“Eğer malımızın yüzde 50’sini vermeyi kabul edersek şirketleri iade ettirebileceği”söylediler.

Ben de onlara;”Helal yoldan kazandığımız mallarımızdan bir kuruş bile vermeyeceğimizi,kimin haddine ki bizden haraç istemek“gibi vs şeyler söyledim.

— Uğur Dumankaya (@DumankayaUgur) July 2, 2021


“Bir tanıdık vasıtasıyla birileri, ‘Eğer malımızın yüzde 50’sini vermeyi kabul edersek şirketleri iade ettirebileceği’ söylediler. Ben de onlara. ‘Helal yoldan kazandığımız mallarımızdan bir kuruş bile vermeyeceğimizi, kimin haddine ki bizden haraç istemek’ gibi şeyler söyledim. Şu aymazlığa bakar mısınız. Ortalık ‘FE.Ö borsası, mallara çökmek’ vs. iddiaları ile çalkalanıyor. Bir sürü iddia ve ifşa var. Bizim gibi bir aileye bile teklif sunabiliyorlar. Biz 5 senedir mücadele ediyoruz. Vatandaşların tekliflerine bak… Mallarımızın yüzde 50’sine çökerlerken aynı zamanda suç ortağı da yapacaklar. Buradan duyuruyorum ki, aile olarak meşru yoldan yürüyeceğiz. Gayrimeşru tekliflerle gelen olursa, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Hukuk eninde sonunda kazanacak.”

HARAÇ VERMEDİ, HEDEF OLDU

Yukarıda aktarılan açıklamalar, AKP rejimi tarafından gasp edilen Dumankaya İnşaat’ın eski yönetim kurulu başkanı Uğur Dumankaya’ya ait. Uğur Dumankaya, bu paylaşımları 2 Temmuz’da yapmıştı. Edinilen bilgilere göre “mal varlığınızın yarısını verin, holdingi iade edelim” teklifi de bu paylaşımlardan hemen önce yapıldı.

Uğur Dumankaya söz konusu paylaşımı yapıp, ‘haraç’ isteyenleri deşifre ettikten sonra Dumankaya Holding, rejimin tetikçi basın organlarının hedefi haline geldi. Sabah gazetesi günlerdir Dumankaya Holding’le ilgili yayınlar yapıyor. Gazetenin yeniden gündeme getirdiği iddiaların tamamı geçmişte, yargı süreçlerinde çürütüldü. Ancak nafile, gazete algı operasyonlarına devam ediyor.

Sabah’ın 3 gün ardı ardına yayınladığı haberlerinde, Dumankaya’nın Hizmet Hareketi’ne himmet ve bağışlarının 2016’ya kadar sürdüğü belirtiliyor. Mustafa Sait Özkan imzasını taşıyan haberde 3,5 yıl önce gündeme getirilen iddialar, yeniymiş gibi aktarılıyor. Haberde, iddialara ilişkin mahkeme dosyasında yer alan ‘savunmalar’ ise hiç yer almıyor.
 

Neden hakkımızda linç kampanyası yapıldığını biliyoruz.
Yüzde 50 haraç vermedik.
Hukuk dedik.
Adalet dedik.
Bize yapılan her türlü zulüme rağmen.
Vatan dedik.
Devlet dedik.
Bu dönemde hakkımızı savunmaya devam ettik.
Birilerini çok rahatsız ettik.
Hala Hukuk ve vatan diyoruz. pic.twitter.com/ItW25sYr95

— Uğur Dumankaya (@DumankayaUgur) July 22, 2021


RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNE DE YARDIM YAPTIK

Uğur Dumankaya, söz konusu iddiaları sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Dumankara, “Ailem için ‘Cemaate şu kadar yardım yaptı’ deniliyor. Biz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine, Necmeddin Erbakan külliyesine de yardım yaptık. Biz Cemaat’in kurumlarına eğitime biraz da bizden katkı olsun diye yaparken diğer kurumlara da yaptık. Ama nedense sadece bir tarafa yaptığımız yardımlar dile getiriliyor. Suçumuz ne? Hayırseverlik. Evet. Hayırseverlik yaptık diye bu kadar sıkıntı çektik,” ifadelerini kullandı.

