'128 milyar dolar' davasında gerekçeli karar açıklandı: Albayrak hırsıza benzetildi
Eklenme tarihi :

CHP'nin tazminata mahkûm edildiği "128 milyar dolar" davasında istinafın açıkladığı gerekçeli kararda, Berat Albayrak'ın "hırsıza" benzetilerek, kişilik haklarının ihlal edildiği savunuldu.
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "128 milyar dolar" tartışmasıyla ilgili CHP'ye karşı açtığı ve ana muhalefet partisinin 40 bin TL tazminata mahkûm edildiği davada istinaf gerekçeli kararını açıkladı.
İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, geçen mart ayında CHP'nin 60 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetmişti. CHP'nin itirazını değerlendiren İstinaf itirazı reddetti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, itirazı reddetti.
DW Türkçe'deki habere göre söz konusu videoda dolar işareti bulunan bir para çuvalı taşıyan gözleri kapalı bir hırsız figürünün kaçtığı, bu hırsız figürünün arkasında çıkan yazıda "damat firarda" yazısı ile Albayrak'ın karikatürize edilerek hırsıza benzetildiği; yine banka kasası içinden çanta ile çıkıp giden takım elbiseli bir erkek figürünün gösterildiği arkasında çıkan "damat firarda" yazısı ile eleştiri sınırlarının aşıldığı belirtildi.
İstinaf davacı Albayrak'ın tazminat talebinin kısmen kabulüne karar vererek, CHP'nin 60 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.
İstinafın eleştiri olarak kabul etmediği söz konusu konuşmalarda, "128 milyar dolar kayıp damat kayıp... 128 milyar doları kimler iç etmiştir... Devletin hazinesinin teslim edildiği bir damat ortadan kaybolmuş...Damat kaçtı gitti bedelini millet ödüyor" gibi ifadeler yer almıştı.
Yargılama muhalefetin gündeme getirdiği Merkez Bankası rezervindeki 128 milyar dolara ne olduğuna ilişkin bir sonuca varmıyor.
BENZER HABERLER
-
Prof. Görür: İşin son evresine geldik, minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretir
-
İBB, işten çıkardığı KHK'lılarda mevzuatı öne sürdü: Mahkeme değiliz, risk alamazdık
-
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı
-
Bekçilerle ilgili yeni karar: Artık gündüz görev alamayacaklar
-
AKP'li Yazıcı: Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, liderler bazında görüşme mümkün
GÜNDEM HABERLERİ
-
"Tarihimizin en büyük trajedisinden 85 milyar dolar gibi inanılmaz bir rant sağlamışlar"
-
Rektörlük, akademisyenler için MİT ve Saray’dan ‘fişleme’ belgesi istemiş
-
İkinci el otomobil satışında yeni düzenleme yürürlüğe girdi
-
TMO, fındık alım tarihini açıkladı
-
Birçok ile sağanak uyarısı
-
Deterjan Pazarı vurgununda 2 tutuklama
-
'Her türlü afete dayanıklı’ denilen AFAD binasının dış kaplamaları, fırtınada uçtu
-
Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde indirimin sebebi belli oldu
-
Ankara'da sağanak yağmur nedeniyle genç mühendis yaşamını yitirdi
-
Canan KAFTANCIOĞLU hakkında soruşturma başlatıldı