Hablemitoğlu’nun avukatı: Katil zanlısı bir MİT elemanı
Eklenme tarihi :

Necip Hablemitoğlu suikastında adı geçen eski asker Nuri Gökhan Bozkır’ın MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilmesinin ardından iktidar medyası 20 yıl önceki cinayeti Gülen Hareketi yıkmaya çalışıyor.
IŞİD’e patlayıcı taşıyan soğan yüklü TIR’da suçüstü yakalanan, Hablemitoğlu suikastında da adı geçen eski asker Nuri Gökhan Bozkır, MİT operasyonu ile Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildi.Bozkır’ın getirilmesi Hablemitoğlu cinayetini yeniden gündeme taşırken, Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkı tanık ifadesine göre katil zanlısının MİT elemanı olduğunu kaydetti.
YAKALAMA KARARI 2019’DA ÇIKARILDI
‘KATİL ZANLISI MİT GÖREVLİSİ’
Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, Bozkır’ın yakalanması üzerine Tele1’e açıklamalarda bulundu. Cinayeti Gülen Hareketi işlediğinin söylenemeyeceğini kaydeden Avukat Barkın, cinayeti kimin işlediğinin bilinmediğini belirtti. Barkın, tanık ifadesine göre, katil zanlısının MİT elemanı olduğu ve Gökhan Nuri Bozkır’ın bu kişiyle ilişkili olduğunu kaydetti. Bozkır’ın getirilmesini televizyondan öğrendiklerini belirten Barkın, Bozkır’ın getirilmesinin cinayetin ve ardındaki gücün aydınlanmasına katkısı olmasını umduklarını kaydetti. Barkın, canlı yayında sunucunun “Cemaatin işlediğini söyleyebilir miyiz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “(Cinayeti Gülen Hareketi işledi ) Diyemeyiz. Diyemeyiz sorusu da kimseyi memnun etmiyor. Hablemitoğlu cinayetini kimin işlediğini kimse bilmiyor. Bir gazetecinin tanık ifadesine göre, katil olan kişi Gökhan Nuri Bozkır değil. Başka bir kişi. İfadesinin alınmasını talep ettiğimizde o kişinin olay tarihinde MİT görevlisi olduğu ve yurtdışında olduğuna dair rapor sundular. Gökhan Nuri Bozkır, bu kişiyle ilişkili.”
Hablemitoğlu'nun avukatı konuştu:
— BOLD (@BOLDmedya) January 28, 2022
Cinayeti Gülen Hareketi işledi diyemeyiz. Kimin işlediğini kimse bilmiyor.
Tanık ifadesine göre, katil zanlısı MİT elemanı. Gökhan Nuri Bozkır, bu kişiyle ilişkili.
@tele1comtr pic.twitter.com/rwlzHWKtuu
ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: ADALETE VE DEVLETE İNANCIMIZI KAYBETTİK
Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu ise Bozkır’ın getirilmesi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz” ifadelerine yer vermişti.
BENZER HABERLER
-
Katarlılar Kanal İstanbul’dan 157 bin metrekare alan aldı
-
Kadıköy Belediyesi'ne 'rüşvet' operasyonunda 124 kişiye tutuklama talebi
-
Yıldırım'ın konuşmasını kesti: Vallahi millet perişan, şu ekonomiye bir el atın
-
Alaattin Çakıcı’nın eroinle yakalanan adamını haber yapan gazeteci: Tehdit ediliyorum
-
Şanlıurfa’da da kız öğrencilere operasyon: 7 kişi tutuklandı
GÜNDEM HABERLERİ
-
Elon Musk, Twitter'la beraber kendini de batırıyor
-
Bursa'da kalp krizi geçiren 4 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
-
Karabük’te serbest bırakılan 9 kız öğrenciden 5’i tutuklandı
-
AKP’li belediyeyi ineğiyle protesto eden kişinin ahırı jandarma desteğiyle yıkıldı
-
Nedim Şener, 13 yaşındaki Mustafa’yla savaşıyor!
-
PTT’nin 4 yıldır kayıp altınları nerede?
-
CHP'li vekilden 'kıtlık' uyarısı: Tarımı bitirdiniz artık bu ithalat sevdasından vazgeçin
-
70 bin hektar yanmıştı: Manavgat'ta evlerin hafriyatı ormana döküldü
-
Kılıçdaroğlu'ndan gençlere söz: Önünüzdeki tüm engelleri kaldıracağım, benim boynumun borcu
-
Soylu, İmamoğlu’nun “ahmak” sözüne dava açmış