İDDİALARI TEK TEK ÇÜRÜTÜYOR

Uğur Dumankaya, gazetede yer alan iddiaları tek tek, delilleriyle çürütüyor. Gazete, Dumankaya personelinin Bank Asya’da maaş hesabı olmasını bile suç gibi göstermiş. Halbuki söz konusu dönemde THY, İSKİ gibi devlet kurumları da Bank Asya ile çalışıyordu. Haberde, maaş ödemelerinin Bank Asya üzerinden yapılması da ‘örgüte yardım’ olarak lanse edilmiş.

Uğur Dumankaya bu konuda şunları söylüyor: “Gazetecilik bu mu? Biz maaş ödemeleri için bankalardan teklif alırız. Bankasya en iyi teklifi verdiği için ilk defa maaş ödemesi için onlarla çalıştık. Bu arada 4 katılım bankası ile de çalışıyorduk. Devlet bile hala Bankasya ile çalışıyordu o zamanlar.”

HANGİ BELGELERİ SİLMİŞİZ, BİR TEK DELİL GÖSTERİN

Hiç bir somut belgeye dayanmayan haberde, “Kayyum heyetini şirketin silinen ve değiştirilen kayıtlarında yaptığı incelemelerde Dumankaya ailesinin örgüte sağladığı, burs, himmet, kurban kayıtları ortaya çıkarıldı.” deniliyor. Ancak hangi belgelerin silindiğine dair tek satır açıklama yok. Hizmet Hareketi’ne ne zaman, nasıl ve ne kadar destek verildiğine dair tek bir cümle de yer almıyor.

Uğur Dumankaya, “Komik iftiralardan biri de şirketin serverlarındaki bilgileri silmişiz. Biz de ERP sistemi var. Firmamız üst düzey teknolojik bir firmaydı ve bilgilerin bir kısmı da cloud’da saklanıyordu. Silemezsin. Neyi silmişiz de onlar geri getirilmiş? İğne ucu kadar bir delil koyun. Bu konuda mahkemedeki gizli tanık bile çelişkiye düştü ve hiç bir belge sunamadı. Ayrıca TMSF bilgi sistem ekibi hazırladığı raporda bu konudan hiç bahsedemedi. Çünkü öyle bir şey yok. Bir gizli tanığın delilsiz iddiaları ile ortaya çıkarılmış ve tarafımızdan mahkemede çürütülmüş deli saçması iddialar,” diyor.

BARIŞ DUMANKAYA’YA TEK KURUŞ ÖDENMEDİ

Sabah’ın haberinde ayrıca, 4 Temmuz 2016’da hisse devri protokolü ile  Barış Dumankaya’ya 35 milyon 281 bin lira ödeme yapıldığı ileri sürülüyor. Ancak Uğur Dumankaya bu iddiayı da yalanlıyor: “Barış Dumankaya ile ayrılma protokolü yaptığımız doğru. Şirketlere el konulmadan aylar önce yapmıştık. Çünkü onun yurtdışında olması şirkete zarar vereceği zannıyla hareket etmiştik. Yoksa bir kuruş dahi para çıkışı olmadı. O protokolde uyulmayan tek şey Barışa para verilmemesi oldu. Bak söylüyorum. Eğer Barışa 1 kuruş para verdiysek, atılan her iftirayı kabul edeceğim.”

O KİŞİYLE 8 YILDIR GÖRÜŞMÜYORUM

Sabah gazetesi, önceki gün ise  ‘Türksat yayınlarını kesmeye çalışan sivil, Dumankaya yöneticisi çıktı’ haberini yayınladı. Haberde, “15 Temmuz’da Türksat yayınlarını kesmeye çalışırken yakalanan Aydın Yavuz’un Dumankaya Grubu’nun iştiraklerinden ZET Teknoloji firmasının kurucusu olduğu belirlendi” deniliyordu.

