DEVA'dan valiliğe cevap: 'Sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz'
Eklenme tarihi :

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, 21 Mayıs’ta Gaziantep’te yapılacak mitinge halkı davet etti, kent valisine tepki gösterdi: Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), ilk mitingini 21 Mayıs’ta Gaziantep Kalealtı’nda düzenleyecek. Parti Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında Gaziantep halkını mitinge davet etti. Ayrıca DEVA Partisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Gaziantep Valiliği’ne de tepki gösteren Şahin, “Değerli Gaziantep halkına seslenmek istiyorum. DEVA Partisi’nin nefesi iktidarın ensesindedir. Ne yaparlarsa yapsınlar… DEVA’nın damalarının çağlayan olup önüne koyulan her türlü barajı yıkıp aşacağını ilk olarak sizler göstereceksiniz. Sizin önünüze koyulan bu zorlukları bir bir birlikte yıkacağız. Devletin kurumlarının itibarını alaşağı edenlere en iyi yanıtı siz vereceksiniz. Hepinizi 21 Mayıs’ta, saat 16’da Kalealtı mitingimize davet ediyorum” çağrısında bulundu.
Şahin, “Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın dün yaptığı basın toplantısında, partimizin Gaziantep mitinginin gerçekleştirileceği meydana dair valilikçe yapılan tahsisin usulsüz değiştirilmesine yönelik eleştirilerine karşı valiliğin yaptığı açıklamayı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın vali yapılan usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekirken, devlet adabı dışına çıkıp kendi ayıbını örtmek için suç duyurusu tehdidinde bulunuyor. Yazık, hem de çok yazık” dedi.
“Sayın Vali, öncelikle basın bildirisinde DEVA Partisi’nden bahsederken ‘bir siyasi parti’ olarak ifade etmenizi kınıyoruz. Resmî bir açıklamada muhatabınız DEVA Partisi. Demokrasi ve Atılım Partisi diyeceksiniz. Devletin valisinin herkese eşit mesafede durması gerektiğini bileceksiniz. Bir partinin valisi değil, kökü maziye dayanan bir medeniyetin bugünkü temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi olduğunuzu unutmayacaksınız. Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz. Halep Suriye’deyse, Cumhuriyetin başsavcılığı Gaziantep’tedir.“
Şahin ayrıca Yasemin Bilgel’in pazartesi günü (9 Mayıs) DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları’ndan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılmasına ilişkin de açıklamada bulundu. Şahin şunları söyledi:
“Sayın Yasemin Bilgel, görevinden kendi arzusuyla ayrılmıştır. Ayrılış gerekçesi olarak basına açıklamada bulunan bir parti yetkilimiz gerekçe olarak, sağlık sorunları ve görev alanı içerisinde yer alan ‘göç’ konusunda farklı bir ismin partiye katkı sunabileceğini belirtmiştir. Bu açıklama Sayın Bilgel’in istifa gerekçesi olarak tarafımıza sunduğu bir değerlendirme değildir. Bu konuda kamuoyuna en sağlıklı bilginin Sayın Yasemin Bilgel tarafından paylaşılmasının doğru olacağı kanaatindeyim. Ayrıca görev yaptığı süre içerisinde partimize önemli hizmetleri bulunan ve beraber çalışmaktan zevk aldığımız sevgili Yasemin Bilgel’e, partimiz ve bizlere yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.”
BENZER HABERLER
-
Babacan'ın eski yardımcısı Meral Akşener'in başdanışmanı oldu
-
Anket: AKP artık birinci parti değil
-
İmamoğlu, Financial Times'a konuştu: Erdoğan 2023'te kazanırsa görevden alınabilirim
-
CHP'li Emre: Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı helikopteri ile seyahat etmesi çok vahim
-
Gelecek Partisi’nden erken seçim için imza kampanyası
SİYASET HABERLERİ
-
Altılı masa yarın altıncı kez toplanıyor
-
'Şirketleşen Kızılay' Meclis'e taşındı: 'Hayır kurumuydu ticarethaneye döndü'
-
Özdağ: Adayı seçim kararından bir hafta sonra açıklayacağız
-
Altılı Masa, 3 Temmuz'da beşinci kez toplanacak
-
'Gerekirse yarım kilo et yeriz' diyen AKP'li vekil: 'Danışmanlarıma borçlandım'
-
Demirtaş: AKP’nin atacağı her adım seçim hesaplarından öte anlam taşımaz
-
Kemal Kılıçdaroğlu: Seçim ilk turda biter, sembolik aday olmaz
-
Teklifte değişiklik: En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL olacak
-
Meclis’e 16 yeni fezleke gönderildi
-
Bahçeli de ‘Erdoğan’ın adaylığı’ tartışmasına 'çalıştı'