İki çocuk annesi, mezarlıkta çiçek satarak kızını Oxford Üniversitesi’nde okutuyor
Eklenme tarihi :

Hatay’da 15 yıldır mezarlıkta çiçek satarak, evin geçimini katkı sağlayan iki çocuk annesi Gülseren Bozkurt, kazandığı parayla iki çocuğunu üniversitede okuttu.
Antakya ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’nın en eski çiçekçilerinden biri olan Gülseren Bozkurt mezarlık ziyaretine gelenlere çiçek satıyor.
İki çocuğu bulunan Bozkurt, oğlunu buradan kazandığı parayla okuttuğunu, kızının ise halen İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü anlattı.
15 yıldır mezarlık girişinde çiçek sattığını anlatan Bozkurt, "Eşim gündelik işlerde çalışıyor her zaman da iş bulamıyor. Bazen de bana yardım eder. Ben buradan kazandığım parayla çocuklarımı okutuyorum, evime katkı sunuyorum. Çalışmayı seviyorum. Çocuklarıma, liseye başladıkları günden bu yana katkı sunuyorum, onların okuması için çaba harcıyorum. Buradan kazandığım parayla bir çocuğumu okuttum, üniversiteyi bitirdi, kızım da halen yurt dışında Oxford Üniversitesi’nde okuyor” dedi.
'İSTERİM Kİ HER KADIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLSİN'
Kadınların çalışıp, kendi ayakları üzerinde durabildiğini ve fedakarlığın örneğini gözler önüne seren Bozkurt, “Gücü yeten her kadın isterim ki çalışsın, kendi ayakları üzerinde durabilsin. Çalışmak ayıp değil, muhtaç olmak ayıptır. Dünya Kadınlar Günü bir gün değil her gün olmalıdır, onlara karşı olan sevgi, saygı her gün olmalı. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
BENZER HABERLER
YAŞAM HABERLERİ
-
Dünya yörüngesine çıkan ilk turistler yeryüzüne döndü
-
Cin Ali’nin çizeri Selçuk Seymen yaşamını yitirdi
-
Uzmanlardan kuraklık uyarısı: Türkiye'de su açığı yüzde 60; önümüzdeki 10 yılda su krizi yaşanacak
-
'Eli acımasın' diye şofben hortumuyla dövmüş!
-
Eşinin maaşına el koyan koca ağır kusurlu sayıldı
-
Marmara Denizi'ndeki salya, su altını da sardı: Esas trajedi orada
-
Gölleri vuran kuraklık 36 yıllık uydu fotoğraflarıyla belgelendi
-
İstanbul'daki karaçam ormanları 'stresten' kuruyor
-
Çiçekçi kadının kızının Oxford’da eğitim görmediği ortaya çıktı
-
Yaren Leylek ve balıkçı Adem 10. yılda da buluştu