"Yangın Erdoğan’ın yazlık sarayına yaklaşınca helikopterler, uçaklar hareketlendirildi"
Eklenme tarihi :

CHP'li Ali Öztunç, Marmaris’te çıkan ve üç gündür söndürülemeyen orman yangınının Erdoğan’ın Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayına yaklaşmasıyla ortada olmayan helikopter ve uçakların hareketlendirildiğini söyledi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın üçüncü günde devam ediyor. Geçen yıl yaşanan orman yangınlarından iktidarın ders çıkarmadığı Marmaris’te çıkan yangınlarda bir kez daha görüldü. Geçen yıl 139 bin 503 hektarlık alan kül olurken Marmaris’te çıkan yangına yapılan müdahalelerin yetersizliği yine tartışma konusu oldu.
Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz var. Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bir kimlik tespit edildi" derken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangında 3 bin hektarlık alanın etkilendiğini belirterek, "Her türlü tahsis işlemini dedikoduya mahal vermemek için iptal ettik" ifadelerini kullandı. Kirişci, yangına yakın bölgelerde ikamet eden 274 kişinin tahliye edildiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, uzun süre ortada görmedikleri helikopter ve uçakların; orman yanının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayına yaklaşmasıyla harekete geçtiklerini belirtti. Açıklama yaptığı yerin hemen arkasında çıkan dumanı gösteren Öztunç, “Arkamızda yanan bölge, cumhurbaşkanlığı sarayının hemen dibi... Cumhurbaşkanlığı sarayına yaklaştı yangın; hemen uçaklar, helikopterler, hemen bir hareketlenme oldu” dedi.
Öztunç’un bölgedeki gazetecilere yaptığı açıklamanın ilgili bölümü şöyle:
“Neredeydi bu helikopterler? Dün önceki gece neredeydi bu uçaklar, helikopterler? Ama bugün var; Allah için yalan söylemeyelim. Bugün helikopterler ve uçaklar var çalışıyor. Niye var biliyor musunuz; çünkü yangın cumhurbaşkanlığı sarayına dayandı; o yüzden var. Arkamızda yanan bölge, cumhurbaşkanlığı sarayının hemen dibi... Cumhurbaşkanlığı sarayına yaklaştı yangın; hemen uçaklar, helikopterler, hemen bir hareketlenme oldu. Orman yansın, önemli değil ama saraya yaklaşınca hemen müdahale ediyorlar.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Orman Yangınlarının Sürdüğü Marmaris Değirmenyanı Mevkisinde Açıklama Yapıyor - CANLI https://t.co/RhlGxRtflY
— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) June 23, 2022
BENZER HABERLER
-
RTÜK'ten Spotify, TELE 1, Halk Tv, Habertürk ve Netflix'e idari yaptırım
-
Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem! Karşılıklı büyükelçi atanacak
-
Bakanlığın düzenlediği konserde mikrofonu kaptı: Konya uyan artık, AK Parti'ye oy verme!
-
Yaz saati sorusuna Bakan’dan yanıt: Depresyona neden oluyor
-
17 Ağustos'un yıldönümünde olası İstanbul depremi için korkutan rapor: İlçe ilçe açıklandı
GÜNDEM HABERLERİ
-
Demans teşhisi konan Aysel Tuğluk'un tahliyesine beş ayrı itiraz
-
İmamoğlu'ndan riskli yapılar için 'kira desteği' açıklaması
-
İktidara yakın gazete: Esad'ın Erdoğan'dan beş talebi var
-
Selvi: Cemevlerine ibadethane statüsü gündemde yok, Alevi dedelerine maaş bağlanacak
-
Emekli işçi Ramazan Açıkgöz tahliyesine bir gün kala cezaevinde hayatını kaybetti
-
Stajının ilk gününde yaşamını yitiren öğrenciyi fırtınada ölüme terk etmişler
-
Karkamış'ta camilerden yapılan 'operasyon' anonsuna soruşturma: Maksadını aşan...
-
Alevi Vakıfları Federasyonu genel başkanı: Sadaka karşılığı satılık oyumuz yok
-
Elazığ'da 4,0 büyüklüğünde deprem
-
Altılı masanın göç metninde karşılıklı şerhler