Uğur Dumankaya, söz konusu kişiyle 8 yıl önce irtibatı kestiklerini, bunun da resmi belgelerle sabit olduğunu yazdı: “A.Y.’yi liseden beri tanıyorum. 2011 yılında Zet teknoloji adında yüzde 50/50 ortak bir şirket kurduk. Akıllı evler ile ilgili bir şirket idi. İşler umduğumuz gibi gitmedi. Maalesef ayrıldık. Mahkemelik olduk. 2013 başında. Yıl kaç 2021. 8 senedir görmüyoruz birbirimizi. Peki darbe girişimi ne zaman oldu? 2016. Tekrar söylüyorum. 2013’ten beri görmediğim biriyle beni nasıl ilişkilendirirsiniz beni?”

AKP İKTİDARINDA KESİNTİSİZ BÜYÜDÜK

Uğur Dumankaya, Sabah gazetesinin haberinde yer alan, “2011 yılında iflasın eşiğine gelen ve ‘FE.Ö’nün yardımıyla olağanüstü bir büyüme yakalayan..” cümlesine de tepkili: “Yuh be yuh… Tüm şirketlerimizin TMSF’nin elinde. 5 sene geçmiş. Sadece bir belge koyun, tüm şirketimiz sizin olsun. İddianameyi almış, sanki yeni bir şeymiş gibi koymuş. Bu konudaki iddiaları mahkemede cevap verdik. Mahkeme kayyımlara sordu. Cevap olarak; kem küm! Bu arada biz 2003 yılından itibaren yani AK Parti hükümeti ile istikrar gelip ekonomik kriz yorgunu ülkede ertelenen tüketim devreye girince kesintisiz büyüdük. Ta ki şirketleri kayyımlara devir edene kadar. AK Parti dönemindeki bana göre doğru ekonomi politikaları ile gayrimenkul şaha kalktı. Biz de nasibimizi aldık.”

DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ!

Uğur Dumankaya, mahkeme safahatında çürütülen iddiaların ‘yeniymiş’ gibi yeniden tedavüle sokulmasını ise şöyle açıklıyor: “İftiralarına devam ediyorlar. Bizi ‘darbeci’ ilan etmek istiyorlar. Peki 5 sene sonra ısıtıp ısıtıp tarafımızdan mahkemelerde kolayca çürütülmüş iddiaları neden ortaya sürüyorlar? Neden hakkımızda linç kampanyası yapıldığını biliyoruz. Yüzde 50 haraç vermedik. Hukuk dedik. Adalet dedik. Bize yapılan her türlü zulme rağmen vatan dedik. Devlet dedik. Bu dönemde hakkımızı savunmaya devam ettik. Birilerini çok rahatsız ettik. Hala Hukuk ve vatan diyoruz. Daha çok beklersiniz.”

 

ShareTweet
Previous Post

Bakan ‘Bitti’ deyip balık-ekmek yemişti: 17 metrede müsilaj tespit edildi

Next Post

Sekiz günde 43 kişi boğularak hayatını kaybetti

İLGİLİHABERLER

‘Savcıyım’ deyip tehditler savuran kadın gözaltında
GÜNDEM

‘Savcıyım’ deyip tehditler savuran kadın gözaltında

February 21, 2026
5.1k
Alican Uludağ: Korkup biat etmedim
GÜNDEM

Alican Uludağ: Korkup biat etmedim

February 21, 2026
5k
89 yaşındaki Kırşehirli hayırsever Erol Şengök cezaevinde: Beni burada öldürecekler
GÜNDEM

89 yaşındaki Kırşehirli hayırsever Erol Şengök cezaevinde: Beni burada öldürecekler

February 21, 2026
5.1k
Justice Square 2025 Türkiye Raporu: Türkiye’de sistematik hak ihlalleri derinleşiyor
GÜNDEM

Justice Square 2025 Türkiye Raporu: Türkiye’de sistematik hak ihlalleri derinleşiyor

