Kriz etkisini gösteriyor: Erdoğan tüm anketlerde düşüşte
Eklenme tarihi :

Belli başlı anket şirketlerinin son verilerine göre, artan ekonomik kriz nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın popüleritesinde ciddi bir düşüş yaşanıyor.
Bu ay yayınlanan bir dizi kamuoyu yoklaması, ekonomik kriz nedeniyle iktidardaki AKP ve MHP’nin ciddi oy kayıplarına uğradığını, muhalefet partilerinin oy oranlarında ise artışlar yaşandığını ortaya koydu.
Reuters haber ajansı tarafından derlenen verilere göre, Metropoll tarafından yapılan son ankette, Erdoğan’ın onay oranı yüzde 38,6 ile 2015’ten bu yana en düşük seviyeye düştü. Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan son ankette ise AKP’ye verilen destek oranı yüzde 27 seviyesinde çıktı. AKP’nin müttefiki MHP ise yüzde 6.3’e kadar düştü. Ankette ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 22,9, İYİ Parti yüzde 10,3, HDP ise yüzde 9,4 oy oranına ulaştı. Ankete katılanların yüzde 11’den fazlası ise kararsızlardan oluştu.
İkinci bir Metropoll anketinde ise Cumhur İttifakı’nın, iktidardaki Millet İttifakı’na göre ekonomiyi daha iyi yöneteceğine inandığını belirtenlerin sayısı yüzde 36,7’ye karşı yüzde 35,4’le daha fazla çıktı. Ankete katılanların yaklaşık %38’i Erdoğan’ı desteklediklerini söylerken, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sırasıyla yüzde 60 ve yüzde 51 oranında destekler alarak AKP liderini geçtiler. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise yüzde 38,5 oy aldı.
BENZER HABERLER
-
CHP'nin 'Milletin Sesi' mitinginin detayları belli oldu
-
Akşener: SADAT’ın kamp fotoğraflarını gördüm; ciddiye alınması gereken bir durum
-
Erdoğan’dan '36 ayda biter’ diyen müteahhite fırça: Ne diyor bu ya, nasıl Fatih torunusun!
-
Erdoğan: Suudi Arabistan ve BAE ile yaşananlar aile arasında patırtı gürültü
-
İmamoğlu gençlere seslendi: Bir yıl daha dikkatli olun, sonra özgürsünüz
SİYASET HABERLERİ
-
İYİ Partili Subaşı: Kürt meselesini 'sorun yok biz kardeşiz' diyerek çözemezsiniz
-
Ne şiir ne de fotoğraf işe yaradı! BAE'ye 'diz çöktüren' AKP'li Özkan görevden alındı
-
İlk defa oy kullanacak genç seçmenler anketi: CHP, AKP'ye fark attı
-
Arınç iktidarı ‘gençler’ üzerinden eleştirdi, ‘güven’ istedi
-
Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: 6'lı masada konuşuldu mu, şüphe mi duyuluyor?
-
Babacan gençlere ‘Metaverse evreni'nden seslendi
-
Görevden alınacağı iddia edilen AKP’li Özkan’dan ‘sıkı dostlar’ paylaşımı
-
Rabia da 'masada kaldı' Dokuz yıl sonra ilk ziyaret; Bakan Nebati Mısır yolcusu
-
Kılıçdaroğlu'ndan, 'SADAT ile alakam yok' diyen Erdoğan'a fotoğraflı yanıt
-
Erdoğan: SADAT’ın yöneticileriyle yakından uzaktan alakam yok