February 21, 2026
5k
Emin Alper: O kürsüyü kimin için kullanacağımızı bilemez hale geldik
GÜNDEM

Emin Alper: O kürsüyü kimin için kullanacağımızı bilemez hale geldik

February 21, 2026
5.1k
Erdoğan’ın iftar ziyareti, bakanını yalanladı
GÜNDEM

Erdoğan’ın iftar ziyareti, bakanını yalanladı

February 21, 2026
5.3k
Daha Fazla Haber
‘Filozof Atakan’ yıllar sonra ortaya çıktı: 17 yaşındaki halini tanımak mümkün değil

‘Filozof Atakan’ yıllar sonra ortaya çıktı: 17 yaşındaki halini tanımak mümkün değil

February 22, 2026
5.1k
Almanya’da sanayi devleri ve işçiler karşı karşıya: Yeni bir grev dalgası kapıda

Almanya’da sanayi devleri ve işçiler karşı karşıya: Yeni bir grev dalgası kapıda

February 22, 2026
5.1k
6 kez kalbi durdu: Köpeğin yaladığı kadın 24 saat sonra komaya girdi, 4 uzvu kesildi

6 kez kalbi durdu: Köpeğin yaladığı kadın 24 saat sonra komaya girdi, 4 uzvu kesildi

February 22, 2026
5.1k
Otobüs bekleyen kadın durakta başından vurularak öldürüldü

Otobüs bekleyen kadın durakta başından vurularak öldürüldü

February 22, 2026
5.1k
Eski OECD İcra Komitesi Başkanı Rende: Eğitimde acınacak durumdayız, sistemin değişmesi şart

Eski OECD İcra Komitesi Başkanı Rende: Eğitimde acınacak durumdayız, sistemin değişmesi şart

February 22, 2026
5k
Beşiktaş’ta istenmeyen adamdı: Rafa Silva’nın attığı gol sosyal medyayı salladı

Beşiktaş’ta istenmeyen adamdı: Rafa Silva’nın attığı gol sosyal medyayı salladı

February 22, 2026
5.1k
Okan Buruk’tan İstanbul’da kendilerini karşılayan taraftara mesaj: Ne yaparlarsa yapsınlar hep beraber başaracağız

Okan Buruk’tan İstanbul’da kendilerini karşılayan taraftara mesaj: Ne yaparlarsa yapsınlar hep beraber başaracağız

February 22, 2026
5k
IŞİD’den aylar sonra açıklama: Suriye’nin yeni yönetimi hedef alındı

IŞİD’den aylar sonra açıklama: Suriye’nin yeni yönetimi hedef alındı

February 22, 2026
5k
Modern çağın yeni pandemisi: Doğadan korkmak (Biyofobi)

Modern çağın yeni pandemisi: Doğadan korkmak (Biyofobi)

February 22, 2026
5k
Trump Grönland’a hastane gemisi yolladı

Trump Grönland’a hastane gemisi yolladı

February 22, 2026
5k
Şampiyon atlet Türkiye’yi tercih etti, ülkesinde eleştiriler yükseldi

Şampiyon atlet Türkiye’yi tercih etti, ülkesinde eleştiriler yükseldi

February 22, 2026
5k
Vatandaş iftar çadırı kuyruğunda: “Dışarıda yemek yiyemem, gücüm yetmez”

Vatandaş iftar çadırı kuyruğunda: “Dışarıda yemek yiyemem, gücüm yetmez”

February 22, 2026
5k
‘Savcıyım’ deyip tehditler savuran kadın gözaltında

‘Savcıyım’ deyip tehditler savuran kadın gözaltında

February 21, 2026
5.1k
Galatasaray, TFF’yi ‘göreve’ davet etti

Galatasaray, TFF’yi ‘göreve’ davet etti

February 21, 2026
5k
Hükümet Andrew’u taht varis listesinden çıkarmayı planlıyor

Hükümet Andrew’u taht varis listesinden çıkarmayı planlıyor

February 21